İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı 11. İkmal Merkez Komutanlığı- Ankara
İşin Adı 47 Kalem Silah Sistemleri Yedek Parça Malzeme Alımı
İlan Tarihi 14.11.2017
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 30.11.2017 14:30:00
Son Teklif Tarihi 30.11.2017 14:30:00
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İhale Kayıt Numarası : 2017/555938
İşin Adı : 47 Kalem Silah Sistemleri Yedek Parça Malzeme Alımı
İhale Türü - Usulü : Mal Alımı - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : SEHIT ÜSTEGMEN HASAN SAHAN KISLASI 11'INCI ANA IKMAL MERKEZI KOMUTANLIGI 06930
b) Telefon ve faks numarası : 3122773456 - 3122775568
c) Elektronik posta adresi : 11.ikmal.merkezi@windowslive.com
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının 
görülebileceği internet adresi
:
2 - İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı : 47 KALEM SİLAH SİSTEMLERİ YEDEK PARÇA MALZEME ALIMI
b) Teslim [yeri / yerleri] : EO SİS.ANA BKM.FB.MD.LÜĞÜ
c) Teslim [tarihi / tarihleri] : 1-360 GÜN
3- İhalenin / Ön Yeterlik / 
Yeterlik Değerlendirmesinin
:
a) Yapılacağı yer : 11 İNCİ ANA İKMAL MERKEZİ KOMUTANLIĞI 3 NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI
b) Tarihi ve saati : 30.11.2017 - 14:30

Yeterlilik
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :

4.         İHALEYE KATILABİLMEK İÇİN GEREKEN BELGELER VE YETERLİK KRİTERLERİ

4.1.   Yabancı istekli/isteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan bilgi/belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir: Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.      Yerli İstekli/İsteklilerin İhaleye Katılabilmeleri İçin Aşağıda Sayılan Bilgi/Belgeleri Teklifleri Kapsamında Sunmaları Gerekir:

4.2.1.   İstekli/İstekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar 4.2. maddesinin alt maddelerinde tanımlanmıştır.

4.2.2.   Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve belgegeçer numarası ile varsa elektronik posta adresini beyan edecektir. Ayrıca, Yerli İsteklinin;

4.2.2.1. Gerçek kişi olması halinde; kayıtlı olduğu ticaret /esnaf odası ile ticaret/esnaf Sicil Numarasını ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını,

4.2.2.2. Tüzel kişi olması halinde ise; kayıtlı olduğu ticaret/esnaf odası ile ticaret/esnaf Sicil Numarasını, Vergi Kimlik/Mükellefiyet Numarasını beyan edecektir.

4.2.3.     Kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;

4.2.3.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkârlar Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.

4.2.3.2.   İsteklinin tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.

4.2.4.     Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;

4.2.4.1.  İsteklinin gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli İmza Beyannamesi verilecektir.

4.2.4.2.  İsteklinin tüzel kişi olması halinde ise, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini verecektir.

4.2.5.     Ekonomik ve Mali Durum Belgesi; Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.6.     İstekli tarafından, Teklif mektubu (Proforma Fatura) verilecektir.

4.2.7.     İstekli tarafından, Geçici Teminat verilecektir.

4.2.8.     İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa; İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (her ikisi de noter tasdikli olarak) verilecektir.

4.2.9.     İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği işbu Şartnamede belirlenen, örneği LAHİKA-1’de yer alan İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.

4.2.9.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.2.3, 4.2.4, 4.2.5’de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

4.2.10.   İstekli İdari Şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda; bu şirketi, Sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise, sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.

4.2.11.   İsteklilerin İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması halinde;

4.2.11.1.İstekli imalatçı ise; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, malzemenin imalatçısı olduğunu belgeleyen Ticaret ve Sanayi Odasınca tasdik edilmiş imalatçı belgesini aslı veya noter tasdikli suretini verecektir.

4.2.11.2.   İstekli Yetkili satıcı ise;

4.2.11.2.1.İstekli, imalatçı Firmadan alınacak, malın kendi imalatı ve teklif tarihinde yetkinin geçerli olduğunu belirleyen, imalatçı firmanın yetkili satıcısı olduklarını gösteren Yetkili Satıcılık belgesini verecektir. Bu belge, imalatçı firmanın yerleşik olduğu ülkenin Ticaret ve Sanayi Odasınca veya mevzuatına uygun yetkili kurumunca tasdik edilmiş olacaktır.

4.2.11.2.2.İmalatçının yabancı olması halinde; belge, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylı olacak belgenin aslı veya noter tasdikli sureti, onaylı Türkçe tercümesi ile birlikte verilecektir. Yerli imalatçı olması halinde ise, belgenin aslı veya noter tasdikli suretini verecektir.

4.2.11.3.   İsteklinin Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren İmalatçı veya Yetkili Satıcı olması durumunda ise; 4.2.11.1 veya 4.2.11.2 maddesinde istenen belgelerin yanı sıra, İstekli hangi serbest bölgede ve hangi konuda faaliyette bulunduğunu gösteren ve teklif tarihinde geçerli olan Serbest Bölge Faaliyet Belgesini ilgili makamdan onaylı olarak teklifine ekleyecektir.

4.2.11.4.   Alınacak malzemelerin uluslararası standartlarda tanımlandığı teknik özellikleri kapsayacak şekilde üretimini veya satışını yapan ve gerekli garantisini sağlayan, 4.2.11.1, 4.2.11.2 ve 4.2.11.3 maddeleri dışındaki istekliler ise teklifi ile birlikte LAHİKA-2’deki örneğe uygun olarak malzemenin üretimini veya satışını yaptığına ve gerekli garantisini sağladığına dair üretim/satış ve garanti taahhütnamesi verecektir.

4.2.12.      Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.12.1.    Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.12.1.1. Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.12.2.    Bu madde boş bırakılmıştır.                    

4.2.12.3.    Ürün Kalite Belgeleri: 

4.2.12.3.1. Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.13.      Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.14.       Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.15.       Gizlilik ve Güvenlik:

4.2.15.1.    YÜKLENİCİ, malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her tür bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, İDARE’nin önceden yazılı izni olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında her hangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalanacak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda her hangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa İDARE’nin bu konudaki kararı nihai olacaktır.

4.2.15.2.   İstekliler tarafından verilecek Tedarik Taahhütnamesi;

            İstekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri LAHİKA-3’de yer alan taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir. Taahhütnamedeki yasaklara uymayanlar hakkında bu şartnamenin 10.3.üncü madde hükümleri uygulanır.

4.2.15.3.   Tesis Güvenlik Belgesi / Taahhüt Belgesi:    Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.15.4.    Kişi Güvenlik Belgesi / Taahhüt Belgesi:      Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.15.5.    Üretim Müsaade Belgesi / Taahhüt Belgesi: Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.15.6.    Bu madde boş bırakılmıştır.      

4.2.16. İstekli/İstekliler tarafından; kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin (LAHİKA-9) 8’inci maddede belirtilen hallerde bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.

4.3.      Belgelerin Sunuluş Şekli:

4.3.1.    İhaleye yabancı İstekli olarak teklif verilmesi halinde; Bu madde boş bırakılmıştır.

4.3.2.    İhaleye yerli istekli olarak teklif verilmesi halinde;

4.3.2.1.     4.2 ve alt maddelerinde istenen belgeler Türkçe olarak verilecektir. Bu nedenle; söz konusu maddelerde yer alan kurumlar tarafından onaylanması yeterlidir. Onaylı belgenin aslı veya aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıyan noter tasdikli sureti teklife eklenecektir.

4.3.2.1.1. Yerli malı teklif edenler lehine fiyat avantajı tanınması durumunda, bu avantajdan yararlanmak isteyenlerce sunulacak yerli malı belgesi konacaktır. Yüklenici tarafından yerli malı belgesinin hangi kısımlara ait olduğu LAHİKA-8’deki örneğe uygun olarak yüklenici tarafından doldurulacak ve idareye sunulacaktır. .

4.3.2.2.     Yerli istekli tarafından, yurt dışından sağlanan ve/veya Türkçe olmayan belgeler yabancı dilde hazırlanan nüshası ve Türkçe tercümesi ile birlikte teklife eklenecektir. Bu takdirde yabancı dilde hazırlanan nüsha, apostille kaşesi veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dış İşleri Bakanlığınca, hiçbir şerhe yer verilmeksizin belgeyi düzenleyen ilgili kurumun var olduğunu tasdik edecek şekilde onaylatılacaktır.

4.3.2.3.     Yabancı dilde hazırlanan nüshanın apostille kaşesi taşıması halinde, Türkçe tercümesi yeminli tercüman ve noter onayı taşıyacaktır.

4.3.2.4.     Yabancı dilde hazırlanan nüshanın Türk Konsolosluğunca veya Türk Dış İşleri Bakanlığınca onaylanması halinde Türkçe tercümeleri de aynı makamlara onaylatılacaktır. 

4.3.3.        Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet/devletlerarasında, belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemine ait hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde, bu ülkelerden sağlanan belgelerin onayı bu anlaşma veya sözleşmeye göre yaptırılabilir.

4.3.4.        İdari Şartnamede istenen ve İstekli tarafından düzenlenen belge ve taahhütnamelerde, beyan esas olduğundan, istekli tarafından imzalanması dışında herhangi bir onay aranmayacaktır. Ancak Türkçe olmayan bu belgelerin tercümelerinin de, Madde (4.3.1. ve 4.3.2.)’de belirtilen esaslarda düzenlettirilerek ve onaylattırılarak verilmesi gerekmektedir.

4.4.         İhale dokümanında istekliden talep edilen belgelerde bulunması gereken bilgi, onay, imza, kaşe vb. eksiklikler istekliye süre verilerek tamamlatılacaktır. Ayrıca belgeler üzerindeki hataların da düzeltilerek tamamlatılması sağlanır. [Teklif Mektubundaki (Proforma Fatura) Teklif Fiyatı ve Geçici Teminatı Hariç].  

4.5. İhale dokümanında istekliden istenen, ancak eksik olduğu tespit edilen her türlü bilgi ve belge [Teklif Mektubundaki (Proforma Fatura) Teklif Fiyatı ve Geçici Teminatı Hariç] istekliden talep edilerek temin edilir. Tercüme eksikliği olan belgeler de istekliye tamamlatılır. Bu işlem için isteklilere yeterli süre verilir. 

4.6. Yerli İsteklilerin 4.2. ve alt maddeleri kapsamında yabancı dilde sundukları belgelerin tasdiki ile tercümelerinin tasdiki aşağıda belirtildiği gibi olacaktır.

Belgelerin Tasdiki:

       Apostille tasdik şerhi taşımayan veya tasdik işlemine ilişkin özel hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme kapsamında sunulmayan, yabancı ülkelerde düzenlenen belgelerin üzerindeki imzanın, mührün veya damganın, düzenlendiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla, belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmesi gerekir.

       Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgeler ise sırasıyla, düzenlendiği ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülke ile ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Yabancı ülkenin Türkiye’deki temsilciliği tarafından düzenlenen belgeler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Fahri konsolosluklarca düzenlenen belgelere dayanılarak işlem tesis edilmez.

Tercümelerin Tasdiki:

       a.    Belgelerin tercümelerinin düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümesinde Apostille tasdik şerhi taşıması halinde bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz. Bu tercümelerin Apostille tasdik şerhi taşımaması durumunda ise tercümelerdeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damga, bu ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.

       b.    Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgelerin tercümelerinin düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümenin de Apostille tasdik şerhi taşımaması durumunda ise söz konusu tercümedeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damganın sırasıyla bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülke ile ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.

         c. Yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması halinde, bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz.

5. Bu ihaleye Şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan tüm yerli istekliler katılabilecektir.

6. İhale konusu alımın/işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

7.Sözleşme, fiyat üzerinde görüşme yapılarak yapılan değerlendirmeler neticesinde ayrıntılı özellikleri ve miktarı idarece hazırlanmış cetvelde yer alan iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemi için tespit edilen birim fiyatın çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyatlı sözleşme düzenlenecektir.

8. İhale dokümanı; 11’inci Ana İkmal Merkezi Komutanlığı 3 Numaralı İhale Komisyonu Başkanlığı (Yenikent – ANKARA)’ndan bedelsiz olarak görülüp alınabilir. İstekli, ihale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve belgelerin tamam olup olmadığını kontrol eder. Kontrolü müteakip; ihale dokümanını oluşturan belgelerin teslim alındığına dair, biri istekliye verilmek üzere 2 (iki) nüsha imzalı standart form düzenlenir.

9. Teklifler 30 Kasım 2017 tarihi, saat 14:30’a kadar 11’inci Ana İkmal Merkezi Komutanlığı 3 Numaralı İhale Komisyonu Başkanlığı 06930 Yenikent / ANKARA adresine verilecektir.

10. İhale konusu malzemeler 47 KALEM’dir. Kısım bazında teklif verilebilecektir.

11. İhale konusu malzemeler için alternatif teklif verilemez.

12. İstekliler, opsiyonlar ve yedek parça dâhil teklif mektubunda sundukları bedelin % 3 (yüzdeüç)’ünden az olmamak üzere, kendi belirleyecekleri tutarda Geçici Teminat vereceklerdir. Geçici Teminat Mektubu verilmesi halinde; EK-D, LAHİKA-6 ’teki örneğe uygun olarak teklifi ile birlikte 11’inci Ana İkmal Merkezi Komutanlığı 3 Numaralı İhale Komisyonu Başkanlığı Yenikent-ANKARA adresine verecektir.

13. Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 120 (yüzyirmi) takvim günü olacaktır. Bu süreden daha kısa süreli geçerli olduğu belirtilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

14. İhaleye ortak girişim olarak konsorsiyumlarca teklif verilemez.

15. İdarenin gerekli gördüğü veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların olduğunun tespit edildiği hallerde ihale saatinden önce idare ihaleyi iptal etmekte serbesttir.

16. Bu alım / ihale için fiyat farkı verilmeyecektir.

17. Bu malzeme alımı için avans verilmeyecektir.

18. Bu ihalede tekliflerin değerlendirilmesinde yerli malı olarak belirlenen malları teklif eden istekliler lehine %15 (yüzdeonbeş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır

19. Fiyat üzerinde görüşmeler sonucunda en düşük fiyat teklifini veren isteklinin fiyat teklifi; ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak kabul edilecektir.

TESLİMAT  PROGRAMI

Sözleşme Konusu Olan Malzemeler Sözleşmenin İmzalanmasını Müteakip,

EK-A Malzeme Çizelgesinde Belirtilen Teslim Süreleri İçerisinde Defaten Teslim Yerine Teslim Edilecektir.

İhtiyaç Sahibi İdarenin Talebi Doğrultusunda Erken Teslimat Yapılabilecektir.

 

 

Paylaş