İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü
İşin Adı İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Eyüp Camii Ve Avlusu 2017-2018 Yılı Proje (rölöve-restitüsyon-restorasyon, Elektrik Ve Makine Tesisat İle Statik Projeleri
İlan Tarihi İSTİHBARAT
İhale K.No 2017/245945
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 6.06.2017 15:30:00
Son Teklif Tarihi 6.06.2017
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Eyüp Camii ve Avlusu 2017-2018Yılı Proje (Rölöve-Restitüsyon-Restorasyon, Elektrik ve Makine Tesisat ile StatikProjeleri) Çizimi ve İlgili Koruma Bölge Kurulundan Onay Alınması Hizmet Alımİşi, 10.09.2008 tarih ve 26993 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vakıf KültürVarlıkları İhale Yönetmeliğinin 23.üncü maddesine göre "Belli İstekliler Arasındaİhale Usulü" ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılıbilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale kayıt numarası

:2017/245945

1-İdarenin

 

a) Adresi

:Gümüşsuyu Mah.İnönü Caddesi No:2 Taksim-Beyoğlu-İstanbul

b) Telefon ve faks numarası

:0 212 251 88 10 – 0 212 243 64 59

c) Elektronik posta adresi (varsa)

:istanbul@vgm.gov.tr

2-İhale konusu hizmetin

 

a) Adı

İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Eyüp Camii

b) Niteliği, türü, miktarı

:Vakıf Kültür Varlığı Camii- Proje Çizimi Hizmet Alımı-

c) Yapılacağı yer

: Eyüp-İstanbul

Ç) İşe başlama tarihi

:Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 5 ( Beş ) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

d) İşin süresi

:Yer tesliminden itibaren 500 (Beşyüz)  takvim günüdür.

3- Ön yeterlik değerlendirmesinin

 

a) Başvurunun Yapılacağı Yer

:Gümüşsuyu Mah.İnönü Caddesi No:2 Taksim-Beyoğlu-İstanbul

b) Tarihi ve saati

:06.06.2017 – Saat: 15.30


Yeterlilik

4 - Ön yeterlik değerlendirmesinekatılabilme şartları ve istenilen belgeler ile ön yeterlik değerlendirmesindeuygulanacak kriterler:

4.1. Ön yeterlikdeğerlendirmesine katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğuticaret ve/veya sanayi odası  veya ilgilimeslek odası belgesi 4.1.1.1.Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaretve/veya sanayi odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihaletarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterirbelge,

4.1.1.2.Tüzel kişi olması halinde, mevzuatıgereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya SanayiOdasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış,tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.  

4.1.2.Ön yeterlik başvurusuyapmaya yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

4.1.2.1. Gerçek kişi olmasıhalinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.2.2.Tüzel kişi olması halinde, ilgisinegöre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğinyönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi,bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bubilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya buhususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4.1.3. Bu Şartname ekinde yer alanstandart forma uygun başvuru mektubu.

4.1.4. Vekaleten ön yeterliğekatılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ön yeterliğe başvurmaya ilişkin noteronaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.5.Adayın ortak girişim olmasıhalinde, bu işe ait şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığıbeyannamesi.

4.1.6.İsteklinin, ihalenin yapıldığıyıl içerisinde ilgili meslek odası Şubesince tüzel kişiliğin ünvanına yönelikolarak düzenlenmiş, serbest mimarlık hizmetleri yapmaya yetkili olduğunubelirten serbest mimarlık hizmetleri büro tescil belgesi.

4.1.7.SerbestMimarlık Hizmetleri Büro Tescil Belgesine sahip mimarın, mimarlar odası üyetanıtım belgesi ve mezuniyet belgesi.

4.2- Ekonomik ve mali yeterliğeilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.2.1. (4.3.1) maddesinde işdeneyim belgesi güncelleştirme tutarı olarak belirlenen 225.000,00 TL.’nin % 20'sinden (45.000,00)(Kırkbeşbin) TL.’den az olmamak üzere firma tarafından belirlenecektutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisini ya daüzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu,

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğeilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. İş deneyim belgeleri:

-Adaylar, yurt içinde veya yurtdışında kamu veya özel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhütettikleri, ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimlerini tevsik etmeleriiçin, ön yeterlik ilk ilan tarihi itibarıyla son beş yıl içinde kabulü yapılantek sözleşme kapsamında güncelleştirme tutarı 225.000,00 (İkiyüzyirmibeşbin) TL.’denaz olmamak üzere iş deneyim belgesi, (Ön yeterlik şartnamesindeki usullepuanlama yapılacaktır.)

4.3.1.1.İş Deneyim belgesine esas Koruma Bölge Kurulu Kararı ileson hakediş raporu veya kesin hakediş raporunun ön ve arka kapağı ile imalatlistelerinin onaylı suretlerinin sunulması zorunludur. Bölge Müdürlüğümüzsorumluluk alanında bulunan işler için Bölge Müdürlüğümüzce düzenlenerekverilen iş bitirme belgelerinin ekinde Koruma Bölge Kurulu Kararı ile son hakediş veya kesin hak ediş raporu ön ve arka kapağı ile imalat sayfalarınınonaylı suretlerinin sunulmasına gerek bulunmamaktadır.

4.3.1.2.İş deneyimini gösterenbelgelerde yer alan ancak, ihale konusu iş veya benzer iş kapsamında bulunmayanişlerin tutarları iş deneyiminde değerlendirmeye alınmaz.

4.3.1.3.Sunulan iş deneyim belgelerinin; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunukapsamındaki Hizmet Alım İşleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen hususlarauygun olarak düzenlenmiş olması gerekmektedir.

-İlanı veya duyurusu 31/8/2010 tarihindensonra yapılan ihalelere ilişkin olarak bir sözleşme kapsamında alınmış olan işdeneyim belgelerinin EKAP’a kayıt edilmiş ve EKAP üzerinden alınmış olaraksunulması zorunludur. Hizmet Alım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin EkMadde-1 “İş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden düzenlenmesi” başlığı altındabelirtilen hükümler uyarınca; EKAP üzerinden kayıt edilme zorunluluğu getirileniş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden kayıt edilmedikleri müddetçe yapılanihalelerde iş deneyimini tevsik edici belge olarak kabul edilmeyecektir.

4.3.2. İş deneyim belgeleri: Puanlamada Değerlendirilecek İş DeneyimBelgesi Beyannamesi (En fazla 2 adet)

-Yeterlik kriteri olarakdeğerlendirilmeyecek olup, yalnız puanlama esas alınacaktır.

Adaylar, yurt içinde veya yurtdışında kamu veya özel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhütettikleri, ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimlerini tevsik etmeleriiçin, ön yeterlik ilk ilan tarihi itibarıyla son beş yıl içinde kabulü yapılantek sözleşme kapsamında güncelleştirme tutarı 45.000,00 (Kırkbeşbin) TL.’den azolmamak üzere iş deneyim belgesi, (Ön yeterlik şartnamesindeki usulle puanlamayapılacaktır.)

(Her bir iş deneyim belgesinin güncellenmiş tutarı ihale dokümanındabelirlenen iş deneyim belgesi güncellenmiş tutarının %20 sinden az olamaz.)

4.3.2.1.İş Deneyim belgesine esas Koruma Bölge Kurulu Kararı ileson hakediş raporu veya kesin hakediş raporunun ön ve arka kapağı ile imalatlistelerinin onaylı suretlerinin sunulması zorunludur. Bölge Müdürlüğümüzsorumluluk alanında bulunan işler için Bölge Müdürlüğümüzce düzenlenerekverilen iş bitirme belgelerinin ekinde Koruma Bölge Kurulu Kararı ile son hakediş veya kesin hak ediş raporu ön ve arka kapağı ile imalat sayfalarınınonaylı suretlerinin sunulmasına gerek bulunmamaktadır.

4.3.2.2.İş deneyimini gösterenbelgelerde yer alan ancak, ihale konusu iş veya benzer iş kapsamında bulunmayanişlerin tutarları iş deneyiminde değerlendirmeye alınmaz.

4.3.3.3.Sunulan iş deneyim belgelerinin; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunukapsamındaki Hizmet Alım İşleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen hususlarauygun olarak düzenlenmiş olması gerekmektedir.

-İlanı veya duyurusu 31/8/2010 tarihindensonra yapılan ihalelere ilişkin olarak bir sözleşme kapsamında alınmış olan işdeneyim belgelerinin EKAP’a kayıt edilmiş ve EKAP üzerinden alınmış olaraksunulması zorunludur. Hizmet Alım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin EkMadde-1 “İş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden düzenlenmesi” başlığı altındabelirtilen hükümler uyarınca; EKAP üzerinden kayıt edilme zorunluluğu getirileniş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden kayıt edilmedikleri müddetçe yapılanihalelerde iş deneyimini tevsik edici belge olarak kabul edilmeyecektir.

4.3.3.Benzer İşler:

4.3.3.1 Bu ihalede benzer iş olarak; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6.maddesindebelirtilen Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarından 1.Grup; camii veya mescit veya türbe veya kümbet veya kilise veyamedrese veya hamam veya imaret veya külliye veya tekke veya saray yapısıtaşınmazların; rölöve ve restitüsyon ile restorasyon projelerinin içerikleri veölçekleri koruma bölge kurulunca belirlenen müdahalelerine” göre çizilerekilgili Bölge Koruma Kurulunca onaylanarakkurul kararı alınmış işler benzeriş olarak kabul edilecektir.    

Bu ihaledebenzer iş olarak belirlenen 1.Grup tescilli taşınmaz kültür varlığı, camii veya mescit veya türbeveya kümbet veya kilise veya medrese veya hamam veya imaret veya külliye veyatekke veya saray yapısı taşınmazların dışında kalan diğer yapılar benzeriş olarak kabul edilmeyecektir.

4.3.3.2 Bu ihalede benzer işe denk sayılacak mühendislik vemimarlık bölümleri: Gerçek kişilerin mezuniyet belgeleri kabul edilmemektedir.

4.3.4. Firmanın organizasyonyapısının değerlendirilmesi :

Yeterlik kriteri olarakdeğerlendirilmeyecek olup, yalnız puanlama esas alınacaktır.

En az 2 yıl deneyimli 1 (Bir)adet Mimar puanlamaya esas olacak ve bunların değerlendirilmesine ilişkinpuanlama esasları ve deneyim sürelerinin tevsiki işe ait ön yeterlikşartnamesinde belirtilen şartlarda yapılacaktır.

5- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

6- Önyeterlik dokümanının görülmesi: Gümüşsuyu Mah.İnönü Caddesi No:2Taksim-Beyoğlu-İstanbul –Vakıflar 1.Bölge MüdürlüğüSanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü 5.kat İhale Bürosu adresindegörülebilir veya İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü adına şartname bedeli olarakVakıfbank Taksim Şubesi nezdindeki TR100001500158007285989280 hesap numarasına,işin adı ile birlikte tüzel veya gerçek kişiliğin ünvanı ile vergi numarasıbelirtilmek suretiyle 50,00 (Elli) TL. yatırılarak alınmış makbuz karşılığındaaynı adresten temin edilebilir. Ön Yeterlik Değerlendirme İhalesine başvurudabulunacak adayların kendileri veya noter onaylıvekaletnameyi haiz yetkili temsilcileri ihale tarihinden en az üç gün (02.06.2017günü mesai bitimine kadar) önce satın almaları zorunludur.

7- Ön yeterlik başvurusu, ön yeterlik değerlendirmesi tarihi vesaatine kadar, Gümüşsuyu Mah.İnönü Caddesi No:2 Kat:5 Taksim-Beyoğlu-İstanbuladresinde bulunan Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü İhale Bürosu adresineelden teslim edilebileceği gibi iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla dagönderilebilir.

8-Yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenlerarasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen puanlama kriterlere göre en üstpuandan başlamak üzere sıralanarak listeye alınan 5 (Beş) firma teklif vermeyedavet edilecektir.

9-Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

10-İdare bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptaledilmesinde serbesttir.

11-Bu ihalede 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerineuygulanmayıp, 10.09.2008 tarih ve 26993 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan VakıfKültür Varlıkları İhale Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.

 

İLAN OLUNUR.

 

DİĞER HUSUSLAR:

 

Not: Ön yeterlik ihaledökümanı almak isteyen adayların, tüzel kişiliği temsile yetkilitemsilcilerinin noterlikçe düzenlenen imza sirkülerinin aslı, gerçek kişilerinticaret sicil gazetesinin aslı ve imza beyannamesi, gerçek veya tüzel kişiliğinvekaletnameye haiz yetkili temsilcilerinin ise noterlikçe düzenlenenvekaletnamenin aslı ile gelmeleri, aksi takdirde mevzuat uyarınca ihaledokümanı satışı yapılmayacaktır.

Paylaş