İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Milli Savunma Bakanlığı Genel Kurmay Başkanlığı Bağlıları Ve Müsteşarlık
İşin Adı Mevki Konumlandırma Cihazı (Gps)
İlan Tarihi 03.05.2017
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 13.06.2017 10:30:00
Son Teklif Tarihi 13.06.2017 10:30:00
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İhale Kayıt Numarası : 2017/198870
İşin Adı : Mevki Konumlandırma Cihazı (Gps)
İhale Türü - Usulü : Mal Alımı - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : Devlet Mahallesi Yahya Galip Caddesi 06100
b) Telefon ve faks numarası : 3124023235 -
c) Elektronik posta adresi : ---
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının 
görülebileceği internet adresi
: ---
2 - İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı : 22 Adet Mevki Konumlandırma Cihazı (GPS)
b) Teslim [yeri / yerleri] : Yerli istekliler için teslim yeri Teslim Birliğidir.Türkiye'deki Teslim Birliği Adresi, Deniz İkmal Merkezi Komutanlığı Gölcük-Kocaeli/TÜRKİYEYabancı istekliler için; Malzemenin teslim şekli FOB/FCA olacaktır.Serbest Bölgeden teklif veren İstekliler için teslim yeri ilgili Serbest Bölge Çıkış Kapısıdır.
c) Teslim [tarihi / tarihleri] : Yerli İstekliler için teslim süresi, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlayacak olup, malzemenin ne kadar süre içerisinde Teslim Yerine teslim edileceği İstekli tarafından Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilecektir. Bu süre 6 (altı) ayı geçmeyecektir. Yabancı istekliler için akreditifin tamamının muhabir bankaya transfer tarihinden itibaren başlayacak olup, ne kadar süre içerisinde malzemenin nereden sevk edileceği Birim Fiyat Teklif CetvelindeYüklenici tarafından belirtilecektir. Bu süre 6 (altı) ayı geçmeyecektir.
3- İhalenin / Ön Yeterlik / 
Yeterlik Değerlendirmesinin
:
a) Yapılacağı yer : MSB Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 426 Numaralı Toplantı Salonu Bakanlıklar ANKARA
b) Tarihi ve saati : 13.06.2017 - 10:30

Yeterlilik
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :

4.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi,

4.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri,

4.3. İdari şartnamenin ilgili maddelerinde belirtildiği şekilde Ekonomik ve Mali Durum Belgesi,

4.4. Şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen teklif mektubu,

4.5. Şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen geçici teminat,

4.6. İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa, İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi,

4.7. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen İş Ortaklığı Beyannamesi,

4.8. Yabancı istekliler için;

4.8.1. İsteklilerin İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması halinde;

4.8.1.1. İstekli İmalatçı ise; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, malzemenin imalatçısı olduğunu belgeleyen ve İsteklinin yerleşik olduğu ülkenin Ticaret ve Sanayi Odasınca veya mevzuatına uygun yetkili kurumunca tasdik edilmiş imalatçı belgesini, idari şartname
madde 6.3’de belirtildiği gibi onaylı olarak verecektir.

4.8.1.2. İstekli Yetkili Satıcı ise; İmalatçı firmadan alacakları, malın kendi imalatları olduğunu ve teklif tarihinde yetkinin geçerli olduğunu belirleyen, İmalatçı firmanın yetkili satıcısı olduklarını gösteren, İmalatçı firmanın yerleşik olduğu ülkenin Ticaret ve Sanayi Odasınca veya mevzuatına uygun yetkili kurumunca tasdik edilmiş Yetkili Satıcılık Belgesini, idari şartname madde 6.3.’de belirtildiği gibi onaylı olarak teklifine ekleyecektir.

4.8.1.3. İsteklinin Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması durumunda; İstekli, imalatçı belgesi veya yetkili satıcılık belgesinin yanı sıra, hangi serbest bölgede ve hangi konuda faaliyette bulunduğunu gösteren ve teklif tarihinde geçerli olan Serbest Bölge Faaliyet Belgesini, ilgili makamlara onaylatarak teklifine ekleyecektir.

4.8.2. İstekli yerli istekli ise;

4.8.2.1. İmalatçılık veya yetkili satıcılık belgesi;

4.8.2.1.1. İstekli imalatçı ise; Üreticinin kayıtlı olduğu TOBB veya TESK’e bağlı oda/borsa tarafından düzenlenen yerli malı belgesinin aslı,

4.8.2.1.2. İstekli Yetkili satıcı ise;

4.8.2.1.2.1. İmalatçının yerli olması halinde;

4.8.2.1.2.1.1. İstekli, imalatçı firmaya ait 4.8.2.1.1. maddesinde belirtilen yerli malı belgesini,

4.8.2.1.2.1.2. İmalatçı firmanın yetkili kişi/kişileri tarafından imzalanan isteklinin teklif edilen malzemenin yetkili satıcısı olduğunu gösteren yetkili satıcılık belgesini,

4.8.2.1.2.1.3. Yetkili satıcılık belgesini imzalayan, imalatçı firmanın yetkili kişi/kişilerine ait imza yetki belgesi ve imza sirkülerini,

4.8.2.1.2.2. İmalatçının yabancı olması halinde; İmalatçı firmadan alacakları, malın kendi imalatları olduğunu ve teklif tarihinde yetkinin geçerli olduğunu belirleyen, İmalatçı firmanın yetkili satıcısı  olduklarını gösteren, İmalatçı firmanın yerleşik olduğu ülkenin Ticaret ve Sanayi Odasınca veya mevzuatına uygun yetkili kurumunca tasdik edilmiş Yetkili Satıcılık Belgesini; Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylı olarak belgenin aslı veya noter tasdikli suretini, onaylı Türkçe tercümesi ile birlikte teklifle verecektir.

4.8.2.1.2.3. İsteklinin Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması durumunda; İstekli, imalatçı belgesi veya yetkili satıcılık belgesinin yanı sıra, hangi serbest bölgede ve hangi konuda faaliyette bulunduğunu gösteren ve teklif tarihinde geçerli olan Serbest Bölge Faaliyet Belgesini, ilgili makamlara onaylatarak teklifine ekleyecektir.

4.9. İstekli, imalatçı firmanın sahip olduğu, AQAP 2110 veya AQAP 2120 Belgesi veya Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş kuruluşlardan veya TSE’den alınan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi veya Uluslararası Akreditasyon Forumu (International Accreditation Forum-IAF) Karşılıklı Tanınma Anlaşması’nda yer alan ulusal akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş kuruluş tarafından verilen ISO 9001:2008 Kalite Sistem Belgesi/Sertifikalarından herhangi birini sahip olacaktır.

4.10. İstekli, ürüne ait TSE, TSEK, CE belgelerinden herhangi birine veya ürünün Türk Standardı veya Avrupa Standartlarına veya uluslararası standartlara (ISO ve IEC) uygunluğunu gösteren akredite edilmiş laboratuvarlarca düzenlenen Ürün Kalite Belgeleri/Sertifikalarından herhangi birine sahip olacaktır.

4.11. İstekliler tekliflerini doğrudan gönderebilecekleri gibi Türkiye’deki temsilcilik/mümessillikleri aracılığı ile de gönderebilirler. Bu durumda temsilcinin/mümessilin İstekliyi temsile yetkili olduğunu gösteren Temsilcilik Belgesini teklifine ekleyecektir.

4.12. Yerli malı teklif eden yabancı istekliler ile Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren istekliler; 5201 Sayılı “Harp Araç ve Gereçleri ile Silah Mühimmat ve Patlayıcı Madde Üreten Sanayi Kuruluşlarının Denetimi” kanunu kapsamında, aşağıdaki hususlar dâhilinde Üretim İzin Belgesi (ÜİB)’ne ya da İthalat İzin Belgesine sahip olacaktır.

4.13. Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren istekli üretici ise, Üretim İzin Belgesini idari şartname madde 6.3.’de belirtildiği gibi onaylı olarak teklifine ekleyecektir.

4.14. Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren istekli Yetkili Satıcı ise, yürürlükteki Millî Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Güvenliği Yönergesi kapsamında, malzeme teslimatından önce İthalat İzin Belgesini alacaktır. Bu husus, İstekli tarafından İdari Şartnameye verilecek cevaplarda taahhüt edilecektir.

4.15. Üreticinin yabancı olması durumunda; İstekli, malzemenin teslimatından önce İthalat İzin Belgesi alacaktır. Bu husus, İstekli tarafından İdari Şartnameye verilecek cevaplarda taahhüt edilecektir.

4.16. Yerli malı teklif eden istekliler, üreticinin Üretim İzin Belgesini idari şartname madde 6.3.’de belirtildiği gibi onaylı olarak teklifine ekleyecektir.

4.17. Yerli malı teklif eden yabancı istekliler ile Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren istekliler haricinde, üretici ya da yetkili satıcı olarak teklif veren yabancı istekliler, 5201 sayılı kanun kapsamında herhangi bir belge vermeyecektir.

4.18. İstekliler tarafından; kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa Alt Yüklenicilerinin, 8’inci maddede belirtilen hallerde olmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.

4.19. Yerli malı teklif eden ve detayları idari şartname madde 34.3.'de yer alan fiyat avantajından yararlanmak isteyen istekliler, yürürlükteki mevzuata göre düzenlenen yerli malı belgesini idari şartname madde 6.3.’de belirtildiği gibi onaylı olarak teklifine ekleyecektir.

4.20. İstekliler idari şartname EK-E’de yer alan Tedarik Taahhütnamesini imzalayarak, teklifleri ile İdareye teslim edeceklerdir.

5.   4734 sayılı Kamu İhale Kanunun istisnalar 3.b maddesi kapsamında çıkarılan 20 Nisan 2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10.a. maddesi açık ihale usulü uygulanacaktır.

6.   Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, en düşük fiyat esasına göre belirlenecektir.

7.   Bu ihalede, tekliflerin değerlendirilmesinde yerli malı teklif eden istekliler lehine % 15 (yüzdeonbeş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

8.   İhale dokümanı MSB Ankara, İstanbul, İzmir Tedarik Bölge Başkanlıkları ile Washington, Moskova, Londra, Paris, Roma Silahlı Kuvvetler Ataşelikleri, Ottova, Tokyo, Madrid, Brüksel, Seul Askeri Ataşelikleri ile Koblenz Türk Askeri İrtibat Heyeti Başkanlığınca adreslerinde görülebilir ve aynı adreslerden bedelsiz olarak temin edilebilir.

9.   Teklifler 13.Haziran 2017 günü saat 10.30’a kadar MSB Merkez Dairesi Başkanlığı Genel Evrak Şubesi Müdürlüğü 06100 Bakanlıklar-Ankara/TÜRKİYE adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. Ancak, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak ve son teklif verme saatine kadar MSB Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Genel Evrak Hizmet Şubesi Müdürlüğüne ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

10. Fiyat farkı verilmeyecektir.

11. Bu malzeme alımı için avans verilmeyecektir.

12. Alternatif teklif verilmesi halinde, teklif mektupları, teklif edilecek her bir ürün için “asıl teklif” ve “alternatif teklif” şeklinde istekli tarafından açıkça belirtilmek suretiyle ayrı ayrı düzenlenerek teklif belgeleri içinde verilecektir. Geçici teminatın bedeli, yüksek olan teklif esas alınmak suretiyle hazırlanması gerekmektedir.

13. İhale konusu alımın tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. İstekliler ihale konusu alımın bir bölümünü alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri takdirde, malzemenin alt yükleniciye yaptırılacak kısmını teklifleri ekinde vereceklerdir. İdare, isteklinin kendisine bildireceği alt yüklenicileri ihale kararı alınmadan önce kabul edip etmemekte veya herhangi bir zamanda alt yüklenicinin değiştirilmesini talep etmekte serbesttir.

14. Bu ihaleye ortak girişim olarak konsorsiyumlarca teklif verilemez.

15. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 takvim günü olacaktır.

16. İdare gerekli gördüğü hallerde, ihale tarih ve saatinden önce ihaleyi iptal etmekte serbesttir.

17. Teklifler, istekliler tarafından idari şartname ve EK’lerinde belirtilen hükümlere uygun olarak verilecektir.


Paylaş