İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı İzmir-konak Kemeraltı Cami 2022-2023-2024 Yılları Restorasyon İşi
İlan Tarihi 29.11.2022
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 13.12.2022 10:00:00
Son Teklif Tarihi 13.12.2022
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İHALE İLANI

İZMİR VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

“İzmir-Konak Kemeraltı Cami2022-2023-2024 Yılları Restorasyon İşi” Uygulama işi, “Vakıf Kültür VarlıklarınınOnarımları Ve Restorasyonları İle Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal Ve HizmetAlımlarına Dair Usul Ve Esaslar 22. maddesine göre açık ihale usulü ile ihaleedilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale kayıt numarası*

: 2022/1306345

1-İdarenin

 

a) Adresi

: Fevzipaşa Bulvarı No:4 Konak/ İZMİR

b) Telefon ve faks numarası

: 0 232 4415292    -  0 232 4465519

c) Elektronik posta adresi (varsa)

d)İhale dokümanının görülebileceği ve satın alınabileceği adres                         :                    

: izmir@vgm.gov.tr

  Fevzipaşa Bulvarı No:4 Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü    Konak/ İZMİR

2-İhale konusu yapım işinin

 

a) Niteliği, türü, miktarı

: Eski Eser Tescilli Camii, Kütüphane, Medrese, Sebil, Çeşme, Wc Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi İşi (1 Adet)

b) Yapılacağı yer

: İzmir-Konak

c) İşe başlama tarihi

: Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

d) İşin süresi

: Yer tesliminden itibaren 450 (Dörtyüzelli) takvim günüdür.

3-İhalenin

 

a) Yapılacağı yer

: Fevzipaşa Bulvarı No:4 Konak/ İZMİR

b) Tarihi ve saati

: 13.12.2022 Saat: 10:00


4-İhaleyekatılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesindeuygulanacak kriterler:

4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilenbelgeler:

4.1.1-İsteklilerin ihaleyekatılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamındasunmaları gerekir:

a) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasıveya ilgili meslek odası belgesi;

1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veyasanayi odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihininiçinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

2) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğinsiciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihaletarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlıolduğuna dair belge.

b)  Teklif vermeye yetkili olduğunugösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.

1) Gerçek kişi olması halinde,noter tasdikli imza beyannamesi.

2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzelkişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindekigörevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerintamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerintümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususlarıgösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

c) Şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen teklif mektubu.                                  

ç) Bu ihaleye ait İdari Şartnamede belirlenen geçiciteminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektuplarıdışındaki teminatların Saymanlık ya da Muhasebe Müdürlüklerine yatırıldığınıgösteren makbuzlar.

d) Bu ihaleye ait İdari Şartnamenin7.4. ve 7.5. maddelerinde belirtilen yeterlik belgeleri,

e) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adınadüzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilinnoter tasdikli imza beyannamesi.

f) İsteklininortak girişim olması halinde, bu Şartname ekinde yer alan standart forma uyguniş ortaklığı beyannamesi

g) Tüzel kişi tarafından işdeneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazlahissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaretodası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavirya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonradüzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisizolarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.2- Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkinbelgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.2.1- İstekliler tarafından, iş deneyimlerini tevsik için;

a) İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulüyapılan,

b) İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulüyapılan işlerde, ilk sözleşme bedelinin en az % 80’i oranında denetlenen ya dayönetilen,

c) Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinin tamamlanması şartıyla,ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde gerçekleşme oranı toplamsözleşme bedelinin en az %80’ine ulaşan ve kusursuz olarak gerçekleştirilen,

ç) Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinin tamamlanması şartıyla,ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde gerçekleşme oranı toplamsözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşan ve kusursuz olarak gerçekleştirilenişlerde; ilk sözleşme bedelinin en az %80’i oranında denetlenen ya da yönetilen,

d) Devredilen işlerde, devir öncesindeki veya sonrasındaki dönemde ilksözleşme bedelinin en az % 80’inin gerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilantarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan, işlereilişkin istekli tarafından teklif edilenbedelin % 80 sinden az olmamak üzere tek sözleşmeye ilişkin iş deneyiminigösteren belgelerin sunulması zorunludur.

İş ortaklığında, pilot ortağın istenen asgari iş deneyim tutarının enaz % 80'ini, diğer ortakların her birinin ise, istenen asgari iş deneyimtutarının en az % 20'sini sağlaması zorunludur.  

4.4.Bu ihalede benzer iş olarak; “Esaslı Onarım-Restorasyonlarda madde metni; “2863sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 6.ncı maddesindebelirlenen; Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarından ihaleedilen işin asgari (Değişik:10/11/2022) tescil grubunu sağlamak şartıyla Kültürve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarihve Taşınmaz Kültür Varlıklarının Gruplandırılması, Bakım ve Onarımlarınadair 660 sayılı İlke Kararının “I-Müdahale Biçimleri” başlığıaltındaki 2-b-Esaslı Onarım (Restorasyon) bendine “Yapının rölöveye dayananrestitüsyon ve/veya restorasyon projeleri ile diğer ilgili belgeleriniçerikleri ve ölçekleri koruma kurulunca belirlenen müdahalelerine”göre  yapılan (Değişik:10/11/2022) restorasyonlar (Basit onarımlar,sokak sağlıklaştırma, cephe düzenleme, kaya oyma yapılar, köprü, sur, kale,burç, höyük, çeşme, v.b. hariç) benzer iş olarak kabul edilecektir.”

- Bu ihalede benzer iş olarak mezuniyet belgesi/diploma kabul edilmeyecektir.

-İstekliler, Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait eserler dışındabaşka kurum kuruluş veya şahıslara ait eserlerle ilgili sunacakları iş deneyimbelgesinin ekinde eserin tescilli olduğuna dair belgeyi sunacaklardır.Tekliflerin değerlendirilmesi sürecinde, istekliler iş deneyimine esas teşkileden restorasyon veya onarım işinin uygulamasına ait kurul kararlarınıteklifleri ile birlikte teklif fiyat zarfı içinde sunacaklardır                                  

5- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

 

6- İhale dokümanı; İzmirVakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube MüdürlüğüFevzipaşa Bulvarı No:4 Konak/ İZMİR adresinde görülebilirve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına şartname bedeli olarak Vakıf Katılım BankasıKonak Şubesi nezdindeki TR 62 0021 0000 0001 7759 4000 01 IBAN numaralı bankahesap numarasına, işin adı ile birlikte tüzel veya gerçek kişiliğin ünvanı ilevergi numarası belirtilmek suretiyle 500,00 (Beşyüz) TL. yatırılarak veya EFTyapılarak alınmış makbuz karşılığında aynı adresten temin edilebilir. İhaleyeteklif verecek olanların kendileri veya noter onaylı vekaletnameyi haiz yetkilitemsilcileri ihale tarihinden önce satın almaları zorunludur. İhale dökümanı 500,00(Beşyüz) Türk Lirası karşılığı aynı adresten satın alınabilir.

 

7-Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri ŞubeMüdürlüğü Fevzipaşa Bulvarı No:4 Konak/ İZMİR adresine eldenteslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla dagönderilebilir.

8-İsteklilertekliflerini, iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunantoplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhale sonucu,üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

9-İsteklilerteklif edilen bedelin %5 inden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutardageçici teminat vereceklerdir.

10-Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 (Doksan)takvim günüdür.

11-Konsorsiyumolarak ihaleye teklif verilemez.    

 

Madde 12–Diğer hususlar

12.1. 1- İhalekonusu işte çalıştırılması öngörülen (işin başında bulunacak) teknik personelinde sözleşmede yazılı süreler içerisinde bünyesinde çalışmaya devam ettiğinigösterir ilgili Kurum Kuruluşlarca düzenlenecek tevsik edici belgeleri dönemselolarak İdareye sunmak zorundadır. Aksi takdirde sözleşme ve ekleridoğrultusunda işlemler uygulama aşamasında yapılacaktır.

2- İhale dokümanı kapsamında sunulan İzmir I no.lu Kültür VarlıklarınıKoruma Bölge Kurulu’nun 08.08.2022 tarih ve 14362 sayılı kurul kararı veekleri bu restorasyon işinin ayrılmaz parçalarıdır.

                 Yüklenici ilgili koruma kurulu kararları veeklerinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır. Bu kararlardabelirtildiği şekilde uygun bulunan rölöve, restitüsyon, müdahale, analiz verestorasyon projeleri ile işe başlanacaktır. Ancak uygulama aşamasında ortayaçıkabilecek onaylı rölöve ve restorasyon projelerinde revizyon gerektirecekverilere ulaşılması durumunda, rölöve ve restorasyon tadilat projeleri ilgiliKoruma Kuruluna iletilerek Koruma Kurulunun onayı sonrasında restorasyonuygulamasına devam edilecektir. Uygulama aşamasında yeni / revize proje veraporların Koruma Kuruluna iletilmesi, proje müellifi ile koordineli olarak;her türlü proje (statik, elektrik ve mekanik dahil), rapor, uzman raporu, (üniversitestatik raporu hariç) malzeme analizi, bilgi, belge v.s. dokümanlar ile uygulamasonucu rapor ve fotoğrafların hazırlanması, yüklenici tarafından hiçbir bedeltalep edilmeksizin yapılacaktır.  Yapıdaçıkan izlere göre hazırlanacak revize projelerin teknik açıdan yapılmazorlukları dikkate alınarak yüklenici firmaya makul bir süre verilecek bu sürezarfında revize projeler idareye teslim edilmediği takdirde sözleşmehükümlerinde belirtilen günlük gecikme cezaları uygulanacaktır.  Ayrıca uygulama sonucu rapor ve fotoğraflarKoruma Kurulunca onaylandıktan sonra işin kesin hesap ve kesin kabulleriyapılacaktır. (Bu konuda tek istisnai durum, onaylı restorasyon projesindeuygulama aşamasında araştırılması zorunlu tutulan ve/veya raspalar sonrasıortaya çıkabilecek kalemişi imalatları olup, bu işlemlere ait proje bedelleriVGM Eski Eser Birim Fiyat Listesinde yer alan poz tariflerine uygun olaraködeme yapılabilecektir. Yapı bütününe ait genel bir proje bedeliödenmeyecektir.)

3- İhaleye esas teklif birim fiyat listesinde fiyatı belli olmayanancak yapımı İdarece gerekli olduğu tespit edilen yeni fiyatlar; Sözleşmeninuygulanması esnasında, idarenin gerekli görerek yapılmasını istediği ancakbirim fiyat teklif cetvelinde fiyatı bulunmayan yeni iş kalemlerinin anlaşmafiyatlarının tespitinde; sözleşme eki olan uygulama işleri genel şartnamesinin23.maddesi hükümlerine uygun olarak idaredeki ve diğer idarelerdeki mevcutrayiçler üzerinden belirlenecek olan yeni birim fiyatlar, rayiç bedellerine %15 yüklenici karı ve genel giderler konulmak suretiyle tespit edilir. Ayrıcaİdarede ve diğer idarelerde yeni iş kalemlerine ait rayiçlerin olmaması halindeise; yine idarenin piyasa araştırması sonucu tespit ettiği rayiç bedelüzerinden belirlenerek % 15 yüklenici karı ve genel giderler konulmak suretiyletespit edilen bedel anlaşma fiyatı olarak uygulanacaktır.

 

4- İdarece işin geçici kabulü eksiksiz yapılıp onaylanıp ve uygulamaişinin ilgili korumu kurulundan uygulama sonucu raporu veya uygulama sonucuprojesi (olumlu) onaylandıktan sonra, kesin hesap işlemlerine başlanacaktır.Her geçici hakedişte emanete alınacak olan imalat bedelinin %3’ü oranındakimiktar yükleniciye kesin hesaplar onaylandıktan sonra ödenecektir. Sözleşmebedelinde artış veya eksiliş olması halinde, emanete alınacak miktar (%3)tamamlanan son sözleşme bedeli üzerinden uygulanacaktır.

 

5- İstekli teklif mektubu ekinde sunduğu birim fiyat teklifcetvelindeki her bir kalem için verdiği fiyata her türlü nakliye bedelini(şantiye içi ve dışı) dahil edecektir. Sözleşmenin uygulanması esnasındaisteklinin birim fiyat teklif cetvelindeki fiyatlarına ve ek yeni birimfiyatlara ilave olarak ayrıca nakliye bedeli ve taş sertlik zammıödenmeyecektir.

 

6-Yüklenici, iş bitiminde ilgili kurumdan, şantiyede kullanmış olduğuelektrik tüketimine ait (şantiye elektriği) borcu yoktur yazısını alarakİdareye teslim edecektir.

 

7- İlgili eserin enerji bağlantısı (abonelik) işlemleri için gerekliolan (topraklama raporu, iş başlama, iş bitirme belgeleri ve son durumprojesini) geçici kabul öncesi İdareye sunacaktır.

 

8- İhaleye girecek olan istekliler idareye sunacakları teklif birimfiyat cetvelini dijital ortamda CD halinde de ayrıca idareye teslimedeceklerdir.

 

9- İzmir Valiliğinin 07.02.2017 tarih ve 7171 sayılı yazısı iletalimatlandırılan, Vakıflar Genel Müdürlüğünün 23.03.2017 tarih 9153 sayılıyazısıyla uygulanması istenilen taahhütname şartnamemizin ekinde olupdoldurulacaktır.

 

10- İşin yürütülmesi ve sözleşmenin uygulanması esnasında bu genelşartname ve diğer mevzuat hükümlerinde yürürlükten kaldırılan Vakıf KültürVarlıkları İhale Yönetmeliği’ne atıfta bulunulması halinde; konu ile ilgiligüncel olan 31.10.2018 tarihli ve 30581 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan VAKIFKÜLTÜR VARLIKLARININ ONARIMLARI VE RESTORASYONLARI İLE ÇEVRE DÜZENLEMESİNEİLİŞKİN MAL VE HİZMET ALIMLARINA DAİR USUL VE ESASLAR ve 4734 sayılı kamu ihalekanun hükümleri geçerlidir.

 

11- Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile ÇevreDüzenlenmesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslar’ın 52.Maddesine göre bu ihalede, aşırı düşük teklif sınır değeri bu şartnamenin 34.madde hükümlerine göre tespit edilecek olup tespit edilen sınır değerin altındakalan aşırı düşük teklifler savunma istenmeksizin reddedilecektir. 34. Maddehükümleri sadece aşırı düşük teklif sınır değeri tespiti için geçerli olupaşırı düşük teklif değerlendirmesine yönelik alt uygulamalar yapılmayacaktır.Dolayısıyla bu ihalede; ekonomik açıdan en avantajlı teklif, ihale komisyonunundeğerlendirerek geçerli ve uygun bulduğu aşırı düşük teklif sınırınınüzerindeki belgeleri geçerli ve ihale dokümanı açısından uygun ilk tekliftir.

 

12- Vakıf eserin restorasyon görüntülerinin aynıperspektiften (aynı açı ve mesafeden) alınması, iç plan ve dış plan olarak(eski hali, çalışma süreçi, yapım anı ve restorasyon bitimi son hali) mukayeseedilebilir şekilde fotoğraflanacak ve orijinal halleri İdareye teslimedilecektir.

                              

 



*          Kamu İhale Kurumundan idarecealınacaktır.

Yeterlilik
Paylaş