İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Çanakkale-ayvacık Tuzla Köyü Murat Hüdavendigar Camii 2021-2022-2023 Yılları Tamamlama Restorasyonu
İlan Tarihi 03.12.2021
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 14.12.2021 14:00:00
Son Teklif Tarihi 14.12.2021
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

ÖNYETERLİK İLANI

BALIKESİRVAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

 

Çanakkale-Ayvacık Tuzla Köyü Murat Hüdavendigar Camii 2021-2022-2023Yılları Tamamlama Restorasyonu, Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonlarıİle Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslar’ın23’üncü maddesine göre belli istekliler arasında ihale usulüyle ihaleedilecektir. Ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenlerarasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanaraklisteye alınan 5 (Beş) aday teklif vermeye davet edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgileraşağıda yer almaktadır:

 

İhale kayıt numarası

: 2021/789569

1 - İdarenin:

 

a) Adresi

: Yıldırım Mahallesi Yıldırım Caddesi Naciye Hanım Sokak No:4 10100 Karesi BALIKESİR

b) Telefon ve faks numarası

: 0266 2395723 - 0266 2445825

c) Elektronik posta adresi

: balikesir@vgm.gov.tr

ç) Ön yeterlik ve ihale dokümanının görülebileceği ve satın alınacağı adres

: Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü (Yıldırım Mahallesi Yıldırım Caddesi Naciye Hanım Sokak No:4 10100 Karesi BALIKESİR)

2- Ön yeterlik konusu uygulama işinin:

 

a) Niteliği, türü ve miktarı

: 1 adet vakıf kültür varlığı cami restorasyonu

b) Yapılacağı yer

: Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Tuzla köyü

c) İşe başlama tarihi

: Sözleşmenin imzalandığı tarihinden itibaren 5 (Beş) gün içinde    
  yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

ç) İşin süresi

: Yer tesliminden itibaren 500 (Beşyüz) takvim günüdür.

3- Ön yeterlik değerlendirmesinin:

 

a) Yapılacağı yer

: Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü 4. Kat Toplantı Odası

b) Tarihi ve saati

: 14.12.2021 Salı günü Saat 14:00


 

4- Ön yeterlikdeğerlendirmesine katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile ön yeterlikdeğerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1. Ön yeterlik değerlendirmesine katılma şartları ve istenilenbelgeler:

4.1.1.Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf veSanatkârlar Odası veya ilgili Meslek Odası Belgesi.

4.1.1.1.Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan tarihinin veya ihale tarihinin içerisindebulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret veya Sanayi Odasına veya ilgiliMeslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.

4.1.1.2. Tüzelkişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğuTicaret veya Sanayi Odasından, ilk ilan tarihinin veya ihale tarihininiçerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğunadair belge.

4.1.2. Önyeterlik başvurusu yapmaya yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imzasirküleri.

4.1.2.1. Gerçekkişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.2.2. Tüzelkişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veyakurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumugösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret SicilGazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgiliTicaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzelkişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4.1.3. BuŞartname ekinde yer alan standart forma uygun başvuru mektubu.

4.1.4.Vekaleten ön yeterliğe katılma halinde; vekil adına düzenlenmiş, ön yeterliğekatılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imzabeyannamesi.


 

4.1.5. Adayınortak girişim olması halinde, bu işe ait şartname ekinde yer alan standartforma uygun iş ortaklığı beyannamesi.

4.1.6. Tüzelkişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğinyarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayiodası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminlimali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilantarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son biryıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.2- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerintaşıması gereken kriterler: (10 Puan)

4.2.1. (4.3.1)maddesinde iş deneyim belgesi güncelleştirme tutarı olarak belirlenen 3.300.000,00 TL (Üçmilyonüçyüzbin TürkLirası)’nin %20'sinden az olmamak üzere firma tarafından belirlenecektutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisini ya daüzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu, (Önyeterlik şartnamesindeki usulle puanlama yapılacaktır.)

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerintaşıması gereken kriterler:

4.3.1. Yeterlik kriteri olarak sunulması zorunlu olan iş deneyim belgesive puanlaması: (70 Puan)

Son on beş yıl içinde bedel içerenbir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve ön yeterlik ilk ilan tarihiitibarıyla güncelleştirme tutarı 3.300.000,00TL (Üçmilyonüçyüzbin Türk Lirası)’den az olmamak üzere ihale konusu iş veyabenzer işlere ilişkin iş deneyim belgesi. (Ön yeterlik şartnamesindeki usullepuanlama yapılacaktır.)

4.3.1.1. İşDeneyim belgesine esas Koruma Bölge Kurulu Kararı ile son hakediş raporu veyakesin hakediş raporunun ön ve arka kapağı ile imalat listelerinin onaylısuretlerinin sunulması zorunludur.

4.3.2. Yeterlik kriteri olarak sunulan iş deneyim belgesi dışındaki enfazla 2 (İki) adet iş deneyim belgesinin değerlendirilmesi ve puanlaması: (15Puan)

Yeterlik kriteri olarakdeğerlendirilmeyecek olup, yalnız puanlamada esas alınacaktır.

Son on beş yıl içinde bedel içerenbir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve ön yeterlik ilk ilan tarihiitibarıyla her birinin güncelleştirme tutarı toplamı en az 660.000,00 TL (Altıyüzaltmışbin Türk Lirası)'den azolmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin en fazla 2 (İki) adet iş deneyim belgesi, ihale dokümanında verilenstandart form doldurularak verilecektir. (Ön yeterlik şartnamesindeki usullepuanlama yapılacaktır.)

4.3.2.1. İşDeneyim belgesine esas Koruma Bölge Kurulu Kararı ile son hakediş raporu veyakesin hakediş raporunun ön ve arka kapağı ile imalat listelerinin onaylısuretlerinin sunulması zorunludur.

4.3.2.2. İhalekonusu iş veya işin bölümleriyle nitelik ve büyüklük bakımından benzerlikgösteren, aynı veya benzer inşaat usul ve tekniği gerektiren, tesis, makine,teçhizat ve diğer ekipman ile mali güç, ihtisas ve organizasyon gerekleriitibariyle benzer özellikteki işler değerlendirmeye alınacaktır.                                                                                                                 

4.3.2.3. İşdeneyimini gösteren belgelerde yer alan ancak, ihale konusu iş veya benzer işkapsamında bulunmayan işlerin tutarları iş deneyiminde değerlendirmeye alınmaz.

4.3.2.4. İş Deneyim Belgesi olarak en fazla 2 (iki) adet belgesunulacak, ikiden fazla belge sunulması halinde ön yeterlikte hangi iki işdeneyim belgesinin ön yeterlik değerlendirilmesine esas alınacağınınbildirilmesi zorunlu olup, bu bildirimde bulunmayan ve ikiden fazla işdeneyim belgesi sunulan durumlarda, iş deneyim belgeleri bu madde kapsamındapuanlamaya tabi tutulmayacaktır.

4.3.3. Firmanınorganizasyon yapısının değerlendirilmesi : (5 puan)

Sözleşme tasarısındayapılan düzenleme çerçevesinde işin başında sürekli bulundurulması öngörülen veön yeterlilik tip şartnamesinin 7.6.6.3. maddesinde belirlendiği şekliyle 1 (Bir) adet Mimar yeterlik kriteriolarak değerlendirilmeyecek olup yalnızca puanlamaya esas alınacaktır.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler.

4.4.1. Benzer iş olarak 2863 sayılı Kültürve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6 ncı maddesinde belirlenen; KorunmasıGerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarından ihale edilen işin asgari grubunusağlamak şartıyla; cami veya mescit veya türbe veya kümbet veya kiliseveya sinagog veya medrese veya han veya kervansaray veya hamam veya imaret veyakülliye veya tekke veya saray yapısı taşınmazların, Kültür ve TabiatVarlıklarını Koruma Yüksek Kurlunun 05.11.1999 tarih ve Taşınmaz KültürVarlıklarının Gruplandırılması, Bakım ve Onarımlarına dair 660sayılı İlke Kararının “I-Müdahale Biçimleri” başlığı altındaki 2-b-EsaslıOnarım (Restorasyon) bendine “Yapının rölöveye dayanan restitüsyon ve / veyarestorasyon projeleri ile diğer ilgili belgelerin içerikleri ve ölçeklerikoruma kurulunca belirlenen müdahalelerine” göre yapılanrestorasyonları benzer iş olarak kabul edilecektir.

4.4.2.Mezuniyet belgeleri benzer işe denk sayılmayacaktır.

5- İhaleyesadece yerli istekliler katılabilecektir.

6- Ön yeterlik dokümanının görülmesi ve satınalınması:

6.1. Ön yeterlik ve ihale dokümanı, idareninadresinde görülebilir. Ön yeterlik dokümanı 150,00(Yüzelli) Türk Lirası ve ihale dokümanı 150,00 (Yüzelli) Türk Lirası karşılığıaynı adresten satın alınabilir.

6.2. Önyeterliğe başvuracak olanların ön yeterlik dokümanını satın almalarızorunludur.

7- Önyeterlik başvurusu, ön yeterlik değerlendirmesi tarihi ve saatine kadar Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserlerive Yapı İşleri Şube Müdürlüğü (Yıldırım Mahallesi Yıldırım Caddesi Naciye HanımSokak No:4 10100 Karesi BALIKESİR) adresine elden teslim edilebileceği gibi iadeli taahhütlüposta vasıtasıyla da gönderilebilir.

8- Konsorsiyumolarak ihaleye teklif verilemez.

9-İstekliler, teklif ettikleri bedelin %5’inden az olmamak üzere kendibelirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

10- Tekliflerin geçerlilik süresi, ihaletarihinden itibaren 90 (doksan)takvim günüdür.

11- İsteklilertekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklifedilen birim fiyatlarının çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerindenvereceklerdir; ihale sonucu, ihale üzerine bırakılan istekliyle her bir işkaleminin miktarı ile iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımısonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat sözleşmeimzalanacaktır.

12- İdarebütün başvuruların reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde serbesttir.

13- Buihalede, ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunuhükümleri uygulanmayıp, Vakıf KültürVarlıklarının Onarımları ve Restorasyonları İle Çevre Düzenlemesine İlişkin Malve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esasları uygulanacaktır.

Not: Adaylar,Ön yeterlik dokümanı içerisinde verilen ön yeterlik şartnamesinin 7.6.11.maddesinde “Yeterlik kriteri iş deneyim belgesi puanlama tablosu (70 puan)” undapuanlamada öngörülen imalat kalemlerine ilişkin olarak, bu madde kapsamındasunmuş olduğu iş deneyim belgesinin dayanağı hakediş raporu ve eki belgelerdeyer alan imalat kalemleri miktarlarını, idare tarafından puanlama tablosundaöngörülen imalatların puanlamasında değerlendirilmek üzere aşağıda belirtilenşekilde başvuruları kapsamında sunacaklardır.

 

Sıra No

İş Kalemleri İmalatları/Tarifleri

Ölçü Birimi

İmalatların İhale konusu İşteki Miktarı

İdarece Verilen Ön Yeterlik Puanları ve Toplam Puan

Adayın Sunduğu Belgelere Göre İmalat Miktarı

Adayın Aldığı Ön Yeterlik Puanları ve Toplam Puanı

70

……….. 


 

 

 

İLAN OLUNUR.

Yeterlilik
Paylaş