İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Ipa- Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
İşin Adı Rize Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı
İlan Tarihi İSTİHBARAT
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 1.09.2020 14:30:00
Son Teklif Tarihi 1.09.2020
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

ÇALIŞMA SÖZLEŞMESİ BİLDİRİMİ

RİZE ATIKSU ARITMA TESİSİ İNŞAATI

Yer - Rize / Türkiye

 

 

1. Yayın referansı

EuropeAid / 140179 / IH / WKS / TR

2. Usul

Açık

3. Program başlığı

Türkiye için çok yıllı eylem programı:Çevre ve İklim Eylemi

4. Finansman

AB Genel Bütçesi IPA II Bütçe Maddesi22.02.03.02 ve Ulusal Katkı

5. Sözleşme Makamı

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler GenelMüdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir DevletYolu 9. Km No: 278 Çankaya - Ankara / TÜRKİYE

6. Sözleşmenin tanımı

Yapılacak ana işler aşağıdaki gibidir:

- Yaklaşık 27.400 m3 / d ortalama debikapasiteli atıksu arıtma tesisinin tasarımı ve yapımı

- Arıtılmış atık su deşarj hattınıntasarımı ve yapımı

-       Testediliyor ve devreye alınıyor

- Belediye personelinin eğitimi

- Devralındıktan sonra 24 aylıkoperasyon denetimi

Çalışmalar, FIDIC Tesis veTasarım-İnşaat Sözleşme Şartları kapsamında uygulanacaktır (Sarı Kitap, BirinciBaskı - 1999)

7. Lotların sayısı ve başlıkları

Sadece bir lot

KATILIM KOŞULLARI

8. Uygunluk ve menşe kuralları

Katılım, Avrupa Birliği Üye Devletlerinde veya aşağıda tanımlandığı şekilde uygun bir ülke veya bölgede etkili bir şekilde kurulmuş olan, vatandaşı olan tüm gerçek kişilere ve tüzel kişilerin (bireysel olarak veya bir grup - konsorsiyumda - katılan) katılımına açıktır. Sözleşmenin finanse edildiği geçerli Enstrüman için Birliğin dış eylem araçlarının (CIR) uygulanması için ortak kurallar ve prosedürler belirleyen (AB) N ° 236/2014 sayılı Tüzük (ayrıca bkz. aşağıdaki 23 başlık) uluslararası kuruluşlar. Bu sözleşme kapsamındaki tüm malzemeler bu ülkelerden bir veya daha fazlasından kaynaklanmalıdır. Ancak, satın alınacak malzeme miktarı satın alınan kişi başına 100.000 Euro'nun altında olduğunda herhangi bir ülkeden gelebilirler.

İngiltere'deki adaylar veya istekliler için: 1 Şubat 2020 ve özellikle 127 (6), 137 ve 138. Maddelerde AB-İngiltere Para Çekme Anlaşmasının * yürürlüğe girmesinden sonra, yerleşik veya yerleşik gerçek veya tüzel kişilere yapılan referansların Avrupa Birliği Üye Devletlerinde ve ACP-AB Ortaklık Anlaşmasının *** (AB) No.lu Yönetmeliği (AB) ** ve EK IV'de tanımlandığı şekilde, uygun bir ülkeden gelen mallara aşağıdakiler dahil olarak anlaşılmalıdır: Birleşik Krallık'ta ikamet eden veya bunlardan kaynaklanan malları oluşturan gerçek veya tüzel kişiler ****. Bu kişiler ve mallar bu nedenle bu çağrıya uygundur.

* Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'nın Avrupa Birliği ve Avrupa Atom Enerjisi Topluluğundan çekilmesine ilişkin anlaşma.

** Birliğin dış eylemleri finanse etme araçlarının uygulanması için ortak kurallar ve prosedürler belirleyen 11 Mart 2014 tarih ve 236/2014 sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konsey Tüzüğü.

*** ACP-AB Bakanlar Konseyi'nin 1/2014 sayılı Kararı ile revize edildiği üzere ACP-AB Ortaklık Anlaşması Ek IV (OJ L196 / 40, 3.7.2014)

**** TFEU'nun Dördüncü ve Ek II'de belirtildiği üzere, Birleşik Krallık ile özel ilişkileri bulunan Denizaşırı Ülkeler ve Bölgeler dahil.


9. Dışlanma gerekçeleri İstekliler, İşSözleşmesi için İhale Formunda yer alan imzalı bir beyanı, Pratik KılavuzunBölüm 2.6.10.1'inde listelenen durumlardan hiçbirinde olmamak kaydıylasunmalıdır. İhale kararının verildiği tarihte AB kısıtlayıcı önlemlerlistelerinde yer alan istekliler (PRAG Bölüm 2.4'e bakınız) sözleşme veremezler.10. Teklif sayısı İstekliler lot başına sadece bir teklif sunabilir. Bir çokparçanın ihaleleri dikkate alınmayacaktır. Herhangi bir istekli, ihalesininbirden fazla lot için kabul edilmesi durumunda indirim yapacağını belirtebilir.İstekliler, ihale dosyasında yapılması gereken işler için tekliflerine ekolarak farklı bir çözüm için teklif veremezler.


11. İhale güvenliği İstekliler tekliflerinisunarken 200.000,00 EUR (iki yüz bin Euro) bir ihale teminatı sağlamalıdır. Buteminat, ihale prosedürü tamamlandıktan sonra başarısız olan isteklilere vesözleşmenin tüm taraflarca imzalanması üzerine başarılı isteklilerebırakılacaktır. 12. Performans güvenliği Başarılı istekliden, sözleşmeninimzalanmasında sözleşme tutarının% 10'unu bir performans güvenliği sağlamasıistenecektir. Bu teminat, ihalenin Sözleşme Makamı tarafından imzalanansözleşmeyi aldıktan sonra en geç 30 gün içinde, imzalı sözleşmenin iadesi ilebirlikte sağlanmalıdır. Seçilen isteklinin bu süre içinde böyle bir teminatsağlayamaması halinde, sözleşme geçersiz sayılacak ve yeni bir sözleşmehazırlanarak bir sonraki en ucuz uyumlu teklifi sunan istekliye gönderilebilir.13. Bilgilendirme toplantısı ve / veya saha ziyareti Herhangi bir bilgilendirmetoplantısı planlanmamıştır.

14. İhale geçerliliği

Teklifler, tekliflerin verilmesi için son tarihten sonraki 90 gün boyunca geçerli kalmalıdır. İstisnai durumlarda, Sözleşme Makamı, geçerlilik süresi sona ermeden, isteklilerin tekliflerin geçerliliğini belirli bir süre için uzatmasını talep edebilir.

15. Görevlerin uygulama süresi

İşlerin Tamamlanma Süresi: Başlangıç ??tarihinden geçici kabul tarihine kadar 810 gün

Kusur Bildirim Süresi: 730 gün

SEÇİM VE ÖDÜL KRİTERLERİ

16. Seçim kriterleri

1. Genel

İstekli, belirtilen işleri yasal olarak yürütebilecek kayıtlı bir firma veya gerçek kişi olmalıdır;

2) Adayın ekonomik ve mali kapasitesi:

İsteklinin, aşağıda istenen asgari niteliklere uyması gerekir. İsteklinin ortak girişim / konsorsiyum olması halinde, kriterler bir bütün olarak ortak girişim / konsorsiyum için geçerli olacaktır. Ayrıca, ortak girişim / konsorsiyumun önde gelen üyesi ve diğer üyeleri aşağıda verilen 16.4 maddesinde istenen asgari nitelikleri karşılamalıdır.


a) Yıllık Ciro: (bir yıl içinde yapılan işmiktarı, devam eden işlerden elde edilen gelirler ve üstlenilen işlerden eldeedilen gelirler ciro kapsamında değerlendirilir) İsteklinin son 3 mali yıldaortalama yıllık cirosu en az 7,000,000 EUR veya başka bir para biriminin Eurokarşılığı olmalıdır. Bu, Sertifikalı Kamu (Yeminli) veya Yeminli Mali Müşavirtarafından denetlenen veya Vergi Dairesi tarafından onaylanan veya yıllık cirodeğerlerini kanıtlamak için gerekli olan diğer tüm belgeler için son 3 mali yıliçin isteklinin denetlenmiş bilançoları ve gelir tabloları ile kanıtlanmalıdır.istekli (örneğin ara ödeme sertifikalarının kapak sayfaları, her yıl her birsözleşmeden istekliye ait gelirleri gösteren Yeminli Mali Müşavir veya YeminliMali Müşavir tarafından denetlenmiş raporlar, isteklinin ortak girişimdekipayını gösteren belgeler, vb.) Ortak Girişimler olarak üstlenilen bir projedengelen bir şirketin yıllık geliri, söz konusu şirketin ortak girişimdeki payınaorantılı olarak hesaplanan ciroya eklenecektir. b) Finansal Kaynaklar: İstekli,bankasından bir banka beyannamesi ile, likit varlıklara, kredi limitlerine veyasözleşmeye ilişkin inşaat nakit akışını karşılamak için yeterli olmayan diğerfinansal araçlara sahip olduğunu veya erişebileceğini; 3.000.000 EUR veya başkabir para biriminin Euro karşılığı. Kanıtlar, söz konusu sözleşme içinfinansmanın mevcut olduğunu açıkça gösterecektir.


c) Finansal Durum: İsteklinin, son 3 maliyılın en az 2'si için pozitif kar hesabında olması gerekir. DenetlenmişFinansal Tablolar (denetlenmiş bilançolar ve gelir tabloları veya isteklininülkesi kanunları tarafından zorunlu kılınmazsa, Sözleşme Makamı tarafındankabul edilebilir diğer finansal tablolar) ve ayrıca Yeminli Mali Müşavir veyaYeminli Mali Müşavir raporu 3 mali yıl sunulur ve uzun vadeli karlılığıgösteren başvuru sahibinin mali pozisyonunun sağlamlığını göstermelidir.Sözleşme makamı, Değerlendirme Komitesi uygun gördüğü için İsteklinin malidurumu hakkında daha fazla araştırma yapma hakkını saklı tutar. Seçim kriterleriile ilgili isteklinin vereceği finansal veriler Avro cinsinden ifadeedilmelidir. Bir adayın başlangıçta farklı bir para biriminde ifade edilentutarları ifade etmesi durumunda, EUR'ya dönüştürme, aşağıdaki adrestebulunabilecek olan Mayıs 2020'nin InforEuro döviz kuruna göre yapılacaktır:http: //ec.europa .eu / bütçe / grafikleri / inforeuro.html. 3) Adayın teknikve mesleki kapasitesi: İsteklinin, son beş (beş) yıl içinde ihale teslimtarihine kadar aşağıda ana yüklenici olarak tanımlanan yapı iş sözleşmelerinitamamlamış olması gerekir. (Geçici kabul) veya performans (nihai kabul)sertifikalarının alınması, İşlerin son beş yılda tamamlandığını doğrulayanişlerin tamamlanma tarihlerini açıkça belirtmelidir; yani tamamlanma tarihi,son teslim tarihinden önceki 60 ay içinde olmalıdır. ihale). Kabul / geçicikabul tarihi tamamlanma tarihi olarak kabul edilecektir. ben. Bütçeden bağımsızolarak, isteklinin, asgari 20.000 m3 / gün ortalama atık su debisi kapasitesinesahip en az bir atıksu arıtma tesisi inşaatını tamamlamış olması gerekir.Rehabilitasyon ve / veya uzatma çalışmaları benzer işler olarak kabuledilmeyecektir; ii. Bütçeden bağımsız olarak, isteklinin her büyüklüktekianaerobik atıksu çamuru çürütücü tasarımını ve yapımını tamamlamış olması gerekir.Rehabilitasyon ve / veya uzatma çalışmaları benzer işler olarak kabuledilmeyecektir; iii. İstekli, asgari 20.000 m3 / gün ortalama atık su debisikapasitesine sahip azot giderimi de dahil olmak üzere en az bir atık su arıtmatesisinin tasarımcı, proses tasarımını tamamlamış olmalıdır. Atıksu arıtmatesisinin genişletilmesi veya rehabilitasyonu için tasarımlar kabuledilmeyecektir; iv. İstekli, FIDIC sözleşme koşullarına göre en az bir inşaatsözleşmesi yapmış olmalıdır.


İsteklinin önceki deneyimleri, ilgiliprojelerin süpervizörleri (Mühendis) / Sözleşme Makamı tarafından imzalanan(geçici kabul) veya performans (nihai kabul) sertifikalarını alan orijinal veyanoter onaylı nüshaları ile kanıtlanmalıdır. Devralma / Geçici KabulBelgesindeki tamamlanma tarihi, bu kriter için ilgili çalışmaların tamamlanmatarihi olarak dikkate alınacaktır. İsteklinin devam eden çalışmaları dikkatealınmayacaktır. Yukarıda belirtilen tüm çalışmalar tek bir sözleşme kapsamındayapılmışsa, her kriteri ayrı ayrı yerine getirmelidir. İstekli projeyi OrtakGirişim / Konsorsiyumda uygulamışsa, isteklinin tamamladığı yüzdeye ait belgeyedayalı kanıtlardan (geçici kabul) veya performans (nihai kabul)sertifikalarından açıkça anlaşılmalıdır. Sunulan belgeler, işlerin yüzdesi hakkındanet bilgi vermezse, diğer belgelerle açıklığa kavuşturulacaktır. Sözleşmemakamı, ilgili projelerin amirleri (Mühendis) / proje yöneticileri / sözleşmemakamı tarafından imzalanan (geçici kabul) veya performans (nihai kabul)belgelerinin asıllarını isteme hakkını saklı tutar. Sözleşme makamı,Değerlendirme Komitesi uygun gördüğü için isteklinin belgesi hakkında dahafazla araştırma yapma hakkını saklı tutar.          4) Ortak Girişim /Konsorsiyum aşağıdaki özel yeterlilik kriterlerini karşılamalıdır: i) Liderüye, yukarıda 16.2 (a) ve (b) maddelerinde belirtilen yıllık ciro kriterinin vefinansal kaynak kriterlerinin% 50'sinden az olmamalıdır; ii) Her üye yukarıda16.2 (a) ve (b) maddelerinde belirtilen yıllık ciro kriterinin ve finansalkaynak kriterlerinin% 10'undan az olmamalıdır; iii) Her üye, 16.1 maddesindeöngörülen yasal statü kriterlerini karşılar. Müşterek Yönetime Tabi Ortaklık /konsorsiyum bir bütün olarak son 3 mali yılın en az 2'si için pozitif kârhesabında olmalıdır. iv) Ortak Girişim / Konsorsiyum, yukarıda belirtilenbenzer iş deneyimini, yıllık ciroyu ve finansal kaynak kriterlerini topluolarak karşılamalıdır.

Kapasite sağlayan kuruluşlar:

Ekonomik bir operatör, uygun olduğu hallerde ve belirli bir sözleşme için, yanlarındaki bağlantıların yasal niteliğine bakılmaksızın diğer kuruluşların kapasitesine güvenebilir. İsteklinin diğer kuruluşlara dayandığı durumlarda, sözleşme makamına, bu kuruluşların kaynakları elden çıkarmaya yönelik bir taahhüt üreterek sözleşmeyi gerçekleştirmek için gerekli kaynaklara sahip olacağını kanıtlaması gerekir. Örneğin ekonomik işletmecinin ana şirketi olan bu varlıklar, ekonomik işletmecinin bunlara dayandığı için aynı uygunluk kurallarına ve özellikle milliyet kurallarına uymalı ve ekonomik işletmecinin bunlara dayandığı seçim kriterlerine uymalıdır. Ayrıca, ihale ilgili seçim kriteri için bu üçüncü tüzel kişi hakkında veri sağlayan ayrı bir belge içermelidir. İhale makamının talebi üzerine kapasite kanıtı sağlanmalıdır.

Teknik ve mesleki kriterler ile ilgili olarak, isteklinin, ancak bu yeterliliklerin gerekli olduğu işleri yapacağı diğer kuruluşların kapasitelerine güvenebilir.

Ekonomik ve mali kriterler ile ilgili olarak, isteklinin kapasitesine dayanan işletmeler, sözleşmenin ifası için müştereken ve müteselsilen sorumludurlar.

17. Ödül kriterleri

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, karşılaştırılabilir en düşük fiyatla teknik olarak uyumlu tekliftir.

İHALE

18. İhale dosyasının edinilmesi

İhale dosyası şu adresten temin edilebilir:

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,

Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu 9. Km No: 278 Çankaya-Ankara / Türkiye

kurye teslimatı hariç 100 EUR (Yüz Euro) ödenmesi durumunda. Ayrıca, ihale makamının binasında, yukarıda 5. maddede belirtilen adreslerde inceleme için de kullanılabilir. Teklifler, ihale dosyasında yer alan standart biçim ve talimatlara kesinlikle uyulması gereken standart teklif formu kullanılarak sunulmalıdır.


İhale dosyasına aşağıdaki web sitelerinden deerişilebilir; Sözleşme Makamı web sitesi http://www.ipa.gov.tr ??veya DGUluslararası İşbirliği ve Kalkınma web sitesihttps://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi .tasarım belgeleri ve çizimleri olmadan. İlgilenen istekliler, şirket bilgilerinive ihale dosyasını alan kişinin vekaletini kaydettikten ve aşağıda belirtilenbanka hesabına 100 Euro ödeme makbuzunun bir kopyasını gönderdikten sonra,çizimler ve tasarım dahil olmak üzere ihale dosyasını alabilirler. SözleşmeMakamından elektronik biçimde (CD, USB bellek çubuğu veya benzeri) belgeler.İhale Dosyasının ödemesine ilişkin Banka Hesabı: Banka Adı: Türkiye HalkBankası A.Ş. Şube Adı: Ankara Kurumsal Şube- TÜRKİYE IBAN No: TR59 0001 20094520 0058 0001 66 Açıklayıcı Not: ‘Rize Atıksu Arıtma Tesisi ihale dosyasıbedeli-EuropeAid / 140179 / IH / WKS / TR’ İhale Makamı, Ankara dışında bulunanbir şirket almak isterse ihale dosyasını kurye ile gönderir ve ihale makamınayazılı olarak ilgisini yeterli süre göz önünde bulundurarak ve ayrıca kendi coğrafikonumu için uygun kurye servisini tavsiye eder. Sözleşme Makamı, ihaledosyasının kurye servisi tarafından geç teslimine ilişkin herhangi birsorumluluk kabul etmez. Kurye servisi için ödeme alıcı tarafından yapılacaktır.İhale dosyasının ücreti (100 EUR) banka hesabına verilecek ve bu tutarınmakbuzu, ilgili tüm şirketler için olağan prosedür olarak ihalelerdesunulacaktır. Bu ihaleyle ilgili soruları olan istekliler, ihale makamınayazılı olarak taahhütlü posta veya kurye ile göndermelidir:


Sayın İsmail Raci Bayer (Yönetmen) AB ve Dışİlişkiler Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mustafa KemalMahallesi Eskişehir Devlet Yolu 9. Km No: 278 Çankaya-Ankara / Türkiye Faks:0312474 03 53 E-posta: abyd.ihale@csb.gov.tr (EuropeAid / 140179 / IH / WKS /TR yayın referansından bahsederek) 19. maddede verilen tekliflerin son teslimtarihinden en az 21 gün önce. Sözleşme makamı, tekliflerin sunulması için sontarihten en az 11 gün önce tüm isteklilerin sorularını cevaplamalıdır. İhaledosyasında nihai açıklamalar veya ufak değişiklikler, DG InternationalCooperation and Development web sitesinde son başvuru tarihinden en geç 11 günönce https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index adresindeyayınlanacaktır. .cfm? do = publi.welcome adresinde ve sözleşme makamının websitesinde: http://www.ipa.gov.tr 19. Tekliflerin verilmesi için son tarihTeklif sahibinin dikkati, ihale göndermek için iki farklı sistemin olduğugerçeğine çekilir: biri posta veya özel posta servisi, diğeri elle teslim. İlkdurumda, teklif, posta damgası veya depozito makbuzu ile kanıtlandığı gibi,gönderim için tarih ve saat sınırından önce gönderilmelidir, ancak ikincidurumda, teklifin teslim edildiği tarihte verilen makbuzun onayıdır. kanıtolarak hizmet edecektir. Tüm teklifler, Sözleşme Makamı adresinde alınmalıdır,yani:

 

Sayın İsmail Raci Bayer (Yönetmen)

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,

Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu 9. Km No: 278 Çankaya / Ankara / Türkiye

01.09.2020 14:30 (Yerel Saat-Türkiye)

Sözleşme Makamı'nın çalışma saatleri: 09:30 - 17:30

Bu tarihten sonra ihale makamına sunulan hiçbir teklif değerlendirmeye alınmayacaktır.

İhale makamı, idari etkililik nedeniyle, posta hizmetine zamanında gönderilen ancak ihale makamının kontrolü dışındaki herhangi bir nedenle, sunulan teklifleri kabul ederse, değerlendirme raporunun geçerli onay tarihinden sonra reddedebilir. zamanında ancak geç gelmesi, değerlendirme prosedürünü önemli ölçüde geciktirir veya önceden alınmış ve bildirilmiş kararları tehlikeye atar.

      Teklifler nasıl sunulabilir?

Teklifler yalnızca İngilizce olarak sözleşme makamına mühürlü bir zarf içinde sunulmalıdır:

• Posta veya kurye hizmeti ile EITHER, bu durumda kanıtlar posta damgası veya depozito makbuzunun tarihi ile belirlenir:

Sayın İsmail Raci Bayer (Yönetmen)

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,

Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu 9. Km No: 278 Çankaya / Ankara / Türkiye

• VEYA katılımcı tarafından imzalanmış ve tarihli bir makbuz karşılığında şahsen veya bir temsilci tarafından doğrudan sözleşme makamının binasına teslim edilir;

Sayın İsmail Raci Bayer (Yönetmen)

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,

Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu 9. Km No: 278 Çankaya / Ankara / Türkiye

Sözleşme başlığı ve yayın referansı (yukarıdaki madde 1'e bakınız) başvuruyu içeren zarfın üzerinde açıkça işaretlenmeli ve sözleşme makamıyla müteakip tüm yazışmalarda her zaman belirtilmelidir.

Başka yollarla sunulan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Teklif veren istekliler, ihale sonuçlarının elektronik yollarla bildirilmesini kabul ederler. Söz konusu bildirimin, ihale makamının ihalede belirtilen elektronik adrese gönderdiği tarihte alınmış olduğu kabul edilecektir.


20. İhale açılış oturumu Avrupa Birliği veDış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde 08.09.2020 günü saat 14:30 (Yerel Saat -Türkiye): AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu 9. Km No: 278 Çankaya-Ankara /Türkiye Açılış seansı tarihinde bazı ihalelerin ihale makamına teslimedilmemesi, ancak temsilcilerinin zamanında gönderildiklerine dair kanıtgösterebilmeleri durumunda, ihale makamı ilk açılış oturumuna katılmalarına veisteklilerin tüm temsilcileri ikinci bir açılış toplantısı düzenlenecek. 21.İşlemin dili Bu ihale prosedürü ve sözleşme için tüm yazılı iletişim İngilizceolmalıdır. 22. Benzer eserlerin tekrarı Mevcut ihale prosedüründen kaynaklananilk sözleşmenin ardından, benzer işlerin tekrarlanmasından oluşan tahminitahmini 3.000.000 Euro'ya kadar olan yeni işler, önceden bir sözleşme bildirimiyayınlanmadan müzakere edilen prosedürle ilk yükleniciye emanet edilebilir.yeni eserler aynı temel projeyle uyumludur.


23. Yasal dayanak Avrupa Parlamentosu veKonseyinin 11 Mart 2014 tarih ve 236/2014 sayılı Yönetmeliği, Birliğin dışeylemi finanse etme araçlarının ve 11 Mart tarih ve 231/2014 sayılı KonseyTüzüğünün uygulanmasına ilişkin ortak kural ve prosedürleri düzenleyenYönetmelik 2014 katılım öncesi yardım aracı (IPA II) oluşturulması (OJ L 77/11,11.03.2014, S. 11).


Yeterlilik
Paylaş