İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Ankara-Kahramankazan Saray Camii 2017 Yııı Restorasyonu (Onarımı) İşi’
İlan Tarihi İSTİHBARAT
İhale K.No 2017/191267
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 3.05.2017 14:30:00
Son Teklif Tarihi 3.05.2017
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İHALE İLANI

ANKARA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

 

‘Ankara-Kahramankazan SarayCamii 2017 YıIı Restorasyonu (Onarımı) İşi’  Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğinin22. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkinayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

 

İhale kayıt numarası

:2017/191267

1-İdarenin

a) Adresi

: Meşrutiyet Mah. Atatürk Bulvarı No:133 Kızılay/ANKARA

b) Telefon ve faks numarası

: 0312 309 89 10  (4 hat) / 0312 309 89 01-02

c) Elektronik posta adresi (varsa)

d)İhale dokümanının görülebileceği internet adresi(varsa)

: ankara@vgm.gov.tr

:   -----

2-İhale konusu yapım işinin

a) Niteliği, türü, miktarı

: Onarım(Restorasyon)- 1 adet Tescilli Cami

b) Yapılacağı yer

: Ankara İli, Kahramankazan İlçesi

c) İşe başlama tarihi

: Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

d) İşin süresi

: Yer tesliminden itibaren 210 (İkiyüzon) takvim günüdür.

3-İhalenin

a) Yapılacağı yer

: Meşrutiyet Mah. Atatürk Bulvarı No:133 Kızılay/ANKARA-Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü-Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü (5. Kat)

b) Tarihi ve saati

: 03/05/2017  Çarşamba günü - Saat: 14:30


Yeterlilik

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ileyeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1. İhaleyekatılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatıgereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odasıbelgesi;

4.1.1.1.Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğuticaret ve/veya sanayi odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veyaihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterirbelge,

4.1.1.2. Tüzel kişiolması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğuTicaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisindebulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.2.Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri.

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imzabeyannamesi.

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzelkişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindekigörevlileri belirten son durumu gösterir ticaret sicil gazetesi veya buhususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imzasirküleri.

4.1.3. Şekli ve içeriği bu işe ait tip idari şartnamedebelirlenen teklif mektubu.

4.1.4. Bu işe ait İdari Şartnamede belirlenen geçici teminatailişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındakiteminatların Saymanlık ya da Muhasebe Müdürlüklerine yatırıldığını gösterenmakbuzlar.

4.1.5. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleyekatılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imzabeyannamesi.

4.1.6. İsteklinin ortak girişimolması halinde, bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığıbeyannamesi.

4.1.7. İhale konusu işin tamamı veya bir kısmını  altyüklenicilere  yaptırılamaz.

4.1.8. Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzelkişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaretve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurluklarıveya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilkilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son biryıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşımasıgereken kriterler:

4.2.1. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin herhangi bir belgeistenilmemektedir.

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bubelgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. İstekli tarafından kamu veya özel sektöre bedel içerenbir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlereilişkin olarak;

4.3.1.1. İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içindegeçici kabulü yapılan,

4.3.1.2. İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içindegeçici kabulü yapılan işlerde, ilk sözleşme bedelinin en az % 80’i oranındadenetlenen ya da yönetilen,

4.3.1.3. Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinintamamlanması şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içindegerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşan ve kusursuz olarak gerçekleştirilen,

4.3.1.4. Devam eden işlerde;ilk sözleşme bedelinin tamamlanması şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğruson onbeş yıl içinde gerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az % 80’ineulaşan ve kusursuz olarak gerçekleştirilen işlerde; ilksözleşme bedelinin en az % 80’i oranında denetlenen ya da yönetilen,

 

4.3.1.5. Devredilen işlerde,devir öncesindeki veya sonrasındaki dönemde ilk sözleşme bedelinin en az %80’inin gerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeşyıl içinde geçici kabulü yapılan, işlerle ilgili deneyimlerini gösterenbelgeler sunulur.

4.3.2. İş deneyimi olarak, istekli tarafından teklif edilen bedelin % 100’üoranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait teksözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi istenir.

               İşortaklığında, pilot ortağın istenen asgari iş deneyim tutarının en az %80’ini,diğer ortakların her birinin ise, istenen asgari iş deneyim tutarının en az%20’sini sağlaması zorunludur.

4.3.3. İsteklinin organizasyonyapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler:

4.3.3.1. - Bu işe ilişkin anahtar teknikpersonel istenmemektedir.

                     - Aşağıda belirtilen sayı, nitelik ve mesleki deneyimliTeknik Personel inşaat mahallinde bulunduracaktır. 

 

Adet

Mesleki Unvanı

Mesleki Özellikleri

1 adet

Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar veya Mimar

5 yıl deneyimli (En az)


         İhaleüzerinde kalan isteklinin, taahhüt edilen teknik personelin idarece öngörülennitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri (noterden alınmış taahhütname,diploma ve meslek odası belgesi) yer teslimi yapıldığı tarihten itibaren 5(beş) gün içinde İdareye sunması zorunludur. İş ortaklığında teknik personel,ortaklık oranına bakılmaksızın pilot ve diğer ortaklar tarafındankarşılanabilir.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak,''Tescilli Taşınmaz Kültür Varlığı Yapılarının Esaslı Onarımları (Kale, hisar, burç, köprü, sur, mağara,ören yeri, höyük, teşhir tanzim, çevre düzenlemesi ve sokak sağlıklaştırmahariç)'' benzer iş olarak kabul edilecektir. İstekliler, mülkiyeti VakıflarGenel Müdürlüğüne ait eserler dışında başka kurum kuruluş veya şahıslara aiteserlerle ilgili sunacakları iş deneyim belgesinin ekinde eserin tescilliolduğuna dair belgeyi sunacaklardır. İş Deneyim Belgesi yerinediploma veya mezuniyet belgesi kabul edilmeyecektir.

5. İhaleye sadece yerliistekliler katılabilecektir.

6. İhale dokümanı, Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü SanatEserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü Meşrutiyet Mah. Atatürk Bulvarı No:133Kızılay/ANKARA adresinde görülebilir. İsteklilerin, 150,00 TL (YüzelliTürkLirası)karşılığı Vakıfbank Vakıflar GenelMüdürlüğü Şubesi TR160001500158007285445681iban  nolu hesaba işin adı belirtilerek dokümansatış bedeli ödemeleri ve banka dekontunun aslını ibraz edilmek kaydı ile ihaledökümanını satın almaları zorunludur. İhaleye teklif verecek olanların ihaledokümanını,  kendileri veya noter onaylı vekaletnameye haiz yetkili temsilcileri,ihale tarihinden en az üç gün önce satın almaları zorunludur. (Engeç 28/04/2017 Cuma günü saat: 18:00’e kadar). Doküman satın alınırken sunulacak olan belgelerin (vekaletname, şirketyetkilisi olduğuna dair belgeler vb.) asılları İdarece görülecek, faks veyafotokopi kabul edilmeyecektir.


7. Teklifler ihale saatine kadar ihalenin yapılacağı adreseverilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.Postadaki gecikmeden İdare sorumlu olmayacaktır.

8. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleriiçin teklif edilen birim fiyatlarının çarpımı sonucu bulunan toplam bedelüzerinden vereceklerdir; ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her biriş kaleminin miktarı ile iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarınçarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat sözleşmedüzenlenecektir.

9. İstekliler, teklif ettikleribedelin %5 inden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminatvereceklerdir.

10. Teklifleringeçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90(doksan) takvim günü olmalıdır.
11.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
12. İdare bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesindeserbesttir.

13. Bu ihalede, ihalelerdenyasaklanma hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleriuygulanmayıp,  “Vakıf Kültür Varlıklarıİhale Yönetmeliği” esasları uygulanacaktır.

Diğer Hususlar:

 

1.      İsteklilertekliflerinin ekinde; gerçek kişi istekliler ve tüzel kişi isteklilerinintemsile yetkili ortakları, müdürleri ve tüzel kişiliğin yarıdan fazla hissesinesahip gerçek kişiler ile tüzel kişiliklerin bu vasıflardaki kişilerinin T.C.Kimlik ve Vergi Kimlik Numaralarını vereceklerdir. İsteklinin ortak girişimolması halinde, T.C. Kimlik ve Vergi Kimlik Numaraları, pilot ortak ve özelortaklar tarafından ayrı ayrı verilecektir.

2.      Birim fiyatteklif cetvelinde iş kalemleri için teklif edilen fiyatlar iki ondalık basamakolacak şekilde yuvarlanarak yazılacaktır. Yuvarlama işleminde yarım kuruş veüzerindeki değerler bir kuruşa tamamlanacak; yarım kuruşun altındaki değerlerise dikkate alınmayacaktır.            

3.      İstekliler,tekliflerin ekinde, ihale dökümanı ile birlikte tek tek verilen İdarenintanımladığı bütün imalatlara ait fiyat analizlerini vermek zorundadır. Ayrıca,teklifleri ile birlikte sunmuş oldukları teklif birim fiyat cetveli ile fiyatanalizleri hesaplamalarını ve rayiç listesini CD’ye aktarılmış olarak davereceklerdir.

4.      Sunulan işdeneyim belgelerinin; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki Yapım İşleriUygulama Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uygun olarak düzenlenmiş olmasıgerekmektedir. İlanı veya duyurusu31/8/2010 tarihinden sonra yapılan ihalelere ilişkin olarak bir sözleşmekapsamında alınmış olan iş deneyim belgelerinin EKAP’a kayıt edilmiş ve EKAPüzerinden alınmış olarak sunulması zorunludur. Yapım İşleri İhaleleri UygulamaYönetmeliğinin Ek Madde-1 “İş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden düzenlenmesi”başlığı altında belirtilen hükümler uyarınca; EKAP üzerinden kayıt edilmezorunluluğu getirilen iş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden kayıtedilmedikleri müddetçe yapılan ihalelerde iş deneyimini tevsik edici belgeolarak kabul edilmeyecektir.

Paylaş