İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Denizli-çardak Han 2017-2018 Yılı Restorasyonu İşi
İlan Tarihi İSTİHBARAT
İhale K.No 2017/246839
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 2.06.2017 10:00:00
Son Teklif Tarihi 2.06.2017
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

Denizli-Çardak Han 2017-2018Yılı Restorasyonu  İşi,Vakıf Kültür Varlıkları İhaleYönetmeliğinin 22. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır;

İhale Kayıt No                                                    : 2017/246839

1. İdarenin
a ) Adresi                                                       :Ramazan Paşa Mah.Hükümet Bulvarı No:1 AYDIN

b ) Telefon - FaksNumarası                          : 0-256-2254783; 0-256-2259456 ; 0-256-2120026

c ) Elektronik Posta Adresi(varsa)                 :aydin@vgm.gov.tr

d ) İhale dokümanınıngörülebileceği internet adresi (varsa) : --

2.İhale konusu yapım işinin
a ) Niteliği, Türü ve Miktarı                         : Eski Eser Han Restorasyonu-1Adet

b ) Yapılacağı Yer                                        : Denizli-Çardak

c ) İşe Başlama Tarihi                                  : Sözleşmenin yapıldığıtarihten itibaren 5 (beş) gün içindeyer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

d ) İşin Süresi                                                      :Yertesliminden itibaren 500 (Beşyüz) takvim günüdür.

3. İhalenin 
a ) YapılacağıYer                                         : Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhaleSalonu
b ) Tarihi –Saati                                            :02.06.2017 ve saat;  10:00
Yeterlilik

4.İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ileyeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasıveya ilgili meslek odası belgesi.

4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veyasanayi odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihininiçinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

4.1.1.2.Tüzel kişiolması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğuTicaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisindebulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmzaBeyannamesi veya İmza Sirküleri.
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde,noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde,ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzelkişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret SicilGazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin notertasdikli imza sirküleri.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdariŞartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4.Şekli ve içeriği İdari Şartnamedebelirlenen geçici teminat.                                                   

4.1.5. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adınadüzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilinnoter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.6. İsteklinin ortak girişimolması halinde, şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen iş ortaklığıbeyannamesi.
4.1.7.Tüzel kişi tarafından işdeneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazlahissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaretodası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavirya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonradüzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisizolarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.1.8.İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yükleniciçalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2.Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkinbelgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkinkriter belirtilmemiştir.
4.3.Mesleki ve Teknikyeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1.İş deneyim belgeleri:

Son onbeş yıl içerinde bedel içeren bir sözleşme kapsamındataahhüt edilen ve teklif edilen bedelin %100 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin işdeneyimini gösteren belgeler.
4.4.Bu ihalede benzer iş olarak, “
Kültürve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 660 sayılı ilkekararındaki 1. grup taşınmaz kültür varlığı yapılardan, projeleri Kültür veTabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanmış ve ihale konusu eser deyapılacak işler ile ilgili  nitelik vebüyüklük bakımından benzerlik gösteren Camii, Han, Hamam, Kervansaray, Medrese veTarihi Sarayların  Uygulama(restorasyon) işleri” benzer iş olarak kabul edilecektir. (Kale-köprü-sur-çevre düzenlemesi vesokak sağlıklaştırma ….vb işler ile benzer iş olarak tanımlı yapılarharicindeki iş deneyim belgeleri değerlendirmeye alınmayacaktır.) (Gerçekkişilerin mezuniyet belgeleri benzer iş olarak kabul edilmemektedir.) 

İstekli tarafından sunulan iş deneyim belgesindeki imalatlar,İhale konusu iş veya işin bölümleriyle nitelik ve büyüklük bakımından benzerlikgösteren, aynı veya benzer inşaat usul ve tekniği gerektiren, tesis, makine,teçhizat ve diğer ekipman ile mali güç, ihtisas ve organizasyon gerekleriitibariyle benzer özellikteki işler değerlendirilerek yeterlik değerlendirmesiyapılacaktır.

 

5- İhaleye sadece yerli isteklilerkatılabilecektir.

6- İhale dokümanı Ramazanpaşa MahallesiHükümet Bulvarı 5. Sokak No:1 AYDIN/ Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü SanatEserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğüadresinde görülebilir ve 200,00 TL (İkiyüzTürkLirası) karşılığı VakıflarBankası Aydın Şubesi TR580001500158007287982154noluhesaba işin adı belirtilerek doküman satış bedeli ödenecek ve banka dekontununaslı ibraz edilmek kaydıyla dekontun fotokopisi teslim edilerek Sanat Eserlerive Yapı İşleri Şube Müdürlüğünden doküman temin edilecektir.İhaleye teklifverecek olanların kendileri veya noter onaylı vekaletnameyi haiz yetkilitemsilcileri ihale tarihinden en az üçgün önce satın almaları zorunludur.(En geç 29.05.2017 günü saat17:30’akadar)

7- Teklifler ihale saatine kadar ihalenin yapılacağı adrese verilebileceğigibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

8-İstekliler tekliflerini,iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplambedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhale sonucu, üzerineihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

9-İstekliler teklif edilenbedelin %5 inden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminatvereceklerdir.

10- Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren enaz 90takvim günü olmalıdır.

11- Konsorsiyum olarakihaleye teklif veremezler.

12- Ekonomik açıdan enavantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

13- İdare bütün tekliflerinreddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde serbesttir.

14-Bu ihalede, ihalelerden yasaklanma hükümleri hariç 4734 sayılıKamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayıp, “Vakıf Kültür Varlıkları İhaleYönetmeliği” esasları uygulanacaktır.

Diğer Hususlar:

İstekliler tekliflerinin ekinde ;

-Gerçekkişi istekliler ve tüzel kişi isteklilerin temsile yetkili ortakları, müdürlerive tüzel kişiliğin yarıdan fazla hissesine sahip gerçek kişiler ile tüzelkişiliklerin bu vasıftaki kişilerin T.C. Kimlik Numarasını vermeleri tavsiyeolunur.

-Teklifi sınır değerin altında olduğutespit edilen, teklif birim fiyat cetvellerinde belirtikleri her bir imalatkalemi için idarenin tanımladığı tariflere uygun fiyat analizlerini, ihaledökümanı mevzuatları çerçevesinde oluşturulan bu analizlere dayanak teşkil edenbütün bilgi ve belgeleri (iş, imalat ve/veya malzemenin yapımcılarından,üreticilerinden, ana bayilerinden, toptancılarından, yetkili satıcılarından vesatıcılarından, ilgili meslek odasından vs. alınan proforma faturalar,malzemeye ilişkin teklif alma yazıları vs.) analiz ekinde vermeleri Tip İdariŞartnamenin 34. maddesi gereği ayrıca istenecektir.

-Birimfiyat teklif cetvelinde iş kalemleri için teklif edilen fiyatlar iki ondalıkbasamak olacak şekilde yuvarlanarak yazılacaktır. İhaleye girecek olanistekliler idareye sunacakları teklif birim fiyat cetvelini dijital ortamda CDhalinde ayrıca İdareye teslim edeceklerdir.

- Sözleşmenin uygulanması esnasında,İdarenin gerekli görerek yapılmasını istediği ancak birim fiyat teklifcetvelinde fiyatı ve benzer pozu bulunmayan yeni iş kalemlerinin birim fiyatbedellerinin tespitinde;

·        İdarede ve diğeridarelerdeki ihalenin yapıldığı yıldaki mevcut birim fiyat analizlerininüzerine %10 (on) oranında (yüklenici karı ve genel giderler) eklenerek bulunanbirim fiyat, birim fiyat bedeli olarak uygulanacaktır.

·        İdaredeveya diğer idarelerde yeni iş kalemlerine ait rayiçlerin olmaması halinde iseidarenin tespit ettiği rayiç bedel üzerine %10 (on) oranında (yüklenici karı vegenel giderler) eklenerek birim fiyat bedeli olarak uygulanacaktır.

İLAN OLUNUR

Paylaş