İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Şanlıurfa İli, Karaköprü İlçesi, Hüseyin Paşa Camii 2021-2023 Yılları Restorasyon İşi
İlan Tarihi 07.09.2021
İhale K.No 2021/519220
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 30.09.2021 11:30:00
Son Teklif Tarihi 30.09.2021
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

ÖN YETERLİK İLANI

ŞANLIURFA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Şanlıurfa İli, Karaköprü İlçesi, Hüseyin Paşa Camii2021-2023 Yılları Restorasyon İşi, VakıfKültür Varlıklarının Onarımları Ve Restorasyonları İle Çevre Düzenlemesineİlişkin Mal Ve Hizmet Alımlarına Dair Usul Ve Esaslar’ın 23 üncü maddesine görebelli istekliler arasında ihale usulüyle ihale edilecektir.  Önyeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından önyeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan 5 adayteklif vermeye davet edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yeralmaktadır:

İhale kayıt numarası

: 2021/519220

1 - İdarenin

 

a) Adresi

: Kamberiye Mah. Kadri Eroğan Cad. No:8 63040 Haliliye-ŞANLIURFA

b) Telefon ve faks numarası

: 0 414 317 00 26 - 0 414 313 45 26

c) Elektronik posta adresi

: sanliurfa@vgm.gov.tr

ç) Ön yeterlik ve ihale dokümanının görülebileceği ve satın alınacağı adres

: Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü Kamberiye Mah. Kadri Eroğan Cad. No:8 Kat:6 63040 Haliliye-ŞANLIURFA

2 - Ön yeterlik konusu uygulama işinin;

 

a) Niteliği, türü ve miktarı

: 1 adet vakıf kültür varlığı camii restorasyonu

b) Yapılacağı yer

: Şanlıurfa-Karaköprü

c) İşe başlama tarihi

: Sözleşme tarihinden itibaren 5 takvim günü içinde yer teslimi yapılır.

ç) İşin süresi

: 730 takvim günüdür.
 

3 - Ön yeterlik değerlendirmesinin;

 

a) Yapılacağı yer

: Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü Kamberiye Mah.   Kadri Eroğan Cad. No:8 Kat:6 63040 Haliliye-ŞANLIURFA

b) Tarihi ve saati

: 30.09.2021 -11:00


4 - Ön yeterlikdeğerlendirmesine katılabilme şartlarıve istenilen belgeler ile ön yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1. Önyeterlik değerlendirmesine katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1.Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf veSanatkarlar Odası veya ilgili Meslek Odası Belgesi.

4.1.1.1.Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından yada esnaf ve sânatkar odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veyaihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterirbelge,

4.1.1.2.Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaretve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yıldaalınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.2.Önyeterlik başvurusu yapmaya yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imzasirküleri;

4.1.2.1.Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.2.2.Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleriveya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten sondurumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir TicaretSicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzereilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzelkişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4.1.3.Bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun başvuru mektubu.

4.1.4.Vekaleten ön yeterliğe katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ön yeterliğebaşvurmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imzabeyannamesi.

4.1.5.Adayınortak girişim olması halinde, bu işe ait şartname ekinde yer alan standartforma uygun iş ortaklığı beyannamesi.

4.1.6.Tüzelkişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğinyarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayiodası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminlimali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilantarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son biryıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.2- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgelerve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.2.1. Adaydan, ihale konusu iş veya benzer işlerdeki6.000.000,00-TL lik iş deneyim belgesi tutarının %20 sinden az olmamak üzerebanka referans mektubu istenir. Banka referans mektubunun ilk ilan veya davettarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.

4.3. Meslekive teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gerekenkriterler:

 

4.3.1.İş deneyim belgeleri:

Sonon beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve önyeterlik ilk ilan tarihi itibarıyla güncelleştirme tutarı 6.000.000-TL’den azolmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyim belgesi, verilmesizorunludur.

4.3.1.1.  İş Deneyim belgesineesas Koruma Bölge Kurulu Kararı ile son hakediş raporu veya kesin hakedişraporunun ön ve arka kapağı ile imalat listelerinin onaylı suretlerininsunulması zorunludur. İhale konusu iş veya işin bölümleriyle nitelik vebüyüklük bakımından benzerlik gösteren, aynı veya benzer inşaat usul ve tekniğigerektiren, tesis, makine, teçhizat ve diğer ekipman ile mali güç, ihtisas veorganizasyon gerekleri itibariyle benzer özellikteki işler değerlendirmeyealınacaktır. İş deneyimini gösteren belgelerde yer alan ancak, ihale konusu işveya benzer iş kapsamında bulunmayan işlerin tutarları iş deneyimindedeğerlendirmeye alınmaz.

 4.3.2. İş deneyim belgeleri: (benzer işkapsamında 2 adet)

Yeterlikkriteri olarak değerlendirilmeyecek olup, yalnız puanlama esas alınacaktır.

Sonon beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve önyeterlik ilk ilan tarihi itibarıyla her birinin güncelleştirme tutarı toplamı enaz 1.200.000-TL' den az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlereilişkin iş deneyim belgesi, (Ön yeterlik şartnamesindeki usulle puanlamayapılacaktır.)

4.3.2.1. İstekliler puanlamaya esasolmak üzere sunmuş oldukları iş deneyim belgelerine ait Restorasyon projesininonaylandığına dair Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul kararını ektesunacaklardır. İş deneyim Belgelerinin Vakıflar Genel Müdürlüğünce verilmişolması halinde ayrıca kurul kararı istenmeyecektir.

4.3.2.2. İş deneyimini gösteren belgelerde yer alan ancak,ihale konusu iş veya benzer iş kapsamında bulunmayan işlerin tutarları işdeneyiminde değerlendirmeye alınmaz.

4.3.2.3. Adayların, birden fazla iş deneyim belgesi  sunması halinde, yeterlik kriteri olarakdeğerlendirilmesini istediği iş deneyim belgesini  idarece hazırlanan standart forma göre belirterekvermesi zorunludur. Bu bent kapsamında standart formu doldurmayan, başvurudosyası içerisinde sunmayan veya yeterlik kriteri olarak değerlendirilmesiniistediği iş deneyim belgesini bu formda belirtmeyen veya standart formda birdenfazla iş deneyim belgesinin değerlendirilmesini talep eden adaylarınbaşvuruları değerlendirme dışı bırakılacaktır.

4.4. Buihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler.

4.4.1 2863sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6 ncı maddesindebelirlenen; Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarından ihaleedilen işin asgari grubunu sağlamak şartıyla; camii veya mescit veya türbe veyakümbet veya kilise veya sinagog veya medrese veya han veya kervansaray veyahamam veya imaret veya külliye veya tekke veya saray yapısı taşınmazların,Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurlunun 05.11.1999 tarih veTaşınmaz Kültür Varlıklarının Gruplandırılması, Bakım ve Onarımlarına dair 660sayılı İlke Kararının “I-Müdahale Biçimleri” başlığı altındaki 2-b-EsaslıOnarım (Restorasyon) bendine “Yapının rölöveye dayanan restitüsyon ve / veyarestorasyon projeleri ile diğer ilgili belgelerin içerikleri ve ölçeklerikoruma kurulunca belirlenen müdahalelerine” göre  yapılan restorasyonları benzer iş olarakkabul edilecektir.

5 - İhaleyesadece yerli istekliler katılabilecektir.

6 - Önyeterlik dokümanının görülmesi ve satın alınması:

6.1. Önyeterlik ve ihale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir. Ön yeterlikdokümanı 300,00 Türk Lirası ve ihaledokümanı 200,00 Türk Lirası karşılığı Sanat Eserleri ve Yapı İşleri ŞubeMüdürlüğü Kamberiye Mah. Kadri Eroğan Cad. No:8 Kat:6 63040 Haliliye-ŞANLIURFA adresindensatın alınabilir.

6.2. Önyeterliğe başvuracak olanların ön yeterlik dokümanını satın almaları zorunludur.Ön yeterlik doküman bedeli Bölge Müdürlüğümüzün Vakıf Katılım Bankası ŞanlıurfaŞubesi nezdindeki TR91 0021 0000 0020 0006 3000 01 IBAN nolu hesabınayatırılmalıdır.

7 - Önyeterlik başvurusu, ön yeterlik değerlendirmesi tarihi ve saatine kadar Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü Kamberiye Mah. Kadri EroğanCad. No:8 Kat:6 63040 Haliliye-ŞANLIURFA adresine elden teslim edilebileceği gibiiadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

8 - Konsorsiyumolarak ihaleye teklif verilemez.

 

 

 

 

Yeterlilik
Paylaş