İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Dz.ik.mrk.k.lığı Milli Savunma Bakanlığı Genel Kurmay Başkanlığı Bağlıları Ve Müsteşarlık- Kocaeli
İşin Adı 7 Kısım 10 Kalem Denizaltı Bataryası Malzemeleri Alımı
İlan Tarihi 30.06.2017
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 3.08.2017 10:30:00
Son Teklif Tarihi 3.08.2017 10:30:00
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İhale Kayıt Numarası : 2017/304779
İşin Adı : 7 Kısım 10 Kalem Denizaltı Bataryası Malzemeleri Alımı
İhale Türü - Usulü : Mal Alımı - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : Deniz İkmal Merkezi Komutanlığı 41650
b) Telefon ve faks numarası : 2624141129 - 2624147943
c) Elektronik posta adresi : denikmerted@dzkk.tsk.tr
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının 
görülebileceği internet adresi
:
2 - İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı : 7 Kısım 10 Kalem Denizaltı Bataryası Malzemeleri Alımı
b) Teslim [yeri / yerleri] : Gölcük Tersanesi Komutanlığı Gölcük/KOCAELİ
c) Teslim [tarihi / tarihleri] : İşin süresi, sözleşmenin yürürlüğe girmesini müteakip; 1.Kısım (Kutupbaşı Yatay Elemanı, Kutupbaşı Dikey Elemanı, Kutupbaşı Bakır Tapası) 120 (Yüzyirmi) takvim günü, 2.Kısım (Negatif Bakır Plaka 1/1, Negatif Bakır Plaka 1/2 )120 (Yüzyirmi) takvim günü, 3.Kısım (IK-14 Tipi Pil Kapağı (Kapak Lastikleri Kapağa Yapıştırılmış Şekilde)) 180 (Yüzseksen) takvim günü, 4.Kısım (IK-14 Tipi Pil Kabı) 180 (Yüzseksen) takvim günü, 5.Kısım (IK-14 Pozitif Plaka Poşeti) 210 (İkiyüzon) takvim günü, 6.Kısım (Külçe Antimon) 120 (Yüzyirmi) takvim günü, 7. Kısım (Kurşun Külçe) 120 (Yüzyirmi) takvim günü içinde teslim edilecektir.
3- İhalenin / Ön Yeterlik / 
Yeterlik Değerlendirmesinin
:
a) Yapılacağı yer : Gölcük İhale Komisyonu Başkanlığı 1 No.lu İhale Komisyonu Başkanlığı Gölcük/KOCAELİ
b) Tarihi ve saati : 03.08.2017 - 10:30

Yeterlilik
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :

4.1.1. İstekli/İstekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar alt maddelerde tanımlanmıştır.

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;

4.1.2.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli İmza Beyannamesi verilecektir.

4.1.2.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde; ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3.  Ekonomik ve Mali Durum Belgesi;

İsteklinin teklif ettiği bedelin % 10'undan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.

 

Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.

 

İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.

4.1.4. Şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan, Teklif Mektubu verilecektir.

4.1.5. Şekli ve içeriği ihale dokümanında açıklanan, Geçici Teminat verilecektir.

4.1.6. İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa, İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (her ikisi de noter tasdikli olarak) verilecektir.

4.1.7. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen, İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.

4.1.7.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.1.2’de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

4.1.8. İstekli şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda; bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlilik kriteri sağlanabilir.

4.1.9. İstekliler teklifi ile birlikte malzemelerin gerekli garantisini sağladığına dair şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen Garanti Taahhütnamesini verecektir.

4.1.10. İstekliler tarafından verilecek şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen Tedarik Taahhütnamesini istekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir.

 

4.1.11. Yerli malı teklif edeler lehine fiyat avantajı tanınması durumunda, bu avantajdan yararlanmak isteyenlerce sunulacak yerli malı belgesi teklif ile birlikte sunulacaktır.

 

5.1. Belgelerin Sunuluş Şekli:

5.1.1.  4.1. ve alt maddelerinde istenen belgeler Türkçe olarak verilecektir. Bu nedenle; söz konusu maddelerde yer alan kurumlar tarafından onaylanması yeterlidir. Onaylı belgenin aslı veya aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıyan noter tasdikli sureti teklife eklenecektir. Ancak, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9’uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde Gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca aslının aynıdır şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilecektir.

5.1.2. İstekli tarafından, yurtdışından sağlanan ve/veya Türkçe olmayan belgeler yabancı dilde hazırlanan nüshası ve Türkçe tercümesi ile birlikte teklife eklenecektir. Bu taktirde yabancı dilde hazırlanan nüsha, apostille kaşesi veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dış İşleri Bakanlığınca, hiçbir şerhe yer verilmeksizin belgeyi düzenleyen ilgili kurumun var olduğunu tasdik edecek şekilde onaylatılacaktır.

5.1.2.1.Yabancı dilde hazırlanan nüshanın apostille kaşesi taşıması halinde, Türkçe tercümesi yeminli tercüman ve noter onayı taşıyacaktır.

5.1.2.2. Yabancı dilde hazırlanan nüshanın Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanması halinde Türkçe tercümeleri de aynı makamlara onaylatılacaktır.

5.1.3. Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet/devletlerarasında, belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemine ait hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde, bu ülkelerden sağlanan belgelerin onayı bu anlaşma veya sözleşmeye göre yaptırılabilir.

5.1.4. İdari Şartnamede istenen ve İstekli tarafından düzenlenen belge ve taahhütnamelerde, beyan esas olduğundan, istekli tarafından imzalanması dışında herhangi bir onay aranmayacaktır. Ancak Türkçe olmayan bu belgelerin tercümelerinin de, Madde (6.3.2. ve 6.3.3.)’de belirtilen esaslarda düzenlettirilerek ve onaylattırılarak verilmesi gerekmektedir.

5.1.5. İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından “Aslı İdarece Görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.

5.2. İhale dokümanında istekliden talep edilen belgelerde bulunması gereken bilgi, onay, imza, kaşe vb. eksiklikler istekliye süre verilerek tamamlatılacaktır. Ayrıca belgeler üzerindeki hataların da düzeltilerek tamamlatılması sağlanır. (Teklif Mektubu’ndaki Teklif Fiyatı ve Geçici Teminatı Hariç).

5.3. İhale dokümanında istekliden istenen, ancak eksik olduğu tespit edilen her türlü bilgi ve belge (Teklif Mektubu’ndaki Teklif Fiyatı ve Geçici Teminatı Hariç) istekliden talep edilerek temin edilir. Tercüme eksikliği olan belgeler de istekliye tamamlatılır. Bu işlem için isteklilere yeterli süre verilir.

5.4. İsteklilerin 4.1. ve alt maddeleri kapsamında yabancı dilde sundukları belgelerin tasdiki ile tercümelerinin tasdiki aşağıda belirtildiği gibi olacaktır.

Belgelerin Tasdiki:

Apostille tasdik şerhi taşımayan veya tasdik işlemine ilişkin özel hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme kapsamında sunulmayan, yabancı ülkelerde düzenlenen belgelerin üzerindeki imzanın, mührün veya damganın, düzenlendiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla, belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmesi gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgeler ise sırasıyla, düzenlendiği ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülke ile ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Yabancı ülkenin Türkiye’deki temsilciliği tarafından düzenlenen belgeler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Fahri konsolosluklarca düzenlenen belgelere dayanılarak işlem tesis edilmez.

Tercümelerin Tasdiki:

a.Belgelerin tercümelerinin düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümesinde Apostille tasdik şerhi taşıması halinde bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz. Bu tercümelerin Apostille tasdik şerhi taşımaması durumunda ise tercümelerdeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damga, bu ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.

b. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgelerin tercümelerinin düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümenin de Apostille tasdik şerhi taşımaması durumunda ise söz konusu tercümedeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damganın sırasıyla bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülke ile ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.

c. Yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması halinde, bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz.

6. İhaleye katılan isteklilerin idareye verecekleri teklif mektuplarındaki belgeler 1 nüsha olarak verilecektir.

7. İhalenin Yabancı İsteklilere Açıklığı: İhale, yeterlik kriterlerini taşıyan yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

8. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, teklif edilen fiyatların en düşük olanı olarak belirlenecektir.

9. Yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulaması: Yerli malı teklif eden istekliye %15 oranında fiyat avantajı uygulanacaktır. İhaleye katılan gerçek kişilerin yerli istekli oldukları, teklif mektubunda yer alan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasından anlaşılır. Tüzel kişilerin yerli istekli oldukları ise teklifleri kapsamında sunulan belgeler üzerinden değerlendirilir. Yerli malı teklif eden yerli isteklilerin fiyat avantajından yararlanabilmesi için teklif ettiği mala/mallara ilişkin yerli malı belgesini/belgelerini sunması zorunludur.

10. Teklifler madde 3’te belirtilen tarih ve saate kadar Gölcük İhale Komisyonu Başkanlığı 1 No.lu İhale Komisyonu Başkanlığı Gölcük/KOCAELİ adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.(Postadaki gecikmeler isteklinin sorumluluğundadır.)

11. İhale dokümanı Gölcük İhale Komisyonu Başkanlığı 1 No.lu İhale Komisyonu Başkanlığı Gölcük/KOCAELİ’den görülebilir ve Gölcük İhale Komisyonu Başkanlığı 1 No.lu İhale Komisyonu Başkanlığı Gölcük/KOCAELİ adresinden BEDELSİZ olarak temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını teslim almaları zorunludur.

12. Bu ihalede kısmi teklif verilebilir.

12.1. Bu ihaledeki kısım sayısı 7’dir. İhale kısımlarına ilişkin koşullar altta düzenlenmiştir;

 

12.1.1. İhale konusu mal/mallar alımına ilişkin EK ihale ihtiyaç raporunda belirtilen 7 (yedi) kısım malın tamamına teklif verilebileceği gibi yine aynı raporda belirtilen 7 (yedi) kısım malın/malların her biri ayrı bir kısım olarak değerlendirilerek kısımlara ayrı ayrı da teklif verilebilecektir. Kısımlar için ayrı ayrı geçici teminat yatırılabileceği gibi 7 (yedi) kısım malın tamamı içinde geçici teminat yatırılabilecektir.

 

12.1.2. İsteklilerce verilecek teklif mektuplarında tekliflerin; ihale konusu alımın tamamını mı yoksa bir kısmını mı kapsadığı açıkça belirtilecektir.

 

12.1.3. Birden fazla kısmın aynı istekliye ihale edilmesi durumunda dahi herbir kısım için ayrı ayrı teklif birim fiyat sözleşmesi düzenlenecektir. Kesin Teminat, herbir kısım için ayrı ayrı yatırılacaktır.

13. Teklif ve Ödemelerde Geçerli Para Birimi: İhalede esas alınacak para birimi Türk Lirası (TL) cinsinden olacaktır.

14. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3(yüzdeüç)’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

15. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 120 (yüzyirmi) takvim günü olacaktır.

16. İşin süresi, sözleşmenin yürürlüğe girmesini müteakip;

1.Kısım (Kutupbaşı Yatay Elemanı, Kutupbaşı Dikey Elemanı, Kutupbaşı Bakır Tapası)
120 (Yüzyirmi) takvim günü,

 

2.Kısım (Negatif Bakır Plaka 1/1, Negatif Bakır Plaka 1/2 )120 (Yüzyirmi) takvim günü,

 

3.Kısım (IK-14 Tipi Pil Kapağı (Kapak Lastikleri Kapağa Yapıştırılmış Şekilde))
180 (Yüzseksen) takvim günü,

 

4.Kısım (IK-14 Tipi Pil Kabı) 180 (Yüzseksen) takvim günü,

 

5.Kısım (IK-14 Pozitif Plaka Poşeti) 210 (İkiyüzon) takvim günü,

 

6.Kısım (Külçe Antimon) 120 (Yüzyirmi) takvim günü,

 

7. Kısım (Kurşun Külçe) 120 (Yüzyirmi) takvim günü içinde teslim edilecektir.

17. Bu alım/ihale için fiyat farkı verilmeyecektir.

18. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.

19. İhale konusu alımın/işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

20. İdare ihale saatinden önce ihalenin iptal edilmesinde serbesttir.

21. Alternatif Teklifler: İş bu ihale konusu malzemeler için alternatif teklif verilmeyecektir.

22. Alımı yapılacak olan malzemeler Teknik Şartnamelere/Teknik İstere göre olacaktır. Teknik Şartname ve Teknik İster numarası idari şartname madde 2.1.2’de belirtilmiştir.

23. Bu alımda Katma Değer Vergisi (KDV) ödenmeyecektir.

24. Malzemeler Gölcük Tersanesi Komutanlığı Gölcük/KOCAELİ’ye teslim edilecektir.

25. Bahse konu malzeme/malzemeler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun istisnalar 3.b. maddesi uyarınca düzenlenen 20 Nisan 2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 10.a. maddesi gereği açık ihale usulü ile satın alınacaktır.

 

 


Paylaş