İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Tcdd 2. Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Yemekhane Tadilat İşi
İlan Tarihi 07.12.2021
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 9.12.2021 09:00:00
Son Teklif Tarihi 9.12.2021
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

TCDD 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YEMEKHANESI TADILATI İŞİ ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

İDARE: TCDD 2. Bölge Müdürlüğü

YÜKLENİCİ: İhale konusu alanda faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişi

1.GENEL HUSUSLAR

Bu Teknik Şartname “2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YEMEKHANESI TADILATI İŞİnde uyulması gerekli asgari koşulları içermektedir.

İŞİN ADI: 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YEMEKHANESI TADILATI İŞİ İŞİN SAHİBİ: TCDD 2. Bölge Müdürlüğü

AMAÇ: Bahsi geçen bölümlerde düzenleme ve tadilat yapılması

KAPSAM: Yüklenici üzerine aldığı işlerin; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile ilgili bütün İdari ve Teknik tüzük, yönetmelik ve şartnamelere, yapı ve tesisat teknolojisinde gerekli genel kurallara uygun olarak ve sözleşmedeki süre içerisinde tamamlanmasından sorumludur. İş sözleşmesi boyunca yeni çıkacak kanun ve yönetmelikler takip edilecek ve düzenlemeler bu yönetmeliklere göre yapılacaktır.

2. YAPILACAK İŞLER:

  • Yemekhane personel giriş kapısının yanında bulunan çatlak cam sökülerek yenisi takılacaktır.
  • Personel çıkış kapısında kırık olan kapı camı sökülerek yenisi takılacaktır.
  • Izgara yapılan kısımda mangalın üzerine gelecek şekilde profiller yapılarak, polikarbon malzeme ile çatısı ve her iki yanı İdarenin belirlediği yüksekliğe kadar kapatılacaktır.
  • Yemekhanenin orta kısmı olan alanda tavandan düşen asma tavanların yerine yenisi takılacaktır.
  • İdarenin belirlediği kötü durumda olan asma tavanlar da değiştirilecektir.
  • Lavabo kısmında tavandan düşen asma tavanların yerine yenisi takılacaktır.
  • Lavabo kısmında kötü durumda olan alçıpan sökülerek idarenin belirlediği şekil ve ebatlarda yenisi yapılacaktır.
  • Yeni yapılan alçıpanın üzeri İdarenin belirlediği renk ile boyanacaktır.
  • Yapılacak tüm uygulamalarda mevcut demirbaşlara herhangi bir zarar verilmemesi gerekmektedir.
  • Yapılacak tüm iş ve işlemler İdarenin bilgisi dahlinde yapılacaktır.
  • Yüklenici İdareyi uygulama yapılmadan ve uygulama yapıldıktan sonra bilgilendirmek zorundadır. Aksi takdirde yapılan uygulamalardan doğacak herhangi bir zararın yükümlülüğü Yükleniciye aittir.
  • Uygulamaya ait bütün ölçüler yerinde alınıp imalatlar yapılacaktır.
  • 3 m den fazla yükseklikte yapılacak imalatlarda mutlaka iskele kurulacak ve kurulan iskele fotoğraflarla belgelendirilecektir.
  • Yüklenici yapılacak tüm imalatlarda iş sağlığı ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür.

2.a       Yüklenici yukarıda yazılı olan işleri eksiksiz olarak yerine getirmekle sorumludur.

 3.  TESLİM EDİLECEK BELGELER VE HİZMET DETAYLAR

        Yüklenici, üzerine aldığı bu işleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Proje Yapım Şartnamesine ve bu hususlarda mevcut bütün teknik ve idari tüzük, yönetmelik, şartnameler ve standartlardaki esaslarda belirtilen hususlara ve yapı sanatının genel olarak bilinen kaidelerine uygun olarak yapılmasından ve hazırlanacak evrakın sözleşmedeki süreler içinde tamamlanmasından sorumludur.

4.   İZİN VE RUHSATNAMELER:

Yüklenici gerek Belediyeler gerekse diğer kuruluşlardan alınacak izin veya ruhsatnameler için gerekli ödemeleri, denemeleri, çalışmaları ve işlemleri yaparak işi devam ettirmek zorundadır. Bu harcamalar genel masraflardan kabul edilecek ve yükleniciye bunlar için ayrı bir bedel ödenmeyecektir.

5. GENEL HUSUSLAR

  1. TCDD’ce belirlenecek tarihlerde veya Yüklenici Firmanın talebi halinde yapılacak bilgilendirme toplantıları ile taslak projeler, standartlar, hesaplamalar ile işin ilerleyişi, sorunlar, kullanılan metot ve teknik hakkında firma tarafından TCDD’ye bilgi verilecektir.
  2. Projelerin hazırlanması esnasında, ilgili Belediyeler ile kamu kurum/kuruluşları ile gerekli olması halinde görüşmeler yapılması, izin ve onayların alınması yüklenici firma tarafından yapılacaktır.

  1. İzin ve onaylar için yapılacak ödemeler Yüklenici Firma tarafından karşılanacak olup, idare tarafından Yüklenici Firmaya herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

  1. Her türlü konaklama, ulaşım, iaşe… Vb. masraflar yüklenici firmaya aittir.

  1. Yüklenici firma işin yapılması öncesi ve iş sırasında gerekli bütün iş güvenliği önlemlerini almakla yükümlüdür.

  1. İhale konusu iş yer tesliminden itibaren 30 takvim günü içinde sonuçlandırılacaktır. Projelerin hazırlanması sırasında alınacak idareyle koordine ve idare onayı için geçen süreler bu süreye dâhil değildir.

  1. Yetkili makamlardan alınacak tüm proje onay ve imzaları için gerekli belge ve evrakların hazırlanabilmesi hususunda İDARE zamanında bilgilendirilecek ve onayların takibi için İDARE ile eş zamanlı çalışılacaktır.

  1. Tüm mekanik ve elektrik tesisat projeleri tasarlanırken, hesaplanırken, cihaz ve malzeme seçimleri yapılırken yürürlükte bulunan konuyla ilgili tüm kanun, yönetmelik, şartname, yayın ile ulusal ve uluslararası standartlara uyulmak zorundadır.

  1. Bilgi akışının sağlıklı yürütülmesi ve sürekliliği Yüklenicinin sorumluluğundadır. Eksik veya yanlış bilgi sebebiyle doğabilecek her türlü maddi zarar Yükleniciden tahsil edilir.

9. Yüklenici sözleşme ve şartname hükümleri dâhilinde yapacağı işleri bir başkasına devredemez.

10.    İlgili resmi mevzuatta belirtilen haller dışında hiçbir gerekçe ile süre uzatımı talep edilemez.

11. Taahhüt konusu işin hazırlanmasının herhangi bir safhasında önceden öngörülmeyen hususların ortaya çıkması halinde İdarenin talimatına uyulacaktır.

6. YÜKLENİCİ FİRMANIN TCDD’YE KARŞI YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Firma her ne surette olursa olsun bilgi ve belgeleri diğer kurum, kuruluş ve şahıslara TCDD’nin iznini almaksızın vermeyecektir. Aksi takdirde bu bilgi ve belgelerin diğer kurum, kuruluş ve şahıslara verilmesinden firma sorumlu olacaktır.

7.TCDD’NİN YÜKLENİCİ FİRMAYA KARŞI YÜKÜMLÜLÜKLERİ

      İhalenin sonuçlanmasını müteakip idare elinde bulunan ve binaya ait varsa mimari projesini,  geçmiş müdahale kayıtları, fotoğraf ve diğer belgeleri yükleniciye teslim edecektir.

8. DİĞER HUSUSLAR

  1. Yapılacak işlerde; teknik şartnamelerde öngörülen malzeme, işçilik ve imalatların seçimlerinde TS, EN, ISO standartlarına ve genel teknik şartnameye uyum esastır.

2. Yüklenici, yaptığı uygulamalarda İdarenin istediği düzeltmeleri yapmakla yükümlüdür. Yapım işi bittikten sonra dahi tespit edilecek herhangi bir hatanın tashihi ve eksikliklerinin tamamlanması Yükleniciye aittir.

 3. Yüklenici, bu sözleşme çerçevesine giren işlerde, tasdik sırasında fark edilmeyen hatalardan ve İdarenin ikazına rağmen düzeltmemekte ısrar ettiği hususlardan dolayı İdarenin uğrayacağı zararları ödemekle yükümlüdür.

4. Yüklenici, İdare’nin yazılı izni olmadığı sürece vermiş olduğu hizmete ilişkin herhangi bir bilgiyi ve/veya belgeyi her ne sebeple olursa olsun (tanıtım, sunum vb. faaliyetler dahil) 3.şahıslar ile paylaşmayacaktır.

9.FİRMADA ARANACAK ÖZELLİKLER

  1. İdare gerekli gördüğü takdirde işin başında veya yürütümü aşamasında teknik personellerde değişiklik yapılmasını isteyebilir.

10.TESLİM YERİ VE SÜRESİ

Yüklenici, iş bu şartnameye konu olan işin ifası aşamalarını iş programı yaparak takip edecektir.

 İşin teslim yeri Ankara’dır.

Sözleşme süresi 30 takvim günüdür.

11.ÖDEME İŞLEMLERİ

Ödemeler aşağıdaki pursantaj tablosuna göre yapılır.

İŞ BÖLÜMÜ

KABUL İŞLEMLERİ

SATIN ALMA VE STOK KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ A REYONU TADİLATI İŞİ

%100


Bu ilan bilgilendirme amaçlıdır. Resmi belge olarak kullanılamaz.
Yeterlilik
Paylaş