İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı
İşin Adı Antalya 3 Aşama Tramvay Araç Alımı Ve İşletmeye Alma
İlan Tarihi 15.11.2019
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 16.12.2019 14:00:00
Son Teklif Tarihi 16.12.2019 14:00:00
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İhale Kayıt Numarası : 2019/580936

1-İdarenin
a) Adresi : ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÜKSEK ALAN MAH. A.MENDERES BULV. NO:20 07310 MURATPAŞA/ANTALYA
b) Telefon ve faks numarası : 2423218488 - 2422495475
c) Elektronik Posta Adresi : nurettintonguc@gmail.com
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı :
15 Adet Tramvay Aracı, Yedek Parça, Eğitim, 3 Yıllık Bakım-Onarım İşlerinin Yapılması, Özel Ekipmanlarının temini, (3. Aşama Raylı Sistem Hattında sorunsuz işletiminin sağlanması) işi olup,
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri : Antalya şehir merkezi sınırları içerisinde İdarece uygun görülen depo bölgesi
c) Teslim tarihi : Yüklenici Sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içinde Sözleşme Madde 16.3.1 ve 16.3.2 doğrultusunda İş programı yaparak İdarenin Onayına sunacaktır. Bu iş programı Madde 16.3.2 doğrultusunda teknik şartname baz alınarak aracın; genel tasarım, detay proje, tüm üretim, montaj, test ve teslim süreçleri ile sözleşmeye uygun nakit akış programını da içerecektir. İşin toplam süresi (İşin başlama tutanağından itibaren işin tamamının geçici kabulünün yapılacağı tarihe kadar olan süre) 24 aydır. Bu süre kapsamında sözleşme konusu tüm iş kalemleri tamamlanıp işin tamamının geçici kabulü yapılacaktır. TESLİM PROGRAMI: İşe başlama tarihinden itibaren ilk iki araç 14. ayda Tasarımı bitmiş, Montajı yapılmış ve fabrika testleri bitmiş şekilde Antalya Depo Sahasına indirilmiş olacak ve kalan araçlar da aynı şartlarla aşağıdaki programa göre teslim edilecektir; 14. ayda 2 araç 15. ayda 2 araç 16. ayda 2 araç 17. ayda 3 araç 18. ayda 3 araç 19. ayda 3 araç İlk iki aracın teslim süresi hariç olmak üzere, diğer araçların teslim süreleri yüklenicinin üretim planına bağlı olarak İdarenin onayı alınmak kaydı ile yeniden düzenlenebilir. Yukarıda belirtilen Teslim Programına uygun olarak, Tasarım, Tip testleri, İmalat aşamaları, FAT testleri, nakliye, işletmeye alma testleri, yolcusuz/ yolculu deneme işletme sertifikasyonu, yedek parça teslimatı, özel alet, eğitim, dokümanların hazırlanması ve tamamlanmasını, içeren İş programını, işe başlama tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde düzenlenecek ve İdare’ye onaylatacaktır. Tasarım Dokümanlarının hazırlanması ve tamamlanması araçların İmalatı başlamadan bitirilmelidir. Eğitim, Bakım/Onarım, İşletme Kılavuzları, Resimli Parça Katalogları Geçici Kabul öncesi tamamlanmalıdır. Yedek parça ve özel aletler Geçici kabul öncesine kadar Depo sahasına getirilmiş olmalıdır. Yedek Parçalar ve özel ekipmanlar araç teslimat programına paralel olarak “peyder pey” Antalya Depo sahasına sevk edilip, teslimatı yapılacak ve Geçici Kabul öncesine kadar Yedek Parçaların ve Özel Ekipmanların tamamı teslim edilmiş olacaktır. Yedek Parçalar ve özel ekipmanların Geçici Kabul öncesinde teslimatlarının gerçekleşmemesi halinde teslim edilmeyen kısım için Sözleşme Madde 34.2 göre gecikme cezası uygulanacaktır.


3- İhalenin
a) Yapılacağı yer : Antalya Büyükşehir Belediyesi 4.Kat İhale Salonu Yüksekalan Mah. A.Menderes Blv. No: 20 07310 - Muratpaşa / ANTALYA
b) Tarihi ve saati : 16.12.2019 - 14:00

Yeterlilik
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İstekliler, ihale konusu alımın alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri kısmını teklifleri ekinde vereceklerdir.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge, standart forma uygun belge,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler
Teklif edilen bedelin % 10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi kredisini veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,
Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Mal satışları ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,
Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Bu belgelerdeki tutarların, toplam ciro için, isteklinin teklif edeceği bedelin % 25 inden, mal satışları ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgeler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 40 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belge, teknolojik ürün deneyim belgesi veya üretim kapasite raporunu sunacaktır.
Üretim kapasite raporu düzenlemesi :

İstekliler yıllık üretim miktarı en az 10 adet raylı sistem aracı üretme kapasitesine sahip olduklarını gösterir Kapasite Raporu sunacaklardır.


4.3.2. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgeler:
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi.
İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgeler ile tevsik edilir.

a) İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi,

b) İsteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından aday veya istekli adına düzenlenen Kapasite Raporu,

c) İsteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından aday veya istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlik Belgesi,

ç) İsteklinin adlarına veya unvanlarına düzenlenmiş olan teklif ettiği mallara ilişkin Yerli Malı Belgesi veya Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi.

4.3.3.
4.3.3.1. Kaliteye ilişkin belgeler:
Kalite yönetim sistem belgesi ve çevre yönetim sistem belgesi Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının ve bu kuruluşlarca düzenlenen belgelerin geçerliliğini sürdürdüğünün, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. İhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yıl içinde alınan teyit yazıları geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir. Bu belgelerin ihale tarihinde geçerli olması yeterlidir. İş ortaklıklarında, ortaklardan birinin istenilen belgeyi sunması yeterlidir.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

a) Kamu veya özel sektöre ihale ilan tarihinden önce teslimi tamamlanmış Geçici veya Kesin Kabulü yapılmış tramvay, hafif raylı sistem araçlarından herhangi birini teslim etmiş olmak, benzer iş olarak kabul edilecektir.

b) İstekli sunmuş olduğu iş deneyim belgesinde; iş deneyim belgesi tutarına karşılık gelen Raylı sistem araçlarının ilgili İdare’ye teslim edildiği, ticari işletmede olduğu ve ilgili İdaresince teslim alınmış ve geçici veya kesin kabulü yapılmış olduğu ifade edilmelidir.



5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

7. İhale dokümanının görülmesi:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi 4.Kat İhale Salonu Yüksekalan Mah. A.Menderes Blv. No: 20 07310 - Muratpaşa / ANTALYA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 180 (yüz seksen) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

14.Diğer hususlar:
İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.

Üretilecek olan araçlar % 51 oranında yerlilik şartını sağlamak zorundadır. İstekliler bu şartları sağladıklarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Müdürlüğünden alınacak “yerli malı belgesi” veyahut Türkiye Cumhuriyeti resmi kurumlarından alacakları aynı mahiyetteki bir belge ile tevsik edeceklerdir. Bu koşulun yerine gelmemesi halinde aracın kesin kabulü yapılmayacak olup ilgili mevzuat hükümleri geçerli olacaktır. 47.2 Yedek Parça Listesi ve Özel Ekipmanlar Listelerinin Teklif Ekinde Sunulması İhale dokümanı eki Yedek Parça Listesi (Ek 1) ve Özel Ekipmanlar (Ek 2) listelerindeki kalemler ayrı ayrı fiyatlandırılacak ve teklif ekinde sunulacaktır. Birim Fiyat Teklif Cetvelinde yer alan Yedek Parça Temini pozunun tutarı, Yedek Parça Listesinin (Ek 1) toplamıyla; Özel Ekipman Temini pozunun tutarı da Özel Ekipmanlar (Ek 2) listesinin toplamı ile eşit olacaktır.
Paylaş