İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Giresun Piraziz Şeyh İdris Camii Restorasyonu İşi
İlan Tarihi 03.12.2021
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 16.12.2021 10:30:00
Son Teklif Tarihi 16.12.2021
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

İHALE İLANI

 

TRABZON VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

 

GİRESUNPİRAZİZ ŞEYH İDRİS CAMİİ RESTORASYONU İŞİ “Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları İle ÇevreDüzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslar”ın 22. maddesinegöre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgileraşağıda yer almaktadır:

 

İhale kayıt numarası

: 2021/793063

 

1-İdarenin

 

a) Adresi

: Ortahisar Mah. Pertevpaşa Sok. No:19 Ortahisar/TRABZON

b) Telefon ve faks numarası

: (0462) 323 13 25 /26 – (0462) 321 53 69

c) Elektronik posta adresi (varsa)

d)İhale dokümanının görülebileceği       internet adresi (varsa)

 

: trabzon@vgm.gov.tr

: -

2-İhale konusu yapım işinin

 

a) Niteliği, türü, miktarı

: 1 Adet Eski Eser Cami Restorasyonu - Uygulama İşi

b) Yapılacağı yer

: Giresun İli, Piraziz İlçesi

c) İşe başlama tarihi

: Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içinde yer teslimi

  yapılarak işe başlanacaktır.

d) İşin süresi

: Yer tesliminden itibaren 320 (Üçyüzyirmi) takvim günüdür.

3-İhalenin

 

a) Yapılacağı yer

: Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü

b) Tarihi ve saati

: 16.12.2021 saat 10:30

 


4-İhaleye katılabilmeşartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacakkriterler:

4.1- İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1-Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslekodası belgesi;

4.1.1.1- Gerçek kişiolması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından veya ilgilimeslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış,odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2-Tüzel kişiolması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğuTicaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisindebulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.2- Teklif vermeye yetkili olduğunu gösterenİmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.

4.1.2.1-Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.2.2- Tüzelkişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veyakurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumugösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret SicilGazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgiliTicaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzelkişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4.1.3-Şekli ve içeriği işe ait Tipİdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.                                  

4.1.4-İşe ait Tip İdari Şartnamede belirlenen geçiciteminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektuplarıdışındaki teminatların Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü hesabına (T.C. Vakıflar Bankası, TrabzonŞubesi, TR31 0001 5001 5800 7309 6514 70)yatırıldığını gösteren makbuzlar.

4.1.5-Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adınadüzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilinnoter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.6- İsteklinin ortak girişim olması halinde, işe ait Tipİdari Şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi.

4.1.7-Tüzelkişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğinyarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayiodası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminlimali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilantarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son biryıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.2- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin herhangi bir belgeistenmemektedir.

4.3- Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bubelgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1- İstekliler, teklifettikleri bedelin % 70’i oranında iş deneyim belgesi sunacaktır.

 

 

 

İstekliler tarafından, iş deneyimlerini tevsik için;

a) İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulüyapılan,

b) İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulüyapılan işlerde, ilk sözleşme bedelinin en az % 80’i oranında denetlenen ya dayönetilen,

c) Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinin tamamlanması şartıyla,ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde gerçekleşme oranı toplamsözleşme bedelinin en az %80’ine ulaşan ve kusursuz olarak gerçekleştirilen,

ç) Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinin tamamlanması şartıyla,ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde gerçekleşme oranı toplamsözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşan ve kusursuz olarak gerçekleştirilenişlerde; ilk sözleşme bedelinin en az %80’i oranında denetlenen ya da yönetilen,

d) Devredilen işlerde, devir öncesindeki veya sonrasındaki dönemde ilksözleşme bedelinin en az % 80’inin gerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilantarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan, işlerleilgili deneyimlerini gösteren belgeler sunulacaktır.

e) İş ortaklıklarında, pilotortağın istenen asgari iş deneyim tutarının en az % 80’ini, diğer ortaklarınher birinin ise, istenen asgari iş deneyim tutarının en az % 20’sini sağlamasızorunludur.

f) Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzeresunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına aitolması halinde; ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunanticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebecimali müşavir tarafından, ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiğitarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunugösteren belgenin sunulması zorunludur.

4.3.2- İş deneyimi olarak, iş durum belgesi sunulmasıhalinde, belgeyi düzenleyen idarenin, belgeye konu işte iş artışı varsa işartışı tutarı, yazının tanzim edildiği tarih itibari ile toplam sözleşmebedelinin % 80’inin tamamlanıp tamamlanmadığı, tamamlanmış ise tamamlandığıtarihi belirtir yazısı.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak, “2863 sayılı Kültürve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6 ncı maddesinde belirlenen; KorunmasıGerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarından ihale edilen işin asgarigrubunu sağlamak şartıyla; camii veya mescit veya türbe veya kümbet veyakilise veya sinagog veya medrese veya han veya kervansaray veya hamam veyaimaret veya külliye veya tekke veya saray yapısı taşınmazların, Kültür veTabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve TaşınmazKültür Varlıklarının Gruplandırılması, Bakım ve Onarımlarına dair 660sayılı İlke Kararının “I-Müdahale Biçimleri” başlığı altındaki 2-b-EsaslıOnarım (Restorasyon) bendine “Yapının rölöveye dayanan restitüsyon ve / veyarestorasyon projeleri ile diğer ilgili belgelerin içerikleri ve ölçeklerikoruma kurulunca belirlenen müdahalelerine” göre  yapılanrestorasyonları benzer iş olarak kabul edilecektir. İstekliler iş deneyimine esas teşkil eden işe aitkurul kararlarını birlikte sunacaklardır.

4.5. Bu ihalede mezuniyet belgeleribenzer işe denk sayılmayacaktır.

5-Bu ihaleyesadece yerli istekliler katılabilir. Yabancı isteklilerle ortak girişim yapanyerli istekliler bu ihaleye katılamaz.

6-İhale dokümanı Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ortahisar Mah. PertevpaşaSok. No:19 Ortahisar/TRABZON adresinde görülebilir ve 150,00 TL karşılığı aynı adresten temin edilebilir. (T.C. VakıflarBankası, Trabzon Şubesi, TR31 0001 5001 5800 7309 6514 70 numaralı hesaba işinadı ve isteklinin adı belirtilerek doküman satış bedeli ödenecek ve bankadekontunun bir nüshası idareye teslim edilecektir.)İhale dokümanının ihaleye teklif verecek olanların kendileriveya noter onaylı vekâletnameyi haiz yetkili temsilcileri tarafından satınalınması zorunludur. Doküman satın alınırken sunulacak olan belgelerin(vekaletname, şirket yetkilisi olduğuna dair belgeler. vb) asılları İdarecegörülecek, faks veya fotokopi kabul edilmeyecektir.

7-Teklifler, ihaletarih ve saatine kadar Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü adresine elden teslimedilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla dagönderilebilir.

8-İsteklilertekliflerini, iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucubulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhalesonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

9-İstekliler teklif edilen bedelin %5 inden az olmamak üzere kendibelirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

10-Verilentekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 takvim günüdür.

11-Konsorsiyum olarakihaleye teklif verilemez.                                    

 

 

Diğer Hususlar:

 

1. İdare bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptaledilmesinde serbesttir.

2. Bu ihalede ceza ve ihalelerden yasaklanma hükümleri4734 sayılı K.İ.K. hükümlerine tabi olup diğer hususlar Vakıf KültürVarlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Malve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarına göre yapılacaktır.

3.Birimfiyat teklif cetvelleri ayrıca CD’ye aktarılmış olarak ta verilecektir. Birimfiyat teklif cetvelinde iş kalemleri için teklif edilen fiyatlar iki ondalıkbasamak olacak şekilde yuvarlanarak yazılacaktır.

4. Sunulan işdeneyim belgelerinin; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki Yapım İşleriUygulama Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uygun olarak düzenlenmiş olmasıgerekmektedir. Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin Ek Madde-1 “İş deneyimbelgelerinin EKAP üzerinden düzenlenmesi” başlığı altında belirtilen hükümleruyarınca; EKAP üzerinden kayıt edilme zorunluluğu getirilen iş deneyimbelgeleri, EKAP üzerinden kayıt edilmedikleri müddetçe yapılan ihalelerde işdeneyimini tevsik edici belge olarak kabul edilmeyecektir.

5. İstekliler, teklif mektubu ekinde sunduğu birim fiyat teklifcetvelindeki her bir kalem için verdiği fiyata her türlü nakliye bedeli dahilteklif vereceklerdir.

6. İsteklilerteklifleri ekinde, gerçek kişi istekliler ve tüzel kişi isteklilerin temsileyetkili ortakları, müdürleri ve tüzel kişiliğin yarıdan fazla hissesine sahipgerçek kişiler ile tüzel kişiliklerin bu vasıflardaki kişilerinin TC KimlikNumarasını vereceklerdir.

 

 

 

İLAN OLUNUR

Yeterlilik
Paylaş