İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Bursa-yıldırım Selimzade Camii 2017-2018 Yılları Restorasyonu İşi
İlan Tarihi İSTİHBARAT
İhale K.No 2017/233582
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 30.05.2017 14:00:00
Son Teklif Tarihi 30.05.2017
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

Bursa-YıldırımSelimzade Camii 2017-2018 Yılları Restorasyonu İşi,Vakıf Kültür Varlıkları İhaleYönetmeliğinin 22. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

 

İhale Kayıt No                                                   :2017 / 233582

1. İdarenin

    a)Adresi                                                  : Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü -FahriKorutürk Cad. 

                                                                        No:129 Kat:3-4 Osmangazi/BURSA

    b) Telefon – Faks Numarası                    : 0224 272 41 10 - 0224 272 41 14

    c) Elektronik Posta Adresi                      :bursa@vgm.gov.tr

2. İhalekonusu yapım işinin

    a) Niteliği,Türü ve Miktarı                      : Uygulama, 1 Adet Eski Eser CamiiRestorasyonu

     b)Yapılacağı Yer                                    : Bursa İli, Yıldırım İlçesi

     c) İşeBaşlama Tarihi                               : Sözleşme tarihinden itibaren 5 (Beş) gün içinde yer

                                                                      teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

     d) İşinSüresi                                            : Yer tesliminden itibaren 360 (Üçyüzaltmış) takvim günüdür.

3. İhalenin

    a) Yapılacağı Yer                                      : Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü-Fahri Korutürk Cad. 

                                                                        No:129 Kat:2 Osmangazi/BURSA

    b) Tarihi– Saati                                        :  30.05.2017 – 14:00

Yeterlilik

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlikdeğerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Tebligat için adres beyanı;ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik postaadresi. ( Teklif Mektubunda belirtilmesi durumunda, ayrıca istenmeyecektir.)
4.1.2. Mevzuatı gereği kayıtlıolduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi.
4.1.2.1
. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaretve/veya sanayi odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihaletarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

4.1.2.2. Tüzel kişiolması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğuTicaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisindebulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmzaBeyannamesi veya İmza Sirküleri.

4.1.3.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imzabeyannamesi.

4.1.3.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzelkişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindekigörevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerintamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerintümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususlarıgösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4.1.4. Şekli ve içeriği işeait tip idari şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.5. Şekli ve içeriği işe ait Tipİdari Şartnamede belirlenen geçici teminat mektubu.                                                   4.1.6. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adınadüzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilinnoter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.7. İsteklinin ortak girişimolması halinde, şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen iş ortaklığıbeyannamesi.
4.1.8. Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin,tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde,ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicilmemurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavirtarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriyedoğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.1.9. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere, en az beş yıldıren az % 51 hissesine sahip mimar veya mühendis ortağının mezuniyet belgesininsunulması durumunda; ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunanticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebecimali müşavir tarafından, ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiğitarihten geriye doğru son beş yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunugösteren belge.

4.1.10. İhalekonusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2.Ekonomikve mali yeterliğe ilişkin herhangi bir belge istenmemektedir.
4.3.Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bubelgelerin taşıması gereken kriterler.
4.3.1. İsteklitarafından kamu veya özel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhütedilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;

4.3.1.1.  İlkilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan,

4.3.1.2. İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeşyıl içinde geçici kabulü yapılan işlerde, ilk sözleşme bedelinin en az % 80’ioranında denetlenen ya da yönetilen,

4.3.1.3. Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinintamamlanması şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içindegerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşan ve kusursuzolarak gerçekleştirilen,

4.3.1.4. Devam eden işlerde; ilk sözleşme bedelinintamamlanması şartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içindegerçekleşme oranı toplam sözleşme bedelinin en az % 80’ine ulaşan ve kusursuzolarak gerçekleştirilen işlerde; ilksözleşme bedelinin en az % 80’i oranında denetlenen ya da yönetilen,

4.3.1.5. Devredilen işlerde, devir öncesindeki veyasonrasındaki dönemde ilk sözleşme bedelinin en az % 80’inin gerçekleştirilmesişartıyla, ilk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulüyapılan,

İşlerle ilgili deneyimlerini gösteren belgeler sunulur.

4.3.2. İşdeneyimi olarak, istekli tarafından teklif edilen bedelin % 100 ünden az olmamak üzere  ihale konusu iş veya benzerişlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi.
4.3.3. İsteklinin organizasyonyapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler

4.3.3.1- Şeklive içeriği bu işe ait Uygulama İşlerine Ait Tip Sözleşmenin 24. maddesindebelirtilen aşağıda nitelik ve mesleki deneyimli teknik personeli inşaatmahallinde çalıştırmak zorundadır.

     Adet     Pozisyonu                                 Mesleki Unvanı                                                Mesleki Özellikleri

      1      Şantiye Şefi           Y. Mimar(Restorasyon Y.Lisanslı) veya Mimar       En az 5 (Beş) Yıl Deneyimli

 

4.4. Bu ihalede benzeriş olarak, ''Tescilli Taşınmaz Kültür Varlığı Yapıların Esaslı Onarımları''benzer iş olarak kabul edilecektir. Tekliflerin değerlendirilmesi sürecinde,İdare tarafından istenilmesi halinde, iş deneyim belgesine esas teşkil eden işeait kurul kararları ve hak ediş raporları sunulacaktır. İş Deneyim Belgesiyerine diploma veya mezuniyet belgesi kabul edilmeyecektir.

5- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

6- İhaledokümanı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü adresinde görülebilir ve 100,00TL karşılığı Vakıflar Bankası Cumhuriyet Şubesi TR 250001500158007272747249nolu hesaba işin adı belirtilerek doküman satış bedeli ödenecek ve bankadekontunun aslı ibraz edilmek kaydıyla dekontun fotokopisi teslim edilerekSanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğünden doküman temin edilecektir.İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.İhaleye teklif verecek olanların kendileri veya noter onaylı vekâletnameyi haizyetkili temsilcileri ihale tarihinden en az üç gün önce ihale dökümanını satınalmaları zorunludur.

(En geç 26.05.2017günü mesai bitimine kadar)

7- Teklifler ihalesaatine kadar ihalenin yapılacağı adrese verilebileceği gibi, iadeli taahhütlüposta vasıtasıyla da gönderilebilir.

8- İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarıile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarının çarpımı sonucubulunan toplam bedel üzerinden vereceklerdir; ihale sonucu, üzerine ihaleyapılan istekliyle her bir iş kaleminin miktarı ile iş kalemleri için teklifedilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklifbirim fiyat sözleşme düzenlenecektir.

9- İstekliler teklif edilen bedelin %5inden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminatvereceklerdir.

10- Verilentekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 takvim günü olmalıdır.

11- Konsorsiyum olarakihaleye teklif veremezler.

12- Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına görebelirlenecektir.

13- İdare bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesindeserbesttir.

14-Buihalede, ihalelerden yasaklanma hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunuhükümleri uygulanmayıp, “Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği” esaslarıuygulanacaktır.

 

Diğer Hususlar:

İstekliler tekliflerinin ekinde ;

-Gerçek kişi istekliler ve tüzel kişi isteklilerintemsile yetkili ortakları, müdürleri ve tüzel kişiliğin yarıdan fazla hissesinesahip gerçek kişiler ile tüzel kişiliklerin bu vasıftaki kişilerin T.C. KimlikNumarasını vermeleri

-Teklifin aşırı düşükbulunması halinde İstekliler, teklif birimfiyat cetvellerinde belirttikleri her bir imalat kalemi için idarenintanımladığı tariflere uygun fiyat analizlerini, ihale dökümanı mevzuatlarıçerçevesinde oluşturulan bu analizlere dayanak teşkil eden bütün bilgi vebelgeleri (iş, imalat ve/veya malzemenin yapımcılarından, üreticilerinden, anabayilerinden, toptancılarından, yetkili satıcılarından ve satıcılarından,ilgili meslek odasından vs. alınan proforma faturalar, malzemeye ilişkin teklifalma yazıları vs.) analiz ekinde vermeleri Tip İdari Şartnamenin 34. maddesigereği ayrıca istenecektir.

- İhaleye girecek olanistekliler idareye sunacakları teklif birim fiyat cetvelini dijital ortamda CDhalinde ayrıca İdareye teslim edeceklerdir.

 

 

 

         İLAN OLUNUR

Paylaş