İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş (Botaş)
İşin Adı Korkuteli-Fethiye-Dalaman-Ortaca İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı Yapım İşi Projesi
İlan Tarihi 04.03.2024
İhale K.No 2024/18652
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 16.04.2024 14:00:00
Son Teklif Tarihi 16.04.2024
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İKN : 2024/18652
1-İdarenin
a) Adı : Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ)
b) Adresi : Bilkent Plaza A1 Blok Kat:1 06800 Bilkent Çankaya/Ankara
c) Telefon ve faks numarası : 3122972661 - 3122660734
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu yapım işinin
a) Adı : Korkuteli-Fethiye-Dalaman-Ortaca İlçeleri Doğal Gaz Boru HattıYapım İşi Projesi
b) Niteliği, türü ve miktarı : Yaklaşık KP 183+534 (Eğik Mesafe) Noktasında Tesis EdilecekOlan 20” Pig İstasyonu, Aynı Saha İçerisinde Tesis Edilecek Olan6” Ortaca Take-Off Vanası ve 6” Dalaman Take-Off VanasıKurulumu İle Son Bulacak Olan, Malzeme Temini, Tesis ve İnşaİşlerinden Oluşan Yaklaşık 183.534 Metre (Eğik Mesafe)Uzunluğunda 20 İnç Çapında Yüksek Basınçlı Doğal Gaz ÇelikBoru Hattı Sistemi Yapım İşlerinden Oluşur.Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunanidari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Antalya ve Muğla İl ve İlçeleri
ç) Süresi/teslim tarihi : Yer tesliminden itibaren 900 (DokuzYüz) takvim günüdür.
d) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içindeyer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 02.04.2024 - 11:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri : BOTAŞ Genel Müdürlüğü Elektronik İhale Salonu Bilkent Plaza(e-tekliflerin açılacağı adres) A-2 Blok Bilkent Çankaya / Ankara
Yeterlilik
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlarailişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına(halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilereyaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazlahissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicilmemurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihindensonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunugösteren belge.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri;a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veyabilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veyabilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermeküzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarakdüzenlenen belgeyi sunar.Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üçkriter birlikte aranır.Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son üç yıla kadar olan yılların belgelerinisunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlikkriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait belgelerini sunmayanlar,iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde, yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılınbelgeleri ile üç önceki ve dört önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yıllarınparasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.2. İş hacmini gösteren belgeler:
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait, aşağıda belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir;a) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu,b) Yapım işleri cirosunu gösteren belgeler,İsteklinin cirosunun teklif ettiği bedelin % 25 inden, yapım işleri cirosunun ise teklif edilen bedelin% 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyisunan istekli yeterli kabul edilecektir.Bu kriterleri ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıl için sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıldanbaşlamak üzere birbirini takip eden son altı yıla kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulanyılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosunusunmayanlar bakımından iki önceki yıl, ihalenin yapıldığı yıldan bir önceki yıl olarak kabul edilir. Bu gelirtablosu itibariyle yeterlik şartının sağlanamaması halinde ise, iki önceki yıl, ihalenin yapıldığı yıldan birönceki yıl olarak kabul edilmek üzere son altı yıla kadarki gelir tabloları sunulabilir ve bu durumda gelirtabloları sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıpsağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri:
Son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 50oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler.
4.3.2 Kalite ve Çevre Yönetim Sistem Belgeleri:
Bu ihale kapsamında teklif verecek olan istekliler TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi veTS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesini sunacaktır.Kalite yönetim sistem belgesi ve çevre yönetim sistem belgesi Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akrediteedilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasındayer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesizorunludur. Bu belgelendirme kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı TanınmaAntlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşuolduklarının ve bu kuruluşlarca düzenlenen belgelerin geçerliliğini sürdürdüğünün, Türk AkreditasyonKurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. İhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yıl içindealınan teyit yazıları geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulanbelgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge vesertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir. Bu belgelerin ihale tarihindegeçerli olması yeterlidir.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler ve benzer işlere denk sayılacak mühendislik vemimarlık bölümleri:
4.4.1. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
11/06/2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Yapım İşlerinde Benzer İş GruplanTebliği" nde yer alan ve Tebliğ ekinde Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenen Yapım İşlerinde Benzer İşGruplan Listesinde bulunan; “(A) Alt Yapı İşleri” ana başlığı altındaki; "III. Grup: Boru ve İletim Hattı İşleri"veya "XVI. Grup: Endüstriyel Tesis İnşaatları"grubuna ait İş deneyim belgeleri benzer iş olarak belirlenmiştir.
4.4.2. Benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri:
İnşaat Mühendisliği veya Makine Mühendisliği
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.Fiyat Dışı Unsur Değerlendirme Yöntemi: Diğer (Manuel Giriş)Fiyat Dışı Unsur Formülü, Tanımı ve AçıklamalarıFiyat Dışı Unsur Değerlendirme Kriterleri Toplam Puan=Teklif Fiyat Puanı (TP) + Fiyat Dışı Unsur Puanı(FDUP) Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin fiyat ile birlikte fiyat dışı unsurlara göre belirleneceği buihalede fiyat %60, fiyat dışı unsurlar ise %40 ağırlığa sahiptir. I) Teklif Fiyat Puanı (TP) (60 Puan) Sınırdeğerin üstündeki isteklilere ait teklif puanları; TP = (TFsd / TF) x 60 formülü ile, Sınır değerin altındakiisteklilere ait teklif puanları; TP = (TF / TFsd) x 60 formülü ile hesaplanacaktır. Formülde yer alan;- TP: İsteklinin Teklif Fiyat Puanını, - TFsd: Sınır değer hesabına dahil edilen istekliler arasında sınırdeğerin üstündeki en düşük fiyat teklifini, - TF: İsteklinin teklif fiyatını, ifade eder. II) Fiyat Dışı UnsurPuanı (FDUP) (40 Puan) Fiyat Dışı Unsur Puanı; - İsteklinin BOTAŞta Devam Eden İş Sayısı (10 Puan),- İsteklinin BOTAŞa Karşı Yüklenmiş Olduğu İşlerdeki Sicili (10 Puan), - İsteklinin İstihdam Ettiği TeknikPersonel Sayısı (4 Puan), - İsteklinin Bünyesindeki Makine ve Ekipman Sayısı (1 Puan), - İsteklinin İşDeneyim Belgesinin Niceliği, Niteliği ve Türü (15 Puan), kriterlerinin puanlanması ile tespit edilecektir.1. İsteklinin BOTAŞ? ta Devam Eden İş Sayısı (10 Puan) İsteklinin teklif bedelinin %1'i üstünde,İdaremizde ihale tarihi itibariyle mevcut, devam eden işi (geçici kabul belgesi düzenlenmemiş işler);A- Yok ise 10 puan alır, B- 1 (bir) işi varsa 5 puan alır. C- 2 (iki) veya üzeri işi var ise 0 puan alır. - Ortaklıkoluşturularak ihaleye katılım sağlanması halinde, ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan herhangi birininidaremizde devam eden işi, ihaleye katılım sağlayan ortaklığın işi olarak kabul edilir. - İsteklinin, ortalıkoranına bakılmaksızın, ortaklık oluşturarak üstlendiği idaremizde devam eden işi de isteklinin devam edenişi olarak kabul edilir. - İsteklinin devam eden işi var ancak işe ait geçici kabul belgesi düzenlenmiş ise sözkonusu iş devam eden iş olarak nitelendirilmeyecektir. 2. İsteklinin BOTAŞa Karşı Yüklenmiş Olduğuİşlerdeki Sicili (10 Puan) İstekli, İdaremizde yapmış olduğu işler ile ilgili olarak ihale tarihinden önceki5 (beş) yıl içerisinde hakkında; A- Sözleşme feshi, sözleşme devri, nam ve hesap süreci ve herhangi birgecikme cezası (sözleşme süresi ve kabul eksikliklerinin tamamlanma süresindeki gecikmeden kaynaklı)yok ise 10 puan alır. B- Sözleşme feshi veya devri yok ama herhangi bir nam ve hesap süreci veya gecikmecezası var ise 5 puan alır. C- Sözleşme feshi veya devri var ise 0 puan alır. - Ortaklık oluşturularak ihaleyekatılım sağlanması halinde, ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan en düşük sicil puanı alanın puanı, işortaklığının puanı olarak kabul edilir. - İsteklinin, İdaremize karşı ortaklık oluşturarak yüklendiği işlerdekisicili de o işteki ortaklık oranına bakılmaksızın kendi sicili olarak değerlendirilir. - İşin bir kısmının, geçiciveya kesin kabul eksikliklerinin Yüklenici adına giderilmesi veya Yükleniciye ait işçi alacaklarının İdaretarafından ödenmesi nam ve hesap süreci olarak dikkat alınır. - 4735 Sayılı Kamu İhale SözleşmeleriKanununun Geçici 4, Geçici 5 ve Geçici 6. Maddeleri kapsamında gerçekleştirilen fesih ve devir işlemlerisöz konusu değerlendirmenin dışındadır. Ayrıca mücbir sebepler veya İdareden kaynaklı nedenlerle yapılansözleşme fesihleri söz konusu değerlendirmenin dışındadır. 3. İsteklinin Bünyesindeki Teknik PersonelSayısı (4 Puan) İstekli ihale tarihinden önceki en az 3 (üç) yıl boyunca merkez ofisi veya şubesinde düzenliolarak istihdam ettiği teknik personel (mühendis / mimar) sayısına göre aşağıdaki şekilde puan alır: A- 5 veüzeri teknik personel istihdam edilmiş ise 4 puan alır, B- 4 teknik personel istihdam edilmiş ise 3 puan alır,C- 3 teknik personel istihdam edilmiş ise 2 puan alır, D- 3 teknik personelden az ise 0 puan alır, - İstekli,istihdam ettiği personelde değişikliğe giderek farklı bir teknik personel görevlendirebilir, ancak devamlılıkzorunludur. Personelin işten çıkışı ile diğer personelin işe girişi arasındaki süre 30 günü aşmamalıdır. Aksitakdirde personel devamlılığı sağlanmadığı için o personelden puan kazanamaz. - İstekliler düzenli olarakbünyesinde istihdam ettiği teknik personele ait bilgiler için tevsik edici belgeleri (Mezuniyet belgesi, SGKhizmet dökümü, SGK işe giriş bildirgesi vb.) belgelerin sunuluş şekline uygun olarak sunacaktır. - Ortaklıkoluşturularak ihaleye katılım sağlanması halinde, ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan en az birinin tekbaşına yukarıdaki şartı sağlaması yeterlidir. - Ortaklık oluşturularak ihaleye katılım sağlanması halindeortakların bünyesinde yer alan personel sayısı toplamı dikkate alınmayacaktır. 4. İsteklinin BünyesindekiMakine Ekipman Sayısı (1 Puan) İhale tarihi itibariyle İsteklinin mülkiyetinde; A- En az 4 (Dört) adetekskavatör var ise İstekli 1 puan alır. B- Yok ise 0 puan alır. - Ortaklık oluşturularak ihaleye katılımsağlanması halinde, ortakların bünyesinde yer alan makine ekipman sayısı toplamı dikkate alınacaktır.- İstekliler mülkiyetinde bulunduğunu beyan ettikleri makine ekipman için tevsik edici belgeleri (Ruhsat veİhale tarihi itibariyle YMM tarafından onaylanmış demirbaş listesi vb.) belgelerin sunuluş şekline uygunolarak sunacaktır. 5. İş deneyimi belgesinin nicelik, nitelik ve türü (İDBP) (15 puan) 5.1. İş deneyimbelgesinin niceliği (5 puan) İstekli tarafından sunulan İş Deneyim Belgesinin tutarı; A- Teklif bedelinin2 (iki) katı ve üzerinde ise 5 puan alır. B- Teklif bedeli (dahil) ile teklif bedelinin 2 (iki) katı arasında ise3 puan alır. C- Teklif bedelinden az ise 0 puan alır. - Ortaklık oluşturularak ihaleye katılım sağlanmasıhalinde; her bir ortağın sunduğu iş deneyim belgesi tutarı, ortaklık oranı nispetinde dikkate alınarak toplanırve bulunan bu tutar, iş ortaklığının iş deneyim belgesi tutarını oluşturur. 5.2. İş Deneyim Belgesinin Niteliği(5 Puan) İstekli tarafından sunulan İş Deneyim Belgesi; A- En az 15 km 24" ve üzeri çapa sahip petrol veyadoğal gaz boru hattı yapım işine ait ise 5 puan alır. B- En az 15 km 16" (dahil) ile 24" arasında çapa sahippetrol veya doğal gaz boru hattı yapım işine ait ise 3 puan alır. C- 15 km den az ve/veya 16"in altında çapasahip petrol veya doğal gaz boru hattı işine ait ise 0 puan alır. - Ortaklık oluşturularak ihaleye katılımsağlanması halinde; ortaklar tarafından sunulan iş deneyim belgelerinden niteliği daha yüksek olan işdeneyim belgesi değerlendirmeye alınacaktır. 5.3. İş Deneyim Belgesinin Türü (5 Puan) İstekli tarafındansunulan İş Deneyim Belgesi; A- Yüklenici iş bitirme belgesi / yüklenici iş durum belgesi ise 5 puan alır,B- Alt yüklenici iş bitirme belgesi ise 3 puan alır. C- İş denetleme, İş yönetme belgeleri ile mezuniyetbelgeleri sunulması halinde bu bölümden 0 puan alır. - Ortaklık oluşturularak ihaleye katılım sağlanmasıhalinde; Pilot ortağın iş deneyim belgesi değerlendirmeye alınarak Ortaklığın puanı hesaplanacaktır. DiğerHususlar - İstekliler tarafından 5. Madde çerçevesinde İş Deneyim Belgesi üzerinden puan alınabilmesi içinsunulan İş Deneyim Belgesinin İdari Şartnamenin 7.5. ve 7.6. maddelerinde yer alan şartları sağlamalarıgerekmektedir. Yeterlik kriterlerini taşımayan iş deneyim belgeleri üzerinden puanlama yapılmayacaktır. -İstekliler İş Deneyim Belgesi üzerinden aldıkları puanlarını artırabilmek için birden fazla iş deneyim belgesisunabilirler. Ancak böyle durumlarda nicelik kriteri üzerinden puan verilebilmesi için iş deneyim belgelerineait tutar toplanmayacak olup en yüksek tutarlı olan belge dikkate alınacaktır. - İstekliler İş Deneyim Belgesiüzerinden aldıkları puanlarını artırabilmek için birden fazla iş deneyim belgesi sunabilirler. Ancak böyledurumlarda nitelik kriteri üzerinden puan verilebilmesi için iş deneyim belgelerine ait boru hattı uzunluklarıya da boru hattı çapları toplanmayacak olup en yüksek niteliğe sahip boru hattı yapım işini içeren belgedikkate alınacaktır. - Fiyat dışı unsurlara ilişkin değerlendirme, Yeterlik Bilgileri Tablosunda ya da FiyatDışı Unsur Cevapları tablosunda istekliler tarafından beyan edilen bilgi ve belgeler üzerinden yapılır. İlgilikısımlarda fiyat dışı unsur hesaplanması için beyan edilmesi gerekli satırların doldurulmaması durumundaistekli o satıra ait hesaplamadan puan alamaz. - İsteklinin fiyat dışı unsur hesaplanması için YeterlikBilgileri tablosunda beyan ettiği bilgi/belgeler ile tevsik ettiği bilgi/belgeler arasında puan farkı olmasıdurumunda, fiyat dışı unsur hesaplanması düşük olan puan üzerinden yapılır. - İsteklilerin, İdarede devameden iş ve sicil puanı için beyanlarının doğruluğu İdaremiz kayıtları esas alınarak yapılacaktır. - İsteklilerin,Teknik Personel ve Makine Ekipman için beyanlarının doğruluğu için tevsik edici belge istenecektir.- İsteklilerin, İş Deneyim Belgesi Puanı için beyanlarının doğruluğu EKAPa kayıtlı İş Deneyim Belgeleriüzerinden gerçekleştirilecektir. EKAPa kayıtlı olmayan İş Deneyim Belgelerinin doğruluğu için ise tevsikedici belge istenecektir. - Yeterlik Bilgileri tablosunda fiyat dışı unsur hesaplaması için beyan edilen bilgi vebelgelerin edici belgelerin istenilmesi durumunda, istekliler tarafından belgelerin, İdari ŞartnameninBelgelerin sunuluş şekli başlıklı ilgili maddesine uygun olarak sunulması gerekmektedir.
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imzakullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkine-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımısonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihaleyapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminatvereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.
14. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (N) : 1Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.02.03.2021 tarih ve 31411 sayılı Resmi Gazetede ilan edilen "BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.tarafından gerçekleştirilecek (A) Alt Yapı İşleri grubundaki yapım işleri ihalelerinde, sınır değer eşitliğindekullanılan (N) sınır değer =1 olarak düzenlenmiştir." ifadesi doğrultusunda bu ihalede uygulanacak sınır değerkatsayısı (N)=1 olarak hesaplanacaktır.
Paylaş