İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Terme Malmüdürlüğü
İşin Adı Taşınmaz Satılacaktır
İlan Tarihi 20.06.2018 (R.G)
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 10.07.2018 15:00:00
Son Teklif Tarihi 10.07.2018 15:00:00
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MAL

 

DOSYA NO

İLÇESİ

MAHALLESİ

ADA

PARSEL

YÜZÖLÇÜMÜ

(m²)

CİNSİ

FİİLİ

DURUMU

İMAR DURUMU

TAHMİNİ BEDELİ

(TL)

GEÇİCİ TEMİNAT

BEDELİ (TL)

İHALE

TARİHİ

İHALE

SAATİ

55130100067

TERME

EVCİ

171

6

12.130,80

ARSA

BOŞ

TİCARET ALANI

3.154.500,00

630.900,00

10.07.2018

15:00


 

Yukarıda nitelikleri yazılı Hazineye ait taşınmaz malın; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca ''AÇIK TEKLİF'' usulü ile karşısında yazılı tarih ve saatte Fenk Mahallesi Çarşamba Caddesi No: 3/4'de bulunan Terme Hükümet Konağı 2. kat Malmüdürü makam odasında toplanacak komisyon huzurunda ihalesi yapılacaktır.

İhaleye Katılmak İsteyen İsteklilerin:

1-a) Tebligat için Türkiye'de adresi gösterir belge (adres beyanı),

b) Gerçek kişilerin T.C kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

c) Geçici Teminata ait belge, (Mevduat veya katılım bankalarından alınacak ilgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamıyla aynı şubenin limitlerini de gösterir süresiz teminat mektupları, hazine müsteşarlığınca ihraç edilen devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri, taşınmaz satış ihalelerinde, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurtdışında temin eden Türk vatandaşlar, teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz yatırabilir.)

d) Özel hukuk tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl (2018) içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir Noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerin ise yukarıdaki (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir.

2 - Taşınmaz mal satış bedeli, Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL'sini geçtiği takdirde, alıcının belirteceği tarihlerde dikkate alınarak, bedelin en az 1/4 peşin kalanı en fazla 2 (iki) yılda eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faizi ile taksitlendirme yapıla bilinecektir. Taksitlerin vadesinden önce ödenmesi durumunda, tahsil tarihi itibariyle faiz hesaplanacaktır.

3 - Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi (KDV dahil), resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mal, satış tarihi takip eden yıldan itibaren 5 (beş) yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz.

4 - İstekliler ilanda belirtilen ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, imzalı, şartname ve eklerin tamamen okunup kabul edildiğini, teklif edilen fiyatın rakam ve yazıyla birbirine uygun olarak teklif mektuplarını da içerir tekliflerini iadeli taahhütlü olarak yukarıda belirtilen ihalenin yapılacağı adrese gönderebilirler ancak teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir. Posta ile yapılan müracaatlarda ihale saatinden sonra gelen teklifler ile usulüne uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler kabul edilmez.

5 - Komisyon, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.

6 - Satışı yapılacak taşınmaz mala ait şartname mesai saatleri içerisinde Terme Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisinde ücretsiz görülebilir ve alına bilinir. Ayrıca, bu ihaleye ilişkin bilgiler www.terme.gov.tr, www.samsundefterdarliği.gov.tr adreslerinden öğrenile bilineceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri de www.milliemlak.gov.tr adresinden de öğrenile bilinir.

İlan olunur.

Yeterlilik
Paylaş