İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü
İşin Adı Kütahya Merkez Küpecik Cami, Bülbül Cami (Yakup Çavuş Mescidi) Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon Projeleri, Statik Rapor Ve Projeleri İle Elektrik Ve Makina Tesisatı Projeleri Temini İş
İlan Tarihi İSTİHBARAT
İhale K.No 2017/218523
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 23.05.2017 10:30:00
Son Teklif Tarihi 23.05.2017
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

Kütahya Merkez KüpecikCami, Bülbül Cami (Yakup Çavuş Mescidi) Rölöve,Restitüsyon, Restorasyon Projeleri, Statik Rapor ve Projeleri ile Elektrik veMakina Tesisatı Projeleri Temini İşi açıkihale usulü ile ihale edilecektir.

 

İhale kayıt numarası*

:2017/218523

1-İdarenin

 

a) Adresi

: Cedit Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:65

  P.K:43030  KÜTAHYA

b) Telefon ve faks numarası

: 0274 223 64 76-0274 224 11 71

c) Elektronik posta adresi

: kutahya@vgm.gov.tr

ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa)

 

 

2-İhale konusu hizmetin

:

a) Niteliği, türü ve miktarı

:  Eski Eser ve Müştemilatı Proje Temini, 2adet

b) Yapılacağı yer

:  Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün  içinde yer   

   teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

c) İşin süresi

:  Yer tesliminden  itibaren 200 (İkiYüz)  takvim  günüdür.

 

3-İhalenin

 

a) Yapılacağı yer

: Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı işleri Şube Müdürlüğü

b) Tarihi ve saati

:23 Mayıs 2017 10:30


Yeterlilik

4-İhaleyekatılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesindeuygulanacak kriterler:

4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1Tebligat için adres beyanı; ayrıca irtibat içintelefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi. (Teklifmektubunda belirtilmesi halinde ayrıca verilmesine gerek yoktur.)  

4.1.2. Mevzuat gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/ veya Sanayi Odası Belgesi.

4.1.2.1.Gerçek kişi olması halinde,  ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıliçerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterirbelge.

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzelkişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ihaleyeilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicilekayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imzasirküleri.

4.1.3.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imzabeyannamesi.

4.1.3.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzelkişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindekigörevlileri belirten son durumu gösterir ticaret sicil gazetesi veya buhususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imzasirküleri.

4.1.4. Şekli ve içeriği işe ait tip idari şartnamede belirlenen teklifmektubu.

4.1.5. Bu Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin geçici teminatmektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Saymanlık ya daMuhasebe Müdürlüklerine yatırıldığını gösteren makbuzlar.

4.1.6. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adınadüzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilinnoter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.7. İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği işe ait tipidari şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi. 

4.1.8. Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu şahıs veya tüzel kişiliklereilişkin beyanname.

4.1.9. Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin,tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde,Ticaret ve Sanayi Odası/Ticaret Odası bünyesinde bulunan Ticaret SicilMemurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavirtarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriyedoğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.1.10. Tüzel kişi tarafından tam olarakdeğerlendirilmek üzere sunulan iş denetleme belgesinin, tüzel kişiliğinyarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde; ticaret ve sanayiodası veya ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veyayeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından, ilk ilanveya davet tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğruson beş yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

4.1.11. İhale konusu işin tamamını veya birkısmını  alt yüklenicilere  yaptırılamaz.

 

4.2- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bubelgelerin taşıması gereken kriterler:

4.2.1- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin herhangi bir belgeistenmemektedir.

 

4.3- Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bubelgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1-İsteklinin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkiliolduğunu gösteren belgelerin,

       a) İhale konusu işi yerine getirmek içinişin özelliğinin gerektirdiği ve ihale dokümanında belirtilen yeterli sayıda venitelikte uzmanlaşmış personeli çalıştırdığına dair belgelerin veyaçalıştıracağına ilişkin taahhütnamenin,

       b) İstekli tarafından kamu veya özelsektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu işveya benzer işlere ilişkin olarak;

4.3.2- Son beş yıl içinde kabulüyapılan ihale konusu iş veya tanımlanan benzer işe ilişkin kabul işlemleriyapılan hizmet işleriyle ilgili deneyimi gösteren belgelerin istenilmesizorunludur.

4.3.3-Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin,tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde,ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicilmemurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavirtarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriyedoğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeistenir.

4.3.4- Ayrıca, ihale konusu işin yapılmasına ilişkin olarakilgili mevzuatı gereği alınması zorunlu olan sicil, izin, ruhsat vb. belgelerinisteklilerce verilmesine ilişkin hükümlere ilan ve ilgisine göre ön yeterlikşartnamesi veya idari şartnamede yer verilir. İş ortaklarında ortaklardan herbirinin söz konusu belgeleri sunması zorunludur.

denetleme nedeniyle alacakları belgeler tam olarak,yönetim faaliyetleri nedeniyle alınacak belgeler en fazla beşte bir oranındadikkate alınır.   

4.3.4- İş deneyimi olarak, isteklitarafından teklif edilen bedelin %50 oranında, ihale konusu iş veyabenzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi istenir.

4.3.5- İdare, kanunlara ve emredici hukuk kurallarına aykırı olmamak verekabet engellemeyecek şekilde bu şartnamenin diğer hususlar kısmında belirtmeksuretiyle ihale konusu işin yerine getirilmesine yönelik gerekli gördüğü diğerkriterlere ilişkin düzenleme yapabilir.

4.3.6- Yüklenici,İdareye bildirdiği teknik personelin onaylandığının kendisine bildirildiğitarihten itibaren aşağıda adet ve unvanları belirtilen teknik personeli işprogramına göre iş yerinde bulundurmak zorundadır.

 

Adet

Pozisyon

Mesleki Unvan

Mesleki Özellikler

1

Koordinatör

Y.Mimar \Mimar

En az 5 (Beş) yıl deneyimli

1

Koordinatör

Y.İnşaat Mühendisi\İnşaat Mühendisi

En az 1 (Bir) yıl deneyimli


 

4.4. Buihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler; 2863 sayılı Kültür ve TabiatVarlıklarını Koruma Kanunun 6.maddesinde belirtilen Korunması Gerekli TaşınmazKültür ve Tabiat Varlıklarından 1.Grup; camii veyamescit veya türbe veya kümbet veya kilise veya medrese veya hamam veya imaretveya külliye veya tekke veya saray yapısı taşınmazların; rölöve verestitüsyon ile restorasyon projeleri ile diğer ilgili belgelerin içerikleri veölçekleri koruma kurulunca belirlenen müdahalelerine” göre  çizilerek ilgiliBölge Koruma Kurulunca onaylanarakkurul kararı alınmış işler benzeriş olarak kabul edilecektir. İş DeneyimBelgesinin ekinde kurul kararına ait belge sunulacaktır. Bölge Müdürlüğümüzsorumluluk alanında bulunan işlere ilişkin iş bitirme belgesi sunulması halindekurul kararının sunulmasına gerek bulunmamaktadır.

                Bu ihalede benzer iş olarakbelirlenen 1.Grup tescilli taşınmaz kültür varlığı; camiiveya mescit veya türbe veya kümbet veya kilise veya medrese veya hamam veyaimaret veya külliye veya tekke veya saray yapısı taşınmazların dışındakalan diğer yapılar benzer iş olarak kabul edilmeyecektir. İş DeneyimBelgesi yerine diploma veya mezuniyet belgesi kabul edilmeyecektir.

4.5. Sunulan iş deneyimbelgelerinin; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki Hizmet Alım İşleriUygulama Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uygun olarak düzenlenmiş olmasıgerekmektedir.

İlanıveya duyurusu 31/8/2010 tarihinden sonra yapılan ihalelere ilişkin olarak birsözleşme kapsamında alınmış olan iş deneyim belgelerinin EKAP’a kayıt edilmişve EKAP üzerinden alınmış olarak sunulması zorunludur. Hizmet Alım İşleriİhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin Ek Madde-1 “İş deneyim belgelerinin EKAPüzerinden düzenlenmesi” başlığı altında belirtilen hükümler uyarınca; EKAPüzerinden kayıt edilme zorunluluğu getirilen iş deneyim belgelerinin EKAPüzerinden kayıt edilmedikleri müddetçe yapılan ihalelerde iş deneyimini tevsikedici belge olarak kabul edilmeyecektir.

5- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

6-. İhaledokümanı Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sanat Eserleri ve Yapı İşleri ŞubeMüdürlüğü, Cedit Mahallesi AdnanMenderes Bulvarı No:65 KÜTAHYA adresinde görülebilir ve 50,00TL karşılığı aynı adresten satınalınabilir. Kütahya Vakıflar BölgeMüdürlüğünün Vakıfbank Kütahya Şubesi TR680001500158007266218763 IBAN noluhesabına numaralı hesaba işin adı veisteklinin adı/unvanı belirtilerek doküman satış bedeli ödenecek ve bankadekontunun aslı ibraz edilmek kaydı ile dekontun fotokopisi teslim edilerekihale dokümanı satın alınabilecektir.)  İhaleye teklif verecek olanların kendileriveya noter onaylı vekâletnameyi haiz yetkili temsilcileri ihale dokümanını 18 Mayıs 2017 Perşembe günü mesaibitiminden önce satın almaları zorunludur.

 

7-Teklifler ihalesaatine kadar ihalenin yapılacağı adrese verilebileceği gibi, iadeli taahhütlüposta vasıtasıyla da gönderilebilir.

 

8- İstekliler tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedelüzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle anahtarteslimi götürü bedel sözleşme imzalanacaktır.

 

9-İstekliler teklif edilen bedelin %5 inden az olmamak üzere kendibelirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

 

10- Verilentekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 (Doksan) takvim günü olmalıdır.

 

11- Konsorsiyumlar  ihaleye teklif  veremez.

 

Diğer hususlar

1- Teknikşartnamede belirtildiği üzere, uygulama ihalesine yönelik olarak ihale hazırlıkdosyasını restorasyon projelerinin koruma kurulu onayından sonra idareye teslimedecektir. Yüklenici koruma kurulunca onaylanmış restorasyon projesini verestorasyon müdahaleleri de dikkate alarak varsa özel teknik şartnamelerinihazırlayıp (mimari-statik-elektrik-tesisat) ve işin mahal listeleri de belirtilmekkaydıyla her bir iş kalemine ait metraj listesini EXCELL formatındahazırlayarak CD ve printer çıktılarını alarak idareye teslim edecektir.

2-Proje müellifleri sözleşmeyi imzalamak sureti ile bu işkapsamında hazırlamış oldukları proje ve raporlarda, idarece istenen her türlüdeğişiklik ve düzeltmeyi, idarece verilen sürede bedelsiz olarak yaparakidareye teslim etmeyi kabul ve taahhüt etmiş olacaktır. Bu taahhüt sözleşmesüresi ile sınırlı olmayıp sözleşme süresinden sonra da idare, bedelsiz olarakproje değişikliği talep hakkını kullanabilecektir.

3- Hakediş raporları, ihale dokümanında öngörülen rölöve,restitüsyon ve restorasyon projeleri için ayrı ayrı ihale bedeli üzerindenpursantaj oranları nispetinde tamamlanan iş miktarı kadar ödeme yapılacaktır.Her bir iş kalemi ödemesi pursantaj oranından fazla olamaz.

4- Koruma kurulunca istenebilecek restorasyon projesine esasolacak her türlü temizlik, kısmi araştırma kazısı yapılarak gerektiğindegüncellenen rölöve projesiyle birlikte restitüsyon ve restorasyon projeleriyleberaber tüm projeler ve ekleri idareye teslim edilecektir. Projelerin idareyeteslimiyle süre dondurulur. Kurul kararının yükleniciye tebliğ edilmesiyle süreyeniden başlatılır

5- Proje, Kadastro Müdürlüğünden yüklenici tarafından hertürlü masrafı kendince karşılanmak üzere temin edilecek koordinatlı aplikasyonkrokisi dikkate alınarak çizilecektir.

Paylaş