İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Ankara Haymana Karahoca Köyü Eski Cami 2022-2023 Yılları Onarım İşi
İlan Tarihi 21.09.2022
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 30.09.2022 14:00:00
Son Teklif Tarihi 30.09.2022
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İHALE İLANI

ANKARA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Ankara Haymana Karahoca Köyü Eski Cami2022-2023 Yılları Onarım İşi VakıfKültür Varlıklarının Onarımları Ve Restorasyonları İle Çevre Düzenlemesineİlişkin Mal Ve Hizmet Alımlarına Dair Usul Ve Esaslar” ın 22. maddesine göre açıkihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıdayer almaktadır:

İhale kayıt numarası

: 2022 /955229

1-İdarenin

 

a) Adresi

: Atatürk Bulvarı No: 133 Kızılay-Çankaya/ANKARA

b) Telefon ve faks numarası

: 0312-3098910 - 0312-3098901

c) Elektronik posta adresi (varsa)

d)İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa)

: ankara@vgm.gov.tr

2-İhale konusu yapım işinin

 

a) Niteliği, türü, miktarı

: Vakıf Kültür Varlığı (Eski Eser) Restorasyon İşi – 1 adet

b) Yapılacağı yer

: Ankara-Haymana

c) İşe başlama tarihi

: Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içinde yer teslimi

  yapılarak işe başlanacaktır.

d) İşin süresi

: Yer tesliminden itibaren 420 (dörtyüzyirmi) takvim günüdür.

3-İhalenin

 

a) Yapılacağı yer

:Atatürk Bulvarı No: 133 Kızılay-Çankaya/ANKARA/Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü

b) Tarihi ve saati

: 30/09/2022 – 14:00


4-İhaleyekatılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesindeuygulanacak kriterler:

4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

            4.1.1. Mevzuatıgereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odasıbelgesi;

4.1.1.1. Gerçek kişiolması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından veya ilgilimeslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış,odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2. Tüzel kişiolması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğuTicaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisindebulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

            4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunugösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.

            4.1.2.1.Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.2.2. Tüzelkişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veyakurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumugösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret SicilGazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgiliTicaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzelkişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4.1.3. Şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen teklifmektubu.                                  

            4.1.4. Bu Şartnamedebelirlenen geçici teminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminatmektupları dışındaki teminatların VakıfKatılım Bankası Ankara Şube, Hesap: Ankara VakıflarBölge Müdürlüğü (Vergi No:0700810627) TR 4700 2100 0000 3000 0060 0001 numaralıİdare hesabına yatırıldığını gösteren makbuzlar.

             4.1.5.Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleyekatılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imzabeyannamesi.

             4.1.6.İsteklinin ortak girişim olması halinde, bu Şartname ekinde yer alanstandart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi. 

             4.1.7.Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzelkişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaretve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurluklarıveya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilkilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son biryıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

            4.1.8. İhale konusu işte idareninonayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak, işin tamamı alt yüklenicilereyaptırılamaz.

             4.2. Ekonomikve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

             4.2.1.Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belge istenilmemektedir.

            4.3. Mesleki ve teknik yeterliğeilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. İstekliler, yurt içinde veya yurt dışında kamu veyaözel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt ettikleri, ihalekonusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;

4.3.1.1.İlk ilan tarihinden geriye doğru sononbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan,

4.3.1.2.İlk ilan tarihinden geriye doğru sononbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan işlerde, ilk sözleşme bedelinin en az %80’i oranında denetlenen ya da yönetilen,

4.3.1.3. Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinintamamlanması şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içindegerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşan ve kusursuzolarak gerçekleştirilen,

4.3.1.4. Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinintamamlanması şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içindegerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşan ve kusursuzolarak gerçekleştirilen işlerde; ilksözleşme bedelinin en az % 80’i oranında denetlenen ya da yönetilen,

4.3.1.5.Devredilen işlerde, devir öncesindekiveya sonrasındaki dönemde ilk sözleşme bedelinin en az % 80’iningerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıliçinde geçici kabulü yapılan, işlerle ilgili deneyimlerini gösteren belgelersunulur.

4.3.2. İş deneyimi olarak, istekli tarafından teklif edilenbedelin %100’ü oranından az olmamaküzere, ihale konu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimbelgesi istenir.

4.3.3.İsteklinin organizasyon yapısına vepersonel durumuna ilişkin belgeler:

4.3.3.1.Aşağıda belirtilen sayı, nitelik vemesleki deneyimli teknik personel,iş programına göre iş yerinde bulundurulacaktır.

 

Adet

Pozisyon

Mesleki Unvan

Mesleki Özellikler

1

Şantiye Şefi

Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar veya Mimar

En az 5 (Beş) yıl deneyimli


 

İhale üzerinde kalan isteklinin, taahhüt edilen teknikpersonelin idarece öngörülen nitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri(noterden alınmış taahhütname, diploma ve meslek odası belgesi) yer teslimiyapıldığı tarihten itibaren 5 (beş)gün içinde İdareye sunması zorunludur.

          4.4.Bu ihalede benzer iş olarak, “2863sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6 ncı maddesindebelirlenen; Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarından ihaleedilen işin asgari grubunu sağlamak şartıyla (koruma grubu 1 olan yapılar); camiiveya mescit veya türbe veya kümbet veya kilise veya sinagog veya medrese veyahan veya kervansaray veya hamam veya imaret veya külliye veya tekke veya sarayyapısı taşınmazların, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun05.11.1999 tarih ve Taşınmaz Kültür Varlıklarının Gruplandırılması, Bakımve Onarımlarına dair 660 sayılı İlke Kararının “I-Müdahale Biçimleri”başlığı altındaki 2-b-Esaslı Onarım (Restorasyon) bendine “Yapının rölöveyedayanan restitüsyon ve / veya restorasyon projeleri ile diğer ilgili belgeleriniçerikleri ve ölçekleri koruma kurulunca belirlenen müdahalelerine”göre  yapılan restorasyonları benzer iş olarak kabuledilecektir. İş deneyim belgesi yerine diploma veya mezuniyet belgeleri kabuledilmeyecektir.

5 - Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyatesasına göre belirlenecektir.

6- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7- İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir. İsteklilerin, 100 TL karşılığı Vakıf Katılım Bankası Ankara Şube, Ankara Vakıflar BölgeMüdürlüğü (Vergi No:0700810627) TR 4700 2100 0000 3000 0060 0001 iban noluhesaba işin adı ve ihale kayıt numarası belirtilerek doküman satış bedeliödemeleri ve banka dekontunun aslı ibraz edilmek kaydı ile ihale dokümanınısatın almaları zorunludur.

8- Teklifler, ihaletarih ve saatine kadar Atatürk BulvarıNo: 133 Kızılay-Çankaya/ANKARA/Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserlerive Yapı İşleri Şube Müdürlüğü 5. Kat adresine elden teslim edilebileceğigibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.Postadaki gecikmeden idare sorumlu olmayacaktır.

9- İsteklilertekliflerini, iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucubulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhalesonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

10- İstekliler teklif edilen bedelin %5 inden az olmamak üzere kendibelirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11- Verilen teklifleringeçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 (doksan) takvim günüdür.

12- Konsorsiyumolarak ihaleye teklif verilemez.   

13- İdarebütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde serbesttir.

14- Bu ihalede, ihalelerden yasaklanma hükümleri hariç4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayıp, “Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları VeRestorasyonları İle Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal Ve Hizmet Alımlarına DairUsul Ve Esaslar” uygulanacaktır.

 

DiğerHususlar:

  1. İstekliler tekliflerinin ekinde; gerçek kişi istekliler ve tüzel kişi isteklilerinin temsile yetkili ortakları, müdürleri ve tüzel kişiliğin yarıdan fazla hissesine sahip gerçek kişiler ile tüzel kişiliklerin bu vasıflardaki kişilerinin T.C. Kimlik ve Vergi Kimlik Numaralarını vereceklerdir. İsteklinin ortak girişim olması halinde, T.C. Kimlik ve Vergi Kimlik Numaraları, pilot ortak ve özel ortaklar tarafından ayrı ayrı verilecektir.
  2. Birim fiyat teklif cetvelinde iş kalemleri için teklif edilen fiyatlar virgülden sonra iki ondalık basamak olacak şekilde yuvarlanarak yazılacaktır.
  3. Sunulan iş deneyim belgelerinin; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki Yapım İşleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uygun olarak düzenlenmiş olması gerekmektedir. İlanı veya duyurusu 31/8/2010 tarihinden sonra yapılan ihalelere ilişkin olarak bir sözleşme kapsamında alınmış olan iş deneyim belgelerinin EKAP’a kayıt edilmiş ve EKAP üzerinden alınmış olarak sunulması zorunludur. Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin Ek Madde-1 “İş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden düzenlenmesi” başlığı altında belirtilen hükümler uyarınca; EKAP üzerinden kayıt edilme zorunluluğu getirilen iş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden kayıt edilmedikleri müddetçe yapılan ihalelerde iş deneyimini tevsik edici belge olarak kabul edilmeyecektir.
  4. İstekliler, sunmuş oldukları teklif birim fiyat cetveli hesaplamalarını, (CD)’ye aktarılmış olarak da vereceklerdir. (CD’nin teklif zarfı içerisinde bulunmaması, teklifin değerlendirme dışı bırakılma sebebi sayılmayacaktır.)

 

İLANOLUNUR.
Yeterlilik
Paylaş