İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Zırhlı Birlik Okulu Ve Eğitim Tüm. Komutanlığı- Ankara
İşin Adı Mutfak Binasının İç Kapılarının Değişimi Ve Engel Kapısı Yapılması
İlan Tarihi 16.11.2017
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 20.11.2017 14:00:00
Son Teklif Tarihi 20.11.2017
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI WEB SİTESİNDE YAYINLANAN İHALE İLANI

 

İşin Adı : 1973-KOL-BET-060 Albüm Numaralı Mutfak Binasının İç Kapılarının Değişimi ve Engel Kapısı Yapılması

İhale Usulü : Doğrudan Temin

         

İdare Adı : ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI

Adres : ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI 06790ETİMESGUT/ANKARA

Telefon : +903122491110-17(3021-3022)

Faks :

Elektronik Posta Adresi :

         

Malın Niteliği ve Türü : YAPIM İŞİ

Malın Miktarı : 4 Kalem

Mal Teslim Yeri : Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tüm.K.lığı

Mal Teslim Tarihi: İşe Başlama Talimatının İmzalanmasından İtibaren 20 (yirmi) takvim günü

İhale Yeri : Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tüm.K.lığı

İhale Tarihi : 20.11.2017 14:00:00


İhale İlanı Metni 

1973-KOL-BET-060 ALBÜM NUMARALI MUTFAK BİNASININ İÇ KAPILARININ DEĞİŞİMİ VE ENGEL KAPISI YAPILMASI SÖZLEŞME

Madde 1 - Sözleşmenin tarafları

1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta ZH.BRL.OKL.VE EĞT.TÜM. K.LIĞI (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ....................................................................................... (bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.

Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler

2.1. İdarenin

a) Adı:ZH.BRL.OKL.VE EĞT.TÜM. K.LIĞI

b) Adresi: ZH.BRL.OKL.VE EGT.TÜM.K.LIGI 06990 ETİMESGUT - ANKARA

c) Telefon numarası:3122491110/2501

ç) Faks numarası:3122491118

d) Elektronik posta adresi:zhbrloklihalekom@kkk.tsk.tr

2.2. Yüklenicinin

a) Adı, Soyadı/Ticaret unvanı: ..................................................

b) T.C. Kimlik No: ....................................................................

c) Vergi Kimlik No: ...................................................................

ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi: ................................................

d) Telefon numarası: ..................................................................

e) Bildirime esas faks numarası: ......................................................

f) Bildirime esas elektronik posta adresi: ............................................

2.3. Her iki taraf, 2.1. ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe, en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ, ilgili tarafa yapılmış sayılır. Yüklenicinin ortak girişim olması durumunda, pilot ortak veya koordinatör ortağa yapılan tebligatlar ortak girişimi oluşturan bütün ortaklara yapılmış sayılır.

2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, kurye, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla da bildirim yapabilirler.

Madde 3 - İşin adı, yapılma yeri, niteliği, türü ve miktarı

3.1. İşin adı: 1973-KOL-BET-060 ALBÜM NUMARALI MUTFAK BİNASININ İÇ KAPILARININ DEĞİŞİMİ VE ENGEL KAPISI YAPILMASI

3.2. İşin yapılma yeri: Zh.Brl.Okl.ve Eğt.Tüm.K.lığı Etimesgut/ANKARA

3.3. İşin niteliği, türü ve miktarı: 4 (DÖRT) Kalem Yapım İşi.

Madde 4 - Sözleşmenin dili

4.1. Sözleşmenin dili Türkçe'dir.

Madde 5 - Tanımlar

5.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesinde ve ihale dokümanında oluşturan diğer belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.

Madde 6 - Sözleşmenin türü ve bedeli

6.1. Bu Sözleşme, anahtar teslimi götürü bedel sözleşme olup, ihale dokümanında yer alan uygulama projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine dayalı olarak, işin tamamı için yüklenici tarafından teklif edilen ...................................................................................... (rakam ve yazıyla) toplam bedel üzerinden akdedilmiştir.

6.2. Yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, yüklenicinin teklif ettiği toplam bedel esas alınır.

Madde 7 - Sözleşme bedeline dahil olan giderler

7.1. Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin her türlü vergi, resim, harç, yapı kullanım izin belgesi giderleri vb giderler ile ulaşım, sözleşme kapsamındaki her türlü sigorta giderleri sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp, İdare tarafından Yükleniciye ödenir.

Madde 8 - Sözleşmenin ekleri

8.1. Sözleşme, ekindeki ihale dokümanı ve diğer belgelerle bir bütündür, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, Sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.

8.2.İhale dokümanını oluşturan belgeler

8.2.1. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir

1-Sözleşme,

2-Metraj Cetveli,

3-Mahal Listesi

4-Pursantaj,

5-Teknik Şartname,

                6-Uygulama Projesi

8.3. Varsa, zeyilnameler ait oldukları dokümanın öncelik sırasına sahiptir.

Madde 9 - İşe başlama ve bitirme tarihi

9.1. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (Beş ) gün içinde Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yer teslimi yapılarak işe başlanır.

9.2. Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 20 (YİRMİ) takvim günü içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.

9.3. Bu işyerinde havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmadığı günler - tarihleri arasındaki (-) gündür. Ancak, işin bitiminde bu devre dikkate alınmaz ve İdare Yükleniciden teknik şartları yerine getirerek işi tamamlaması için bu dönemde çalışmasını isteyebilir. Zorunlu nedenlerle ertesi yıla sari hale gelen işlerde, çalışmaya uygun olmayan devre, ödenek durumuna ve imalatın cinsine göre dikkate alınır.

Madde 10-Teminata ilişkin hükümler

10.1. Kesin teminat

10.1.1. Yüklenici, ................................................................................................ (rakam ve yazıyla) kesin teminat vermiştir.

10.1.2. Teminatın, teminat mektubu şeklinde verilmesi halinde; kesin teminat mektubunun süresi ….../….../............. tarihine kadardır. Kanunda veya sözleşmede belirtilen haller ile cezalı çalışma nedeniyle kesin kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda teminat mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır.

10.2. Ek kesin teminat

10.2.1. Fiyat farkı hesaplanmasının öngörülmesi halinde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin ve/veya iş artışı olması halinde bu artış tutarının % 6'sı oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır. Fiyat farkı olarak ödenecek bedel üzerinden hesaplanan ek kesin teminat hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de karşılanabilir.

10.2.2. Ek kesin teminatın teminat mektubu olması halinde, ek kesin teminat mektubunun süresi, kesin teminat mektubunun süresinden daha az olamaz.

10.3. Yüklenici tarafından verilen kesin teminat ve ek kesin teminat, 4734 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde belirtilen değerlerle değiştirilebilir. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

10.4. Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi

10.4.1. Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi hususunda Yapım İşleri Genel Şartnamesindeki hükümler uygulanır.

 

 

Madde 11 - Ödeme yeri ve şartları

11.1. Yüklenicinin hakedişi Zh.Brl.Okl.ve Eğt.Tüm.K.lığı Kantin Başkanlığınca (Etimesgut/ ANKARA) geçicici kabulün yapılması ve hakediş belgesinin onayına müteakiben,  ödeme imkanlarına uygun olarak tek seferde ödeme yapılacaktır.

11.2. Hakediş raporları, bu Sözleşmenin eki olan Yapım işleri Genel Şartnamesinde düzenlenen esaslar çerçevesinde, kanuni kesintiler de yapılarak her ayın ilk beş iş günü içinde düzenlenir. Hazırlanan hakedişler raporları İdarece onaylandıktan sonra otuz gün içinde tahakkuka bağlanarak on beş gün içinde ödenir.

Bu iş için sözleşme bedeli üzerinden;

ödenek tespit olunmuştur. Yüklenici yapım işi için sözleşmede belirtilen ödenekleri iş programına uygun şekilde imalat ve/veya ihzarat olarak sarf etmek zorundadır.

11.3. Yukarıda belirtilen yılı ödenekleri, toplam sözleşme bedeli içinde kalmak kaydıyla Yüklenicinin de görüşü alınarak artırılabilir. Yüklenici artırılan ödenekleri, onaylanan revize iş programına uygun şekilde yılı içinde imalat ve/veya ihrazat olarak gerçekleştirmek zorundadır.

11.4. İdarenin talebi olmaksızın Yüklenici iş programına nazaran daha fazla iş yaparsa, İdare bu fazla işin bedelini imkan bulduğu takdirde öder.

11.5. Yüklenici, her türlü hakediş ve alacaklarını İdarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına temlik edemez. Temliknamelerin noter tarafından düzenlenmesi ve İdarece istenilen kayıt ve şartları taşıması gerekir.

Madde 12 - İş programı

12.1. Yüklenici, iş programını yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde, sözleşme bedeli üzerinden bir günde yapılması gereken iş tutarını hesaplayarak, ödeneklerin yıllara göre dağılım esasları ile varsa işin kısımları ile bitirme tarihlerini de dikkate alarak İdarece verilen örneklere uygun olarak hazırlar. Bu programda ayrıca; iş kalemlerini ve iş gruplarını, aylık imalatı ve iş miktarlarını, yıllık ödenek dilimleri ve bunların aylara dağılımı gösterilir ve iş programı (en az dört nüsha) hazırlanarak onaylanmak üzere İdareye teslim edilir.

12.2. İdare, iş programını verildiği tarihten başlamak üzere 5 (Beş) gün içinde onaylar.

12.3. İş programının hazırlanması ve uygulanması ile ilgili diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 13 - Fiyat farkı ödenmesi ve hesaplanması şartları

13.1. Yüklenici, gerek sözleşme süresi gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.

13.2. Yükleniciye fiyat farkı verilmeyecektir. Ancak, mücbir sebepler veya İdarenin kusuru nedeniyle işin bitim tarihinin süre uzatımı verilmek suretiyle uzatılması halinde, ilan/davet tarihinde yürürlükte bulunan fiyat farkı esasları uyarınca fiyat farkı ödenir.

13.3. Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz.

Madde 14 - Alt yükleniciler

14.1. İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir.

14.2. İşin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

14.3. Alt yüklenicilerin çalıştırması ve sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.

Madde 15 - İşin ve iş yerinin korunması ve sigortalanması

15.1. Yüklenici; işyerlerindeki her türlü araç, malzeme, ihzarat, iş ve hizmet makineleri, taşıtlar, tesisler ile sözleşme konusu iş için, işin özellik ve niteliğine göre, işe başlama tarihinden geçici kabul tarihine kadar geçen süre içinde oluşabilecek depm, su baskını, toprak kayması, fırtına, yangın gibi doğal afetler ile hırsızlık, sabotaj gibi risklere karşı, Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler çerçevesinde "all risk" sigorta yaptırmak zorundadır.

15.2. Yüklenici, işin geçici kabul tarihinden kesin kabul tarihine kadar geçecek süreye ilişkin,

a) Yüklenicinin sözleşme şartları dahilindeki yükümlülükleri kapsamında eksik ve kusurların giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar sırasında sigortalı kıymetlere verdiği zarar ve ziyanlar,

b) Bakım devresi esnasında ortaya çıkan ve inşaat devresinde yüklenicinin sorumlu olduğu bir nedene dayanan ziyan ve hasarlara karşı genişletilmiş bakım devresi teminatını içeren sigorta yaptırmak zorundadır.

15.3. Yüklenicinin iş ve iş yerinin korunması ve sigortalanması ile ilgili sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.

Madde 16 - Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları

16.1. Süre uzatımıyla ilgili hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 17 - Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar

17.1. İşin teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları ile kısmi kabul, geçici ve kesin kabul işlemleri Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yürütülür.

Madde 18 - Teminat süresi

18.1. Teminat süresi 12 ay olup, bu süre geçici kabul itibar tarihinden başlar.

Madde 19 - Yapı denetimi ve sorumluluğuna ilişkin şartlar

19.1. İşlerin denetimi, yapı denetim görevlisinin yetkileri, Yüklenici ile yapı denetim görevlisi arasındaki anlaşmazlıklar ve diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 20 - Yüklenicilerin/Alt yüklenicilerin sorumluluğu

20.1. Yüklenici ve alt yüklenicinin sorumluluğuna ilişkin hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.

Madde 21 - Teknik personel, makine, teçhizat ve ekipman bulundurulması

21.1.  Bu madde boş bırakılmıştır.

Madde 22 - Sözleşmede değişiklik yapılması

22.1. Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir:

a) İşin yapılma yeri,

b) İşin süresinden önce yapılması kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartları.

Madde 23 - Gecikme halinde uygulanacak cezalar ve sözleşmenin feshi

23.1. Bu sözleşmede belirtilen süre uzatımı halleri hariç, Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde en az 10 gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikme cezası uygulanır.

23.2. Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde, gecikilen her gün için sözleşme bedelinin % 0, 06 (Onbinde Altı) oranında gecikme cezası uygulanır.

23.3. İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminatı gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

23.4. Gecikme cezaları ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın Yükleniciye yapılacak hakediş ödemelerinden kesilir. Bu cezaların hakediş ödemelerinden karşılanamaması halinde Yükleniciden ayrıca tahsilât yapılır.

23.5. Kısmi kabul öngörülmeyen işlerde işin tamamının bitirilmemesi halinde, günlük gecikme cezası sözleşme bedeli üzerinden alınır.

23.6. Kısmi gecikme cezası uygulanan işlerde, işin tamamının süresinde bitirilmemesi halinde gecikme cezası işin bitirilmeyen kısımları için uygulanır. Bu durumda sözleşme bedelinin tamamı üzerinden gecikme cezası uygulanmaz.

Madde 24 - Sözleşmenin feshine ilişkin şartlar

24.1. Sözleşmenin İdare veya Yüklenici tarafından feshedilmesine ilişkin şartlar ve sözleşmeye ilişkin diğer hususlarda 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 25 - Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi

25.1. Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesine ilişkin hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 26 - Sözleşmede bulunmayan işlere ait birim fiyat tespiti

26.1. Sözleşme ve eklerinde birim fiyatı bulunmayan yeni iş kalemlerinin bedeli, Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre hesaplanır.

Madde 27 - Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları

27.1. Yüklenicinin sözleşme konusu işte çalıştıracağı personelle ilgili sorumlulukları ve buna ilişkin şartlarda, Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

Madde 28 - Geçici kabul noksanları

28.1. Geçici kabul noksanları için düzenlenen her hakedişte yapılan iş tutarının % 3’üne karşılık gelen kısmı tutulur ve bu tutar, geçici kabul noksanı bulunmayan işlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksanı bulunan işlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasını müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye ödenir. Fiyat farkı ödenen işlerde bu tutar, sözleşme tarihinden itibaren aylık TEFE (Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi) üzerinden güncelleştirilmek suretiyle kesilir.

Madde 29 - Anlaşmazlıkların çözümü

29.1. Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde ANKARA mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

Madde 30 - Hüküm bulunmayan haller

30.1. Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 4734 sayılı Kanun ve 4735 sayılı Kanun hükümleri, bu Kanunlarda hüküm bulunmaması halinde ise Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.

Madde 31 - Diğer hususlar

33.1. İşin tamamı teknik şartname, proje, mahal listesi, ve sözleşme esaslarına göre yapılacaktır.
33.2. Kullanılacak tüm malzemeler piyasa teamülü orijinal ambalajında olacaktır.

33.3. Yapılacak uygulama ve kullanılacak malzemeler tüm garanti şartlarına haiz olacaktır. Malzemeler TSE/CE/DIN belgeli ve 2 (iki) yıl üretici firma garantisinde, malzeme ile imalatlar ve onarımlar ise 1 yıl süreyle yüklenici firma garantisinde olacaktır.

33.4. Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır.

33.5. Yapım esnasında ihtiyaç duyulan tüm güvenlik ve emniyet önlemleri yüklenici tarafından alınacak ayrıca yakınındaki mevcut bina ve/veya yapılara herhangi bir zarar verilmemesi sağlanacak, verilen zararlar ise yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

33.6. İşin yapılacağı yerde yapım esnasında meydana gelecek hasarlar ve arızalardan yüklenici sorumludur.
33.7. Her türlü nakliye, yükleme, boşaltma ve montaj işleri yükleniciye aittir.
33.8. Yapım işinde kullanılacak her türlü malzeme öncelikle yapı denetim görevlisi onayına sunularak yapı denetim görevlisinin onayı alınacak, yapı denetim görevlisinin onayı alınmadan hiçbir malzeme imalat ve bakım onarım işlerinde kullanılmayacaktır.
33.9. İşe başlamadan önce yapılacak işin yerinin hazırlanması işleri yükleniciye aittir.

Bina tamamen kullanılabilecek şekilde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar v.s. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır.

33.10. İş kapsamında imalatların yapılması sırasında; söküm vb. durumlarda ortaya çıkan tüm malzemeler idareye aittir. Ancak idare tarafından moloz olarak kabul edilen malzemelerin; taşıtlara yüklenmesi ve şantiye sahasından uzaklaştırılması yükleniciye aittir. Çöp niteliğindeki moloz, inşaat artığı, hafriyat döküntüleri v.b. atıklar, yüklenici firma tarafından geçici kabul öncesi, kışla dışına atılmak üzere bulunduğu yerden temizlenecektir.
33.11. Sökümden çıkan kullanılabilir veya HEK durumdaki malzemeler yüklenici firma tarafından ilgili birlik taşınmaz mal sorumlusunun da iştiraki ile tutanakla birlik yetkililerine ve istenilen yere istif edilerek teslim edilecektir.

33.12. Yüklenici; Geçici kabul öncesinde inşaat alanının (Cam, pencere, kapı, zemin, duvar v.s. bölgeler) boya taşması, tozlanma, sıva sıçraması v.b. kirlenmelerinin ayrıntılı temizliğini yapacaktır.

33.13. Yüklenici firma iş sahasında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhaları asacaktır. Ayrıca şantiyede çalıştırdığı personelin ikamesinden ve kullanılacak makine ve teçhizatın temin edilmesinden sorumludur.  

33.14. Yüklenici Çalışma Süresince Kışlaya Giriş Yapacak Personel, Araç, İş Makinesi v.s. İçin; İstihbarat Şube Md.lüğüne Müracaat Ederek Güvenlik Protokolü yapacaktır.

Madde 34 - Yürürlük

34.1. Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer.

Madde 35 - Sözleşmenin imzalanması

35.1. Bu sözleşme 35 (Otuzbeş) maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra ….../…../……... Tarihinde bir nüsha olarak imza altına alınmıştır. Ayrıca İdare, Yüklenicinin talebi halinde sözleşmenin "aslına uygun idarece onaylı suretini" düzenleyip Yükleniciye verecektir.

 

1973-KOL-BET-060 ALBÜM NUMARALI MUTFAK BİNASININ İÇ KAPILARININ DEĞİŞİMİ VE ENGEL KAPISI YAPILMASI İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

 
1. KONU

    

1.1. Bu teknik şartname Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı “1973-KOL-BET-060 ALBÜM NUMARALI MUTFAK BİNASININ İÇ KAPILARININ DEĞİŞİMİ VE ENGEL KAPISI YAPILMASI” işinin yapım özelliklerini, muayene metotlarını ve diğer hususlarını kapsar.

 

2. GENEL HUSUSLAR

 

2.1. Ayıplı ve yapı denetim sorumlusunun uygun görmediği malzemeler yenileriyle değiştirilecektir. 

2.2. Kullanılacak malzemeler daha önce kullanılmamış orijinal, hasarsız, birinci sınıf malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan sonra seçilecektir.

2.3. İnşaat sahasına getirilen bütün malzemeler olumsuz hava şartlarından korunacaktır.

2.4. Tüm yıkım, söküm ve taşıma işleri fiziki çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılacaktır. İnşaat alanında sökülen her türlü malzeme kullanıcı birliğe tutanak karşılığı teslim edilecektir. Kullanılmayacak durumda olan hurdalar belediyenin belirlemiş olduğu döküm alanına yüklenici firma tarafından taşınacaktır.

2.5. Onarım veya yenileme işleri bünyesinde yapılması gerekecek tüm nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, montaj, de montaj, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Yapım sırasında oluşacak deformasyonlar ve hasarlar yüklenici firma tarafından giderilecektir.

2.6. İmalatı gerçekleştirilecek her türlü yapım işinin fen, sanat ve teknik koşullara uygunluğu ve seçilecek malzemelerin uygunlukları ile kaliteleri yüklenici firma sorumluluğunda olacak. ihale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme, kullanıcı ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartları sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği yapı denetim görevlisi/görevlileri aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olamayan imalat yeniden yaptırılacaktır.

2.7. Kullanılacak bütün yerli ve ithal malzemenin menşei idareye önceden bildirilecek ve idarenin onayı alınacaktır.

2.8. İnşaat sırasında yapılması gerekecek tüm nakliye, yatay ve düşey taşımalar yükleme ve boşaltmalar, montaj, demontaj, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

2.9. Yüklenici firma çalışma alanında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhalarını asacak, ayrıca çalıştığı alanda çalıştırdığı personel için işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğüne uygun olarak düzenleyecektir. Onaylı uygulama projelerinde ve teknik şartnamelerde gösterilen imalat tariflerine ve sağlanması gereken standartlara uygun olarak imalatlar yapılacaktır.

2.10. Yüklenici firma inşaatın yeri ve teknik şartname arasında olabilecek aykırı bir durumu ihale öncesi idareye bildirecektir. Aksi halde ihalesi sonrası söz konusu durumdan kaynaklanan sorumluluk yüklenici firmaya aittir.

2.11. Projede ve şartnamede belirtilmeyen teknik hususlar eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin ön göreceği ve işin tekniğine uygun şekilde yapılacaktır. Proje, teknik şartname ve mahal listesinde çelişen teknik hususların ortaya çıkması durumunda nihai karar idare tarafından verilecektir.

 

 

2.12. Yüklenici askeri bölge içi trafik kurallarına uyacak ve trafik yoğunluğunu olabildiğince az yükleyecek şekilde organize edecektir. Tüm güvenlik protokolleri kullanıcı birlikle koordine edilecek, düzenlenecek tutanaklardan birer suret idareye teslim edilecektir.

2.13. Yüklenici firma tarafından hakediş bünyesinde adı geçen işçi temsilcinin tüm işçiler tarafından seçildiğine dair “İŞÇİ TEMSİLCİSİ TUTANAĞI” ile “İŞÇİ TEMSİLCİSİ TAAHHÜTNAMESİ” idareye teslim edilecektir.

2.14. Projede ve şartnamede belirtilmeyen teknik hususlar eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin ön göreceği ve işin tekniğine uygun şekilde yapılacaktır. Proje, teknik şartname ve mahal listesinde çelişen teknik hususların ortaya çıkması durumunda nihai karar idare tarafından verilecektir.

2.15. Garanti sırasında her türlü dizayn, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir.

2.16. Malzemeler için önce Türk Standartları, daha sonra idarece kabul edilecek milletlerarası standart ve belgeler esas alınacaktır.

2.17. Bütün imalatlar ve şantiye sahası işletmeye devredilmeden önce tamamen temizlenmiş olacak ve her türlü düzenlemeleri yapılmış, proje ve şartnamelerde belirtilmiş olan fonksiyonlarını tam olarak yerine getirir (çalışır) vaziyette teslim edecektir

2.18. Yüklenici imalat sırasında zarar verdiği yerleri aslına uygun olarak düzeltecektir.

2.19. Yüklenici, kesin kabule kadar imalatını yaptığı inşaatın bakımını ve onarımını yapmakla mükelleftir.

2.20. Yapılacak bütün imalat ve montaj işlemleri idarece tasdikli projelere uygun olarak gerçekleştirilecektir. İş sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemleri yüklenici firma tarafından çözülerek, çizilecek her türlü proje idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır.

2.21. Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde röleve projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için yüklenici firma herhangi bir hak talep etmeyecektir.

2.22. Söz konusu iş, sözleşme öncesi yüklenici tarafından mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar yüklenici tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir.    

2.23. Yüklenici işe başladığının ilk günü iş programını yapı denetim görevlisine onaylatmak zorundadır. Yapı denetim görevlisinin gerekli gördüğü revizyonları iş programına hemen işleyecek ve uygun görülen iş programına göre işe başlayacak ve devam edecektir. Yüklenici, yapılacak ve/veya yapılan her imalat için yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını alacaktır.

2.24. Yüklenici, ekiplerindeki personel sayısını yapı denetim görevlisinin uygun bulduğu tarihlerde uygun göreceği sayıya çıkarılacaktır.

2.25. Yüklenici firma kesinlikle sigortasız ve 18 yaşından küçük personel çalıştırmayacaktır, tespit edilmesi durumunda işin feshedileceği bilinmelidir.

2.26. İmalat yapılacak saha içerisinde çevreye verilecek deformasyon, hasar, yıkım, çökme, çatlama vb. gibi durumlarda yüklenici zarar vermiş olduğu yerleri yapmakla yükümlüdür.

 

 

 

3. İSTEK VE ÖZELLİKLER İnşaat İmalat ve Malzeme Özellikleri:

 

3.1. Plastik doğrama imalatı yapılması ve yerine konulması (Sert PVC doğrama profillerinden her çeşit kapı, pencere, kaplama ve benzeri imalat)

 

Sert Plastik (PVC) Profilleri ve Bu Profillerle Yapılan Doğrama İmalatı Teknik Şartnamesi 

Kapsam:

Bu Şartname PVC sert plastik kapı ve pencere doğramalarla ilgili tüm teknik standart (TS) ve şartları içerir.

Malzemeler:

3.1.1. Sert PVC kapı ve pencere doğramaları ve bu doğramalarla birlikte kullanılan yardımcı profiller.

3.1.2. Destek sacları, metal profiller ve saclar.

3.1.3. Bağlantı ve doğrama takımları,

3.1.4. İzolasyon contaları (EPDM lastik) ve dolgular (Poliüretan, silikon macun v.b.)

Yukarıda 4 (dört) ana grupta toplanmış olan malzemelerin ayrı ayrı teknik özellikleri belirtilmiş olup doğru kapı ve pencere yapımı için gerekli malzemelerdir.

3.1.1.1 Profillerin tipleri piyasada mevcut üreticilerin ürettiği profillere, idarece seçilen mimari detay projelerine, mahal listelerine ve anahtar paftalarına uygun olarak yapılacaktır.

3.1.1.2 Seçilen profiller TS 5358'e uygun evsafta olacaktır.

3.1.1.3 PVC doğramayı oluşturan parçalar, her tür doğramanın boyutları uzunluğunda (en çok 6 mt.) kesintisiz tek parça olacak ve parçaların birleştiği köşeler (dik veya 45 derece) gönyesinde alıştırılacaktır.

3.1.1.4 Birleştirme yerlerinde (45 derece köşe) ısı ile yapıştırılacak ve yapıştırma işleminden dolayı oluşan çapakları hem dışta hem içte (EPDM fitil olukları dâhil) temizlenmiş ve su tahliye delikleri endirekt olarak açılmış olacaktır.

3.1.1.5 Bu işlem iç destek sacları veya metal profiller PVC kasa profilleri içine yerleştirilip, en az 30-40 cm. de bir vidalandıktan sonra yapılacaktır.

3.1.1.6 Açılan birimlerde kasa ve kanat profillerine yerleştirilen contalar en az iki yüzden birbirlerine basacaklardır.

3.1.1.7 Kullanılacak yardımcı profiller kapı ve pencere ile uyum içinde düzgün intibak edecektir.

a. Orta kayıtlarda L 40×40×1.5 mm et kalınlığında L profil,

b. Kasalarda 40×40×1.5 mm et kalınlığında L profil

c. Kanatlarda 40×40×1.5 mm et kalınlığında L profil sac kullanılacaktır.

3.1.2.8 PVC doğramanın görünen yüzlerinde vida perçin gibi bağlantılar olmayacaktır.

3.1.3.1 Doğrama takımlarına ait örnekler yüklenici tarafından sağlanacak ayrıca özel nitelikte gereç ve parça kullanılması gereken yerlerde bu gereç ve parçalarda kullanılmadan idarenin onayı alınacaktır.

3.1.3.2 Her türlü doğrama takımı 1.sınıf yapım ve nitelikte olacaktır. Görünen parçalar ispanyolet kolu,  3d ayarlı menteşe ve tutamak vb. TSEK Belgeli ve doğrama ile aynı renkte olacaktır. Projede aksi belirtilmedikçe bu takımlar sarıdan, mat kromajlı veya galvanizli sacdan, sağlam, iyi çalışır olarak yapılmış olacaktır.

3.1.4.1 Kapı pencere kasa birleşimleri ile cam çıtası çerçeve birleşimler EPDM lastik ile iki sıra izole edilirler.

3.1.4.2 EPDM lastik contalar TS 2680’ e ve TS4709’a göre testleri yapılmış TSE Belgeli olacaktır.

3.1.4.3 EPDM contalarının oturduğu olukların doğrama köşe bağlantısı yapıldıktan sonra köşe oluk çapakları temizlenmiş olacaktır.

3.1.4.4 Bu contalar kesintisiz olarak oluklarına birleştirilecek iki ucu ise hem kasada hem de kapı ve pencere kanatlarında doğramaların üst kısmında ( lento ucunda ) uç uca getirilip siyah veya şeffaf silikonla birbirine yapıştırılacaktır.

3.1.4.5 EPDM contaların 45° köşelerde oluk içindeki kalan profil kısmı hariç, oluk dışında kalan tırnaklı kısımları iki yüzü birbirine intibak edecek şekilde kesilerek birbirlerine, su sızdırmayacak şekilde siyah veya şeffaf silikonla yapıştırılacaktır.

3.1.4.6 Cam çıtaları 45° köşelerde çıta ve EPDM contalar 45° birbirlerine intibak ettirilecek ve cam takıldıktan sonra conta yüzleri birbirlerine siyah veya şeffaf silikon ile yapıştırılacak cam ve çıta yüzeylerinde silikon bulaşan kısımlar temizlenecektir.

Genel Hükümler:

3.1.5.1 PVC doğramalar, normal bütün gerilmeleri ve atalet momentlerinin gerektirdiği kesit ve kalınlıktaki destek sacı ve kutu profilleri içeren dayanaklıkta olacaktır.

3.1.5.2 Takım ve benzeri donanım parçaları yerlerine bağlanarak son rötuş ve ayarlamalar yapılacak ve doğramalar gerektiği gibi çalışır durumda idareye teslim edilecektir.

3.1.5.3 Yapımı bitmiş ve yerine konmuş doğramanın bitmiş görünen yüzlerinde kabarıklık, bükülme, yapım, taşıma ve yerine konma sırasında olabilecek çarpma, çizilme, ezilme, çatlak gibi kusur ve eksikler kesinlikle bulunmayacaktır.

Bunu sağlamak amacıyla üreticinin kullandığı, iç ve dış tüm yüzeylerin kendinden yapışan bantlarla, işin kabulüne kadar kapalı tutulması gereklidir. Bu bantlar doğramalar cilasına zarar vermeden temizlenecektir.

 

 

NOT: 

 

Her kapıya 4 adet 3 d ayarlı menteşe, ispanyolet kapı kolu, ispanyolet kapı kilidi ve emniyet kilidi takılacaktır.

Kapılar açıldığında kendiliğinden sonuna kadar açılmış halde duracağı şekilde ayarlanacaktır. Gerekirse kapılar  belirli bir mekanizmayla tam açılmış şekilde sabit durması sağlanacaktır.

 

 

3.2. Alüminyum ve PVC den yapılan her türlü kapı ve pencere doğramasının sökülmesi

 

PVC ve alüminyum pencere doğramasını yeniden kullanılabilecek şekilde itinalı olarak sökülmesi, çıkan malzemelerin istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, yüklenici karı ve genel giderler dâhil alüminyum ve PVC den yapılan her türlü kapı ve pencere doğramasının sökülmesinin 1 m2 fiyatı.

 

ÖLÇÜ: m2

3.2.1. Sökülen kapı ve pencerelerin alanı, projesinden ölçülerek hesaplanır.

 

 

3.3. PVC ve alüminyum doğramaya profil ile 4+4 mm kalınlıkta 12 mm ara boşluklu çift camlı pencere ünitesi takılması

(4+4) mm kalınlıkta 12 mm ara boşluklu çift camlı pencere ünitesinin takılacağı yerin ölçüsüne göre hazırlanması, cam yuvasına takozların konulması ve camın yuvaya yerleştirilmesi, profil ve fitilinin yerine oturtulması, camlama, camlama takozlarıyla ünitenin dengelenmesi,   profil yerlerine puntolama şeklinde silikon çekilmesi, inşaat yerinde yükleme yatay ve düşey taşıma ve boşaltma, her türlü malzeme ve komple aksesuarları (kapı kolu, menteşe, ayna vb.) dahil 1 m² fiyatı.

ÖLÇÜ: m²

3.9.1. Projedeki ölçülere göre cam takılan alanlar hesaplanır.

 

3.4. Elektrostatik toz boyalı ısı yalıtımlı alüminyum doğrama imalatı yapılması ve yerine konulması

 

Kullanılan paslanmaz alüminyum profiller, Amerikan normuna göre AA 6063-T5 veya Avrupa ve Türkiye standartlarına göre 6060-T5 / 6063-T5 alaşımından üretilmelidir.(Profil üreticisinden TS 5247(EN 12020-1) kalite belgesi aranmalıdır.) Bu standart “Hassas Tolerans”ları esas alındığından profillerin birbirleriyle çalışması daha iyi olur.

 

Rüzgar ve taşıma yükü bakımından yapılacak statik hesap tahkikiyle bulunan profil kesitleri daha ince çıksa dahi, vida kullanılması ve doğramanın dayanıklılık ve emniyetli olması için profillerin et kalınlığı 1.8 mm’den az olmamalıdır.

 

Kapılarda, pencerelere göre daha geniş tipte ve minimum 2 mm kalınlığında profil kullanılmalıdır.

 

Not: Projede de belirtildiği gibi yapılacak olan kapının 2 yönlü açıla bilmesi için,   her iki tarafa da 2’şer adet çapraz menteşe kullanılacaktır.

Ayrıca kapıların gerektiğinde sabit tutulmak istenildiğinde altta ve üstte olmak üzere 2 adet kilit yapılacaktır.

4. DENETİM VE MUAYENE

4.1. Geçici kabul tarihinden itibaren 2 (iki) yıl süre ile tesisat, işçilik ve malzeme yönünden garanti taahhütnamesi verilecektir. Garanti taahhütnamesinde garanti dışında kalacak unsurlar belirtilecektir. Geçici kabulü müteakip Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Garanti Belgesi onaylı garanti belgesi düzenlenecektir.

4.2. Onarımdan dolayı bina ve müştemilatında oluşacak bozukluk hata onarım eksikleri keşifte eksik olarak gösterilmiş bile olsa yüklenici tarafından karşılanacaktır.

4.3. Söz konusu onarım sonucu bina, elektrik-inşaat-sıhhi tesisat ve makine açısından eksiksiz, anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.

4.4. İmalatlar; Yapım işleri Genel Şartnamesi, Teknik Şartname hükümleri ve yapı denetim görevlisinin öneri, tavsiye ve istekleri doğrultusunda yapılacaktır. Aykırı durumlarda yapı denetim görevlisi yapılan imalatların düzeltilmesini, sökülüp veya yıkılıp tekrar yapılmasını isteyebilir.

4.5. Geçici/kesin kabuller sırasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.

4.6. Geçici/kesin kabuller sırasında gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici firma tarafından temin edilecektir.

4.7. Yüklenici firma kontrol ve  esnasında gözlemci bulundurması ve bu gözlemcinin muayene sonuçlarını onaylaması gerekmektedir. Aksi takdirde, muayene raporunu yüklenici firma da aynen kabul etmiş sayılacaktır.

4.8. Geçici/kesin kabuller sırasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.

4.9. Yüklenici tarafından şantiye sahasına getirilen ve/veya şantiye sahasından çıkarılan tüm inşaat imalat malzeme miktarları yapı denetim görevlisine/görevlilerine tutanakla ibraz ettirilecektir. İbraz edilmeyen malzemelere ait imalatlar hak edişe dahil edilmeyecektir.

4.10.Bu teknik şartnamede belirtilmeyen hususlar ve uygulama hususları için Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı’nın İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları, İnşaat Birim Fiyat Analizleri v.b. kitaplardaki hususlar geçerlidir.

 

4.11. 1973-KOL-BET-060 ALBÜM NUMARALI MUTFAK BİNASININ İÇ KAPILARININ DEĞİŞİMİ VE ENGEL KAPISI YAPILMASI işinin muayene, kontrol ve kabulü Kamu İhale Kanunu “Yapım işleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği” hükümlerine göre yapılacaktır.

EK       : EK-A Uygulama Projesi

 

 

MAHAL LİSTESİ

1.Plastik doğrama imalatı yapılması ve yerine konulması (Sert PVC doğrama profillerinden her çeşit kapı, pencere, kaplama ve benzeri imalat) 4 adet

2.Alüminyum ve PVC den yapılan her türlü kapı ve pencere doğramasının sökülmesi 4 adet

3.PVC ve alüminyum doğramaya profil ile 4+4 mm kalınlıkta 12 mm ara boşluklu çift camlı pencere ünitesi takılması 1 adet

4.Elektrostatik toz boyalı ısı yalıtımlı alüminyum doğrama imalatı yapılması ve yerine konulması 1adet

 

Teklif Mektupları ve Projeler İhale Komisyon Başkanlığından alınabilecektir.

 

                              

 

         

İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.

2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.

a.Şikayet ve Başvuru Makamı: ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI

b.Telefon Numarası: +903122491110-17(3021-3022)

c.Fax Numarası:

d.Elektronik Posta adresi:

Yeterlilik
Paylaş