İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı İstanbul Vakıflar 2.bölge Müdürlüğü
İşin Adı İstanbul İli, Beykoz İlçesi, 438 Ada, 25 Parselde Yer Alan Hazreti Yuşa Camiinin Wc Ve Şadırvanı Yapımı İle 19 Adet Ek Yapının Yapılması 2023-2024 Yılları İşi
İlan Tarihi 29.05.2023
İhale K.No 2023/479330
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 6.06.2023 14:00:00
Son Teklif Tarihi 6.06.2023
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

T.C.

KÜLTÜR VETURİZM BAKANLIĞI

Vakıflar Genel Müdürlüğü

İstanbul Vakıflar II. BölgeMüdürlüğü

 

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Yalıköy Mahallesi, 438Ada, 25 Parselde Yer Alan Hazreti Yuşa Camiinin Wc Ve Şadırvanı Yapımı İle 19Adet Ek Yapının Yapılması 2023-2024 Yılı Yapım İşi Vakıf Kültür VarlıklarınınOnarımları Ve Restorasyonları İle Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal Ve HizmetAlımlarına Dair Usul Ve Esaslar,”nın 23 üncü maddesine göre belli isteklilerarasında ihale usulüyle ihale edilecektir. Ön yeterlik değerlendirilmesi puanlamaesası yapılarak sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlikşartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan 5 (beş) aday teklif vermeye davetedilecektir.

 

 İhaleyeilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale kayıt numarası

: 2023/479330

1 - İdarenin

 

a) Adresi

:Selamiali Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No.10 Üsküdar/İstanbul

b) Telefon ve faks numarası

:Tel : 0216 695 21 00 – Faks : 0216 695 21 30

c) Elektronik posta adresi

:istanbul2@vgm.gov.tr

ç) Ön yeterlik ve ihale dokümanının görülebileceği ve satın alınacağı adres

:Selamiali Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No.10 Üsküdar/İstanbul 3. Kat, Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü İhale-Kalem Bürosu

2 - Ön yeterlik konusu uygulama işinin;

 

a) Niteliği, türü ve miktarı

: 1 adet Koruma Grubu 1. Grup olan Vakıf Kültür Varlığı Caminin, Şadırvan ve Tuvaleti (WC) ile 19 adet Ek yapının Yapılması İşi

b) Yapılacağı yer

: İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Yalıköy Mahallesi, 438 Ada, 25 Parselde Yer Alan Hazreti Yuşa Caminin parsel alanında

c) İşe başlama tarihi

: Sözleşmenin imzalandığı tarihinden itibaren 5(beş) gün  

   içinde   yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

ç) İşin süresi

: Yer tesliminden itibaren 500 (Beşyüz) takvim günüdür.

- Ön yeterlik değerlendirmesinin;

 

a) Yapılacağı yer

: Selamiali Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No.10                                                    

  Üsküdar/İstanbul Kat: (-1) İhale Toplantı Salonu

b) Ön Yeterlilik Değerlendirme Tarihi ve saati

: 06.06.2023 – 14:00


4 - Önyeterlik değerlendirmesine katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile önyeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1. Ön yeterlik değerlendirmesine katılma şartları ve istenilenbelgeler:

4.1.1 Ön yeterlik dokümanını idarenin ilanda belirtilen adresinde bedelsiz olarakgörülebilir. Ön yeterlik dokümanının, ÖnYeterlik Değerlendirme (son başvuru) tarihinden önce ön yeterlikdeğerlendirmesine katılacak olanlar tarafından, ortak girişim olması halinde,ortaklık adına veya ortaklardan herhangi biri adına satın alınması zorunludur. Ön yeterlik dokümanını satın almayanlar önyeterlik değerlendirmesine başvuramazlar.

4.2- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerintaşıması gereken kriterler:

4.2.1. Banka referans mektubu, şartname eki standart forma uygun olarak ihalekonusu iş için belirlenen ve aşağıda istenen iş deneyim belgesi güncelleştirmetutarının en az %25’ i (%25’ i dahil)oranında olmak üzere aday tarafından tutarlar belirlenerek sunulur.

4.3.   Mesleki ve teknikyeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1.Adayların, yurt içindeveya yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamındataahhüt ettikleri, ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimlerini tevsiketmeleri için ön yeterlik ilk ilan tarihiitibarıyla güncellenmiş belge tutarı 15.000.000,00(OnbeşmilyonTürklirası) TL. den az olmamak üzere bir adet iş deneyim belgesisunmaları zorunludur.

      

            Adayınsunduğu iş deneyim belgesinde yer alan imalat kalemlerinin iş buön yeterlilik şartnamesinin 7.6.11 maddesindeki puanlamasının yapılabilmesiiçin belgeye konu işin değerlendirilmesine esas; son hakediş veya kesin hesaphakedişine ait imalat,metraj sayfaları ile  

son hakedişveya kesin hesap hakedişine ait hakediş ön ve arka kapak sayfalarının onaylısuretleri, imalat ve metraj sayfalarının sunulması zorunludur. Bu bentte sayılan ve varsa başka belgeleri hiçsunmayan adayların başvuruları değerlendirme dışı bırakılır. Değerlendirmeye esas eksik belge sunulması durumunda eksik belgelertamamlatılmaz. Bu durumda sunulanbelgeler üzerinden değerlendirme yapılır, sunulan belgeler üzerinden puanlamayayönelik değerlendirme yapılamıyorsa nedenleri belirtilmek suretiyle adayın başvurusu değerlendirme dışıbırakılır.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler.

4.4.1 Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 660sayılı ilke kararındaki Koruma Grubu 1. Grup taşınmaz kültür varlığıyapılardan, projeleri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluncaonaylanmış Cami, Mescit, Külliye,Han, Medrese, Ahşap Köşk ve Tarihi Sarayların Uygulama(restorasyon) Esaslı Onarım işleri veya bu işler ile alakalıRekonstrüksiyon işleri benzer iş olarak kabul edilecektir.

- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.Yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.

- Ön yeterlik dokümanının görülmesi ve satınalınması:

6.1. Ön yeterlik ve ihale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir. Önyeterlik dokümanı 500,00-TL (BeşyüzTürkLirası)Lirası ve ihale dokümanı 500,00-TL (BeşyüzTürkLirası)karşılığı (ihale dokümanı ön yeterlilikdeğerlendirmesi yapıldıktan ve ihaleye davet edilen adaylar tarafındanalınabilecektir.), Ön Yeterlilik Dokümanı satın alacakların ; İşin adı ve İhaleKayıt numarası da belirtilerek İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü adına, Vakıf Katılım Bankası Üsküdar Şubesindeki TR86 0021 0000 0010 4834 2000 04 nolu  IBAN’ a ön yeterlilik doküman bedeli olarak yatıracak olup,dekontun bir nüshasını aşağıda belirtilen adrese teslim etmeleri gerekmektedir.

DokümanınSatın alınacağı adres:

İstekliler Ön Yeterlilik İhale Doküman CD’ sini ; SelamialiMahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No.10 Üsküdar/İstanbul, 3. Kat Sanat Eserleri veYapı İşleri Şube Müdürlüğü İhale-Kalem Bürosu satın alınabilir. Adaylar, bu ilanda istenecek evraklar dışındaİhale Dokümanı içinde sunulan Belli İstekliler Ön Yeterlilik İhaleŞartnamesinde belirtilen ve  adaylardan istenendiğer başvuru belgelerini de sunmak zorundadır.

6.2. Ön yeterliğe başvuracak olanların ön yeterlik dokümanını satınalmaları zorunludur.

- Ön yeterlik başvurusu, ön yeterlikdeğerlendirmesi tarihi ve saatine kadar Selamiali Mahallesi, CumhuriyetCaddesi, No.10 Üsküdar/İstanbul, 3. Kat Sanat Eserleri ve Yapı İşleri ŞubeMüdürlüğü İhale-Kalem Bürosu adresine elden teslim edilebileceği gibi iadelitaahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

8- Bu ihalede mezuniyet belgeleri benzer işe denk sayılmayacaktır.

9 - Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez

* İdarece istenilen işdeneyim belgelerindeki yapı grubu sınıfının belgelendirilmesi zorunlu olup,ihalede iş deneyim belgesinde belirlenen yapı grubu değerlendirmeye alınacaktırSunulaniş deneyim belgelerinin; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki Yapımİşleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uygun olarak düzenlenmişolması ve bu doğrultuda sunulması gerekmektedir.

            * İlan veya duyurusu 31/08/2010 tarihindensonra yapılan ihalelere ilişkin olarak bir sözleşme kapsamında düzenlenen işdeneyim belgelerinin EKAP ‘ a kayıt edilmiş ve EKAP üzerinden alınmış olaraksunulması zorunludur. Yapım İşleri Uygulama Yönetmeliğinin Ek Madde-1 “İşdeneyim belgelerinin EKAP üzerinden düzenlenmesi” başlığı altında belirtilenhükümler uyarınca; EKAP üzerinden kayıt edilme zorunluluğu getirilen iş deneyimbelgelerinin EKAP üzerinden kayıt edilmedikleri müddetçe yapılan ihalelerde işdeneyimini tevsik edici belge olarak kabul edilmeyecektir.

            * Bu ihalede; 31.10.2018 tarihli ve 30581sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımlarıve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet AlımlarınaDair Usul ve Esaslar"a ait  hükümleruygulanacak olup,  bulunmayanlarhükümlerde 4734 sayılı ve 4735 sayılı Kanun ile ilgili mevzuat hükümleriuygulanır.

 

TEL :  0216 695 21 00-(Dahili: 7236-7201-7207)   İnternet Adresi: www.vgm.gov.tr FAKS : 0216 695 21 30    

MAİL :   istanbul2@vgm.gov.tr.                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                     İLAN OLUNUR

Yeterlilik
Paylaş