İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Rize Özel İdaresi
İşin Adı Rize İli Ardeşen İlçesi Eskiarmutluk-deremezra Arası Yol Onarım İnşaatı İşi
İlan Tarihi 26.05.2017
İhale K.No 2017/254634
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 14.06.2017 10:00:00
Son Teklif Tarihi 14.06.2017
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır. 
İhale Kayıt Numarası : 2017/254634

1-İdarenin
a) Adresi : Engindere Mah. Niyazi Türkmenbaşı Cad. No: 11 53020 Merkez/RİZE
b) Telefon ve faks numarası : 4642260910 - 4642260909
c) Elektronik Posta Adresi : ozelidare@rize.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu yapım işinin
a) Niteliği, türü ve miktarı :
Çeşitli ölçülerde menfez yapımı: Toplam 90 m, Çeşitli ölçülerde taş duvar yapımı: Toplam 830 m, Tahkimat yapımı: 300 m, Koruge boru döşenmesi:140 m, Kazı yapımı: toplam 12.000 m3, Dolgu yapımı: toplam 3.000 m3
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Yapılacağı yer : Rize İli Ardeşen İlçesi Eskiarmutluk-Deremezra Arası
c) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde 
yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.
ç) İşin süresi : Yer tesliminden itibaren 300 (ÜçYüz) takvim günüdür.


3- İhalenin
a) Yapılacağı yer : Rize İl Özel İdaresi/Engindere Mah. Niyazi Türkmenbaşı Cad. No: 11 53020 Merkez/RİZE
b) Tarihi ve saati : 14.06.2017 - 10:00

Yeterlilik
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler: 
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri. 
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi. 
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, 
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu. 
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat. 
4.1.5İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. 
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge. 
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.


4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri:
Son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 70 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler. 
4.3.2. Makine, teçhizat ve diğer ekipmana ilişkin belgeler

İdaremiz tarafından işin yapılabilmesi için gerekli görülen kendi malı (özmal) makine, teçhizat ve ekipmanın cinsi, yaşı ve miktarı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. İstekliler, kendi malı (özmal) olma şartı aranan ve özellikleri belirtilen bu makine, teçhizat ve ekipman için; bunların ruhsatlarını (tescil belgelerini) ya da bunların demirbaş veya amortisman defterinde kayıtlı olduğuna dair noter tespit tutanağını ya da yeminli mali müşavir (YMM) raporunu veya serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) raporunu ihale dokümanındaki örneğine uygun olarak teklifleri kapsamında ihale komisyonuna sunacaklardır. İsteklilerce rapor ya da tutanak sunulması durumunda, ihale komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmeye esas teşkil etmek üzere, bu rapor veya tutanaklarda listelenen iş makinesi ve araçların markasının, tipinin ve modelinin belirtilmesi gerekmektedir. (Örneğin Mercedes-Benz Axor 3340K Damperli Kamyon, Modeli: 2010, Caterpıllar 336D L Paletli Ekskavatör Modeli: 2008 vb.)

İsteklilerin kendi malı (özmal) olma şartı aranan bu makine, teçhizat ve ekipman için, ruhsat (tescil belgesi) ya da noter tespit tutanağı ya da SMM veya YMM onaylı demirbaş tespit raporu dışında başka bir belgeyi (yapı araçları bildirgesi, sabit kıymet listesi vb.) ibraz etmesi durumunda bu belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

İsteklilerin iş ortaklığı olması durumunda, kendi malı makine, teçhizat ve ekipman için idarece istenilen sayıdan az olmamak üzere, iş ortaklarından biri veya birkaçı tarafından yukarıda belirtilen belgelerden herhangi birinin sunulması yeterlidir.

Sıra No Cinsi Yaşı Mülkiyet Durumu Miktarı
1. Paletli Ekskavatör (En az 20 ton çalışma ağırlığında) En çok 10 yaşında Kendi malı (Özmal) 1 Adet
2. Damperli Kamyon (En Az 25 ton yüklü ağırlık, 6x4) En çok 10 yaşında Kendi malı (Özmal) 1 Adet

 



4.4.Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler ve benzer işlere denk sayılacak mühendislik ve mimarlık bölümleri:
4.4.1. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:

Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliği'nde belirtilen "(A) Alt Yapı İşleri/V. Grup: Karayolu İşleri (Altyapı+Üstyapı)" ve/veya  bu işler kapsamında yapılan ikmal ve onarım işleri benzer iş olarak kabul edilecektir.

4.4.2. Benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri:
İnşaat Mühendisi


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.

Geçerli teklifler (teklif ettiği bedel Kamu İhale Genel Tebliği'nin 45.1.1’inci maddesinde belirlenen yönteme göre ihale komisyonunca hesaplanmış sınır değerin üzerinde olan ve sunmuş oldukları yeterlik belgelerinin tamamı eksiksiz ve usulüne uygun olan isteklilere ait teklifler) üzerinden yapılacak değerlendirilmede, her geçerli teklif için “Fiyat dışı unsurlar dikkate alınarak belirlenmiş olan teklif fiyatı, “FDTFi = (TFçmax x 100) / FDTPÇi” formülü ile hesaplanacaktır.

Bu formülde;

FDTFi: İsteklinin fiyat dışı unsurlar dikkate alınarak belirlenmiş olan teklif fiyatını,

TFÇmax: Fiyat dışı unsur toplam puan çarpanı en yüksek istekliye ait teklif fiyatını,                                     

FDTPÇi: İsteklinin fiyat dışı unsur toplam puan çarpanını (İPÇi +YEPÇi)

ifade eder.

Her istekli için hesaplanacak “Fiyat Dışı Unsur Toplam Puan Çarpanı (FDTPÇi)”; o istekli için hesaplanmış olan “İndirim Puanı Çarpanı (İPÇi)” ile yine o istekli için hesaplanmış olan “Yapılabilirlik ve Ekonomiklik Puanı Çarpanı (YEPÇi)” olmak üzere iki ayrı yöntemle hesaplanacak çarpanların toplamıdır.

İndirim Puanı Çarpanı Hesabı (İPÇi):

İndirim puanı çarpanının hesabı 70 tam puan üzerinden yapılacaktır. Geçerli teklif veren istekliler arasında teklif edilen en düşük teklif fiyatı sahibi istekli 70 puan alacak olup, diğer isteklilere ait indirim puanı çarpanı;

İPÇi = (TFmin x 70) / TFi

formülü ile hesaplanacaktır.

Bu formülde;

İPÇi: İsteklinin indirim puanı çarpanını,

TFmin: İsteklilerce teklif edilen geçerli en düşük teklif fiyatını,

TFi: İsteklinin teklif fiyatını,

ifade eder.

Yapılabilirlik ve Ekonomiklik Puanı Çarpanı Hesabı (YEPÇi):

Yapılabilirlik puanı çarpanının hesabı 30 tam puan üzerinden yapılacaktır. Puanlamaya konu iş kalemleri  ile bu iş kalemlerine karşılık gelen puanlar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Sıra No İş Kalemi No İş Kalemi Adı Çarpan Puanı
1. Analiz-2 Kazı Taşı İle Moloz Taş Duvar Yapılması (Çimento Bedeli, Taş Nakli, Çimento Nakli ve Kum-Çakıl Nakli Dahil) 6
2. KGM/2200/Ö1 Her cins ve klastaki zeminde yarma kazısı yapılması ve kullanılması 6
3. KGM/16.132/K-H-Ö Kutu Menfezlerde Kuruda veya Suda Her Dozda Demirli Beton (C 25/30 Hazır Beton Harcı ile) (İlave Nakliye Dahil) 6
4. Analiz-6 Her Kategoride Kazı Taşı İle Tahkimat Yapılması (Taş Nakli Dahil) 6
5. KGM/23.015/K-Ö Betonarme İçin Ø 14 - Ø 32 mm'lik Kalın Nervürlü Çelik Temini ve İşçiliği (Nakliye Dahil) 6
Toplam 30

Söz konusu iş kalemleri için isteklilerce teklif edilen birim fiyatların, aynı iş kalemleri için yaklaşık maliyet hesabında idarece belirlenmiş olan birim fiyatların % 70'i ile % 130'u aralığında (% 70’i ve % 130’u dahil) olması durumunda, her bir iş kalemi için yukarıdaki tabloda yer alan puanlar verilecektir. İsteklilerin tablodaki iş kalemleri için teklif ettikleri birim fiyatlar % 70 - % 130 aralığı dışında kalıyorsa, bu istekliler söz konusu iş kalemleri için herhangi bir puan alamayacaklardır. İstekliler için “Yapılabilirlik ve Ekonomiklik Puanı Çarpanı (YEPÇi)”, her bir iş kalemi için verilen puanların toplamı üzerinden hesaplanır.

b) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi:

Geçerli teklifler (sunmuş oldukları birim fiyat teklifleri, birim fiyat teklif cetvelleri, geçici teminat mektupları ve diğer yeterlik belgelerinin tamamı eksiksiz ve usulüne uygun olan isteklilere ait teklifler) üzerinden fiyat dışı unsurlar dikkate alınarak yapılacak değerlendirme sonucu, fiyat dışı unsurlar dikkate alınarak belirlenmiş olan teklif fiyatı (FDTFi ) “FDTFi = (TFçmax x 100) / FDTPÇi” formülü ile en düşük olarak hesaplanan istekliye ait teklif, ekonomik açıdan en avantajlı tekliftir.


6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir. 

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması: 
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 100 TRY (Türk Lirası) karşılığı : Rize İl Özel İdaresi/A Blok (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü)/Engindere Mah. Niyazi Türkmenbaşı Cad. No: 11 53020 Merkez/RİZE adresinden satın alınabilir. 
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur. 

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Rize İl Özel İdaresi/A Blok (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü)/Engindere Mah. Niyazi Türkmenbaşı Cad. No: 11 53020 Merkez/RİZE adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. 

9. İstekliler tekliflerini, Her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır. 
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir. 


10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. 

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür. 

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez. 

13. Diğer hususlar:
İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (N) : 1,2
Teklifi sınır değerin altında olduğu tespit edilen isteklilerin teklifleri, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin reddedilecektir.

Paylaş